Врата за сауне Алдо, Харвиа, Ацма, величина и врста реализованих платна

Одмор у сауни је веома популаран у нашој земљи. Тамо се можете опустити и опустити од сивих радних дана, смањити напетост и побољшати своје тијело. Многи већ имају сауну у сеоској кући, а други ће је само градити или су већ почели радити на њеној изградњи. Прије оних који су обновили собу и завршили завршне радове поставља се питање избора врата за сауну.

По договору са сауном, потребна су најмање два платна. Један ће служити за унутрашња врата, други за улазна врата. Ова врата подлежу посебним захтевима и морају се увек узети у обзир приликом избора.

Врата ће се користити у екстремним условима. На платно ће утицати високе температуре, пара и висока влажност, сталне температурне варијације.

Захтеви за врата

Постоји стандардни скуп захтјева. Ако им се врата у потпуности поклапају, онда се она могу инсталирати у сауни. Данас се међу бројним моделима врата сауне разликују дрвени, стаклени и комбиновани модели.

Главни задатак таквог крила врата је да сачува драгоцену топлоту. Топлота не би требала ићи у друге просторије због прореза на вратима. Врата треба да буду постављена што је могуће ближе у кутију, стварајући на тај начин највише херметички дизајн.

Под сталним утицајем влаге и високих температура овог производа не може се деформисати.

Приликом избора врата сауне важно је запамтити да су врата увијек тутреба да се отвори споља - то је један од безбедносних захтева. У разним опасним ситуацијама много је лакше напустити просторију кроз таква врата. Исто тако, овај начин отварања спречава појаву опекотина на вратним петљама, јер врата и кутија врата не би требало да спаљују руке. Било која унутрашња опрема мора бити израђена од материјала који се не загрева.

дрвена врата

Према дизајну и дизајну, дрвени крилни оквир за сауну не може се разликовати од обичних унутрашњих врата. Али то је само на први поглед. У производњи врата за сауне користе се специјални материјали и посебан дизајн.

Дрвена врата у сауни могу се разликовати по посебној структури оквира. Као материјали се користе дрвени храст, јасен, ариш. Оквир је израђен од даске, која се причвршћује технологијом "шиљастог утора", а затим се лијепи на посебан нетоксични љепило.

Шупљине, као и ћелије оквира врата у уобичајеним вратима, испуњене су разним ћелијским материјалима. То може бити картон или плоча од влакана. За попуњавање платна у сауни користите нетоксичну и ватроотпорну базалтну вуну.

За израду облога користе се стијене које благотворно дјелују на органе респираторног система. Важно је да дрво не емитује смоле. Међу популарним пасминама су лимета, јела или јасенка. Када је омотач превише исцрпљен, може се замијенити, оквир неће бити уништен. Под плаштом се растеже дрвоспециал филм. Његов задатак је да спречи парове и да заштити грејач од утицаја влаге и повишених температура.

Стаклена врата

Такви производи су веома популарни. Постоји много жестоких расправа, током којих покушавају да докажу да стаклена врата могу бити опасна. Стаклене тканине су потпуно сигурне - у дизајну су коришћени не обичног стакла, већ ојачани и дебели. Гарнисано стакло се одликује високим својствима чврстоће, а да би га се разбило, потребно је уложити много труда.

Стаклена врата уоквирена су алуминијумским профилом. Ово додаје многе предности дизајну, али значајно повећава цену стаклених врата за сауну.

Таква платна потпуно искључују дисторзију или погоршање. Профил омогућава чврсто причвршћивање заптивача, ау дрвеним кутијама се лијепи и на крају се може залијепити. Стаклена врата имају прецизније димензије и стабилну геометрију. Стакло може издржати чак и експлоатацију у влажној парној соби, гдје су захтјеви за чврстоћу и отпорност на корозију врло високи. Осим тога, стакло има висока водоодбојна својства, може издржати високе температуре, врло је лако бринути за стаклене тканине.

комбиновани модели

Слични производи израђени су од дрвета и стакла - истовремено је згодан и веома леп. Најчешће се у дрвеном оквиру стакло ставља у облику прозора. Стакло може бити различитих величина - и прилично малих и на свим платнима. Постоји много занимљивих комбинација враталако се уклапају у сваки ентеријер.

Преглед тржишта

Тржиште градње нуди велики избор слика за сауне и купке. Многи модели имају занимљив дизајн и посебан дизајн. Различити произвођачи користе различите материјале и технологије. Размотримо један од најпопуларнијих произвођача.

