Изузетан декоративни малтер у ходнику: 6 лица идеалног стила

Декоративни малтер у ходнику изгледа веома профињено и луксузно, а стан је "лице" куће. Испред дворане су људи који суди цијелу кућу. Неправилан ходник квари утисак свега у соби, док ће изузетан и уредан, напротив, дати жељено расположење и представити становање као собу, обрађену са укусом и пажњом на сваки детаљ. Декоративни малтер је одличан материјал за ходник, јер изгледа скупо, скромно и удобно. Оно што вам је потребно да изглед дворане изгледа савршено.

Декоративни малтер у ходнику: плусеви премаза

Постоје многи начини за третирање зидова и плафона ходника. Посебну фреквенцију карактеришу тапете, боје и гипс. Декоративни малтер је модификација последње методе, тако да комбинује предности третмана малтера и лепоте.

Које су главне предности декоративне жбуке:

 • Ниска цена. У поређењу са ефектом који чини декоративну жбуку, његова вредност је занемарљива.
 • Гипс се користи за завршну обраду, тако да има исти квалитет као и чврстоћа. Због тога механичка дејства, која су могућа у ходнику, неће оштетити малтер.
 • Жбука се не боји варијација влаге и температуре. Ово је такође релевантно за покривање зидова у ходнику.
 • Боја пигмента декоративне жбуке је прилично стабилна. Он неће моћи да ажурира поправке много година.
 • Лепота покривености постигнута кроз игру боја ифактура не одговара већини опција које се обично нуде по сличној цени.

Декоративни малтер у коридору има бројне предности, укључујући ниску цену и покривање лепоте

Многе објективне квалитете декоративне жбуке чине га једним од најбољих премаза за коридор.

Декоративни малтер на зидовима у ходнику стана: 3 врсте гипса

Због различитих типова преграда, гипс може варирати у зависности од врсте. Различите врсте малтера имају различит степен зрна, па ће њихова текстура бити различита.

Традиционално се разликују три врсте декоративних малтера:

 1. Венецијански.Ова врста малтера се користи не само за ходник, већ и за све друге просторије јер нема видљиво олакшање, а декоративни ефекат се постиже само због чињенице да је пигмент неравномерно распоређен и формира рафинирани образац.
 2. Структурна.Као дио структуралне жбуке налазе се мјестимице разних чврстих честица. Структурни малтер се међусобно мења по величини ових честица. Ако рељеф структурне жбуке није јако велик, онда ће у ходнику изгледати побједнички и оригинални.
 3. текстурирани малтерје погодан за креативне људе који воле необична рјешења за једноставне задатке. Помоћу текстуриране жбуке и материјала можете створити јединствен дизајн. Фактурна жбука дуго времена након наношења остаје пластична, што вам омогућава да то учинитешта ће фантазија наредити.

Постоје три врсте декоративних малтера: текстура, конструкција и венецијански

Изаберите врсту декоративне жбуке која ће одговарати вашим укусима и унутрашњости куће.

Декоративни малтер у унутрашњости ходника: корекција изгледа зидова

У руским становима, проблем малог коридора се не усуђује већ много деценија. Због тога су различите технике дизајнирања за визуелну корекцију коридора веома релевантне.

Како направити унутрашњост ходника логичније и љепше с декоративном жбуком:

 • Ако у малом ходнику постоји осјећај "вјешања" стропа, онда нанесите декоративну жбуку пругама с вертикалном оријентацијом. Изаберите светле нијансе или чак градијенте, избледите.
 • Хоризонтални цртеж не повећава висину зидова, али визуелно проширује коридор. Мирне нијансе светлости или комбинација два блиска тонова који појачавају ефекат хоризонталног развода декоративне жбуке.
 • Велики цртеж ће се фокусирати на зидове, који ће додати обим ходника са доста простора.
 • За мали коридор мора бити одабрана мала слика.

Ако украсите зидове жбуком у унутрашњости ходника, онда размислите да је боље изабрати малу слику за мали ходник, али за велику собу је велика

Декоративном жбуком можете променити унутрашњост ходника.

Да ли вам је потребан венецијанацШтукатура дворане: елеганција и елеганција

Ако волите класични стил, онда свака соба у вашем дому мора бити у складу са принципима класичног стила барем делимично. Венецијанска жбука као ништа друго неће нагласити глаткоћу зидова и софистицирани укус власника куће.

Тајна венецијанског малтера је у слојевима, који материјал стављају на зид. Различити слојеви на различите начине рефлектују светлост, рађајући игру и неозбиљност обрасца.

Улазни хол са венецијанским малтером изгледа веома елегантно и елегантно

Како ставити венецијанску жбуку:

 1. Најважнији корак у примени венецијанског малтера је поравнање