Декоративни малтер "под дрветом" (31 фотографија): имитација дрвених површина у кући, текстура премаза са ефектом коре дрвета на фасадним зидовима, лепи примери у ентеријеру

Узимајући у обзир све предности и технолошке предности тако популарног материјала као што је декоративна жбука, сваки стручњак у области унутрашње декорације одмах разматра ширину избора и разноликост ефеката који се могу постићи овим композитом. Несумњиво интересовање за ову серију је декоративни малтер "испод дрвета".


Карактеристике

Веома дуготрајан третман који симулира природни материјал репродукује природни изглед дрвета са таквим увјерењем да га је тешко разликовати од правог дрвета. Наравно, овај ефекат се дешава ако сав посао обавља мајстор на одговарајућем професионалном нивоу. Што се тиче цене, овај малтер је много јефтинији од дрвених плоча.

Таква конструкција се може извести да би се створио ефекат дрвене коре симулацијом површине са природним оштећењем или у облику утицаја плоча постављених у непосредној близини. Могуће је и попречни пресјек у облику пиљене или плоче са репродукцијом текстуре дрвета.Сваки од ових случајева захтијева употребу хетерогених техника, алата и декоративне жбуке, тако да је потребно унапријед изабрати жељену опцију. Поред рада директно са решењем, да бисте добили жељену боју, изаберите и праву боју.

Гел или боја у канти могу имати жељену нијансу, али након наношења на зидове боја може изгубити жељену засићеност,потпуно другачији резултат.


складиште

Декоративни малтери спадају међу најсигурније материјале за завршну обраду направљене од природних сировина. Њихова композиција има везну основу, због чега долази до стврдњавања превлаке. База акрилних полимера вам омогућава да добијете текстуру или сјајну површину.

Затим, пунило, дизајнирано да створи декоративну "дрвену" илузију. Посебно су популарне међу потрошачима такве мјешавине које се темеље на вапну, гипсу и кварцном пијеску.


Такав малтер такође укључује адитиве, који зависе од боје, квалитета и конзистенције готовог раствора. Што се тиче растварача, они имају обичну воду.

Разноврсна својства и широк распон сорти гипса стилизираних под дрветом, омогућавају да се она примијени у дизајну унутрашњег дизајна у било којем стилском смјеру.


Употреба и сорте

Помоћу материјала ове врсте могуће је прекрити површину зидова унутар куће, као и вањски рад фасаде. У овом случају, изглед обрађеног слоја са имитацијом дрвета различитих пасмина је толико природан да је на први поглед тешко пронаћи разлике између ожбуканих површина и зидова од природног дрвета. Стога је репродукција природног материјала на рачун технологије имитације у унутрашњости куће или стана толико привлачна људима.


Да би се добила површина, немогуће је разликовати од резања дрвета, потребне су озбиљне професионалне вјештине. Потребно је компетентно користити лопатицу, али и познавати цртање структуре дрвета - без овог самосталног рада једноставно нема смисла. Међутим, ако желите да завршите са својим рукама, власник куће може узети пар лекција од професионалног мајстора и успешно се носити са задатком.

Да би се обезбедио натурализам цртежа, треба стећи вештине:

 • слика дрвене коре;
 • слика имитације ограде;
 • имају способност да репродукују попречни пресек дебла дрвета;
 • овладати демонстрацијом трагова "рада" инсеката, као и стварањем зидних површина у облику панела.  Имплементација сваке од ових техника захтијева употребу посебног алата. Самопроизведени радни раствор, потребно је извести пробни премаз са малтером малог фрагмента зида.

  Идентификација неких недостатака захтева прилагођавање пропорције састојака смеше, а добијање раствора тражене вискозности не захтева професионално искуство.

  Процес је увелике поједностављен куповином готове смјесе у складишту грађевинског материјала.


  Гипс садржи чврсте компоненте, од којих у процесу трљања остају карактеристични жљебови. Продаје се у пластичним посудама са етикетама на посудама које показују боју површине након наношења композиције. Струцтурал андТекстурирани типови малтера су два основна типа премаза за имитацију дрвета.


  структурни

  Структурни тип жбуке у свом саставу има мало укључење чврсте конзистенције. Када се такво растворе протрља са рибежом, из чврстих материја се налазе мали канали. Захваљујући овим жљебовима, постоји илузија природног дрвета оштећеног разним штеточинама. Када се малтер мало осуши, да би се симулирала врста коре дрвета на њој вертикално или хоризонтално водити лопатицом.


  фактура

  Техника добијања текстурно ожбуканих површина је мало компликованија, али цртежи, изведени по овом принципу, имају живљи и лепши изглед. Текстурно решење се наноси на апсолутно глатку површину зида, која се користи за специјални алат дизајниран посебно за ову врсту посла.

  У свакој продавници грађевинске конструкције могу се купити различите гратерс и лопатице, закривљене шипке, као и многе друге опреме за обраду дрвета.


  технологија цртања

  У почетку се зид заснива без обзира на мање пукотине и ломове, јер се такве мале дефекте скривају декоративним премазом. Затим, вискозни гипсани композит је равномерно равномерно распоређен са лопатицом на целој површини зида тако да је резултат глатка површина без приметних јама и избочина.

  Дебљина од око 4-5 мм за ову врсту малтера треба сматрати довољном.


  Затим се прави посебни голи, глатко (са неким савијањем), у вертикалном или хоризонталном правцу. Степен природности узорка гипсаног премаза са имитацијом стабла зависи од маште и професионалних вештина уметника. Неки стручњаци дају улози рибе једноставну четку за одећу.

  Осушени гипсани слој се протрља шпатулом. Коначно, текстура узорка треба да има глатки, сјајни изглед. Суха површина је покривена слојем гел-боје у правцу жлебова четком, обриском или ваљком. Завршно изглађивање облоге врши се лопатицом.


  Захваљујући примени различитих адитива и високом нивоу квалитета, савремени премази за дрво не захтевају тешку обраду након наношења. По правилу завршна обрада се врши воском или лаком. Ако је због штедње купљен композит без пигмента, гипс након каљења је довољан да се боји акрилатом на воденој основи.

  Декоративни малтер "испод стабла" користи се тамо где постоји потреба да се створи пријатна атмосфера у облику природног окружења модерних материјала.


  Како направити рачун под гипсаном плочом, погледајте сљедећи видео.