Алдо

Компанија већ дуже вријеме производи у нашој земљи крпе за врата и ради на тржишту од 1993. године. Делатност предузећа је улаз у сауну, намештај, производњу каљеног стакла.

Алдо нуди врата са сауном у 7 величина. У понуди су и три врсте стакла. То је бронзано стакло, бронзано-мат, као и сатен. Тканина од бронзаног стакла може бити украшена цртежима, фото-штампом, фузијом. Таква врата су потпуно транспарентна.

Бронзано мат стакло одражава силуету особе унутар просторије. Мат површина има исти ефекат.

Компанија производи крзна за врата која су у стању да одржавају жељени температурни режим, заштићен од пропуха и губитка паре. Јединствене технологије вам омогућују да креирате дизајне који се одликују високим перформансама.

За производњу кутија за врата у Алду, дрво се користи за креч, брезу, аспен, јоху, букву и храст. Врата за сауну са дрвеном кутијом имају одличан дизајн и издржљивост. Захваљујући јединственој обради, кутија не мења своје геометријске карактеристике под утицајем високих температура и влаге.

Вратакрпе се израђују само од каљеног стакла. Дебљина тканине је 8 мм. Таква врата слободно издржавају температуре до 200 степени.

Прибор за врата - производи од произвођача у Финској. У овој земљи смо веома опрезни са природним ресурсима. Сви додаци имају висок квалитет, природну чистоћу, као и естетику и занимљива техничка рјешења.

Харвиа

Компанија Харвеи је специјализована само за производњу производа за сауне. Асортиман производа има широку палету различите опреме. Харвеијева политика је да задовољи све оне који воле сауну. Компанија је основана 1950. године и постала је тржишни лидер већ неколико деценија. Ово је фински бизнис у породичном власништву, који запошљава само 300 људи.

Врата за сауну са финске марке Харвеи - то је максимална поузданост, висока ергономија, савршен и атрактиван дизајн. Међу моделима можете одабрати најбоље опције за све типове соба.

Сви модели имају правоугаони облик. Било која врата захваљујући употреби најбољих материјала и висококвалитетних арматура се врло лако отварају и затварају. Магнетне резе помажу да се продужи век трајања производа. Кутија је направљена од дрвета. Такве пасмине се користе као бор, јасен, јоха.

Следећи модели врата за Харвиа сауне су представљени у моделу:

  • дупла врата од стакла;
  • Модел са бочним вентилом;
  • платно са алуминијумском кутијом;
  • Производи са бравама;
  • СеријеЛегенда је бонус серија.

Двострука врата су врата једнаких дијелова, која су спојена у једну рупу. То је из неког разлога најпопуларније рјешење. Такви модели су прилично удобни, оригинални и изузетно практични.

Врата за Харвиа сауна са бочним вратима су најидеалнија опција за просторије у којима је простор врло ограничен. Ови модели имају минимални радијус за отварање.

Модели са алуминијумском кутијом су веома издржљиви и издржљиви. Ова врата су једноставно незамјењива у често посјећеним саунама. Крпе опремљене бравом често се користе у јавним просторима. Такође могу бити опремљене индивидуалним парним купатилима.

Врата серије Легенд.

Ексклузивна "Легенд" решења су направљена од најквалитетнијих материјала и имају врхунски квалитет. Њихова декорација је направљена технологијом вештачког старења.

Врата у сауни овог бренда имају различите величине. Дакле, у колекцији можете наћи платна са величинама од 690? 1890 мм до 820? 2090 мм Крпе се израђују у широком распону боја. Али најтраженији међу купцима - транспарентна врата. И даље изгледају веома импресивни модели са задимљеним стаклом.

Акма

Производител се појавава на русската пазара 1991 г. Тада се компанија специјализовала за производњу производа од стакла. Данас је на бази фирме израђена стаклена унутрашња врата, преграде, врата под тушем. Такође, компанија је специјализована за производњу врата за сауне Акма. Али главни смјер - стакло. Производи ове компаније практично нисурекламирајте, а плаћени прегледи нису нигде. Али производи су активно заинтересовани.

Дизајн је прилично једноставан. Кутија може бити израђена од МДФ или алуминијума. Тканина је израђена од белгијског или енглеског стакла. Изглед било каквих врата за Акма сауна је прилично импресиван и оригиналан. Површина стакла је украшена цртежима методом фото-штампања или гравирања. То може бити природа, архитектура, апстракција и још много тога.

Сва додатна опрема за ова врата - од кинеских добављача, али је провјерена временом.

Ево врата која можете купити за сауну. Сви су израђени од каљеног стакла, имају високе техничке карактеристике и могу се користити у екстремним условима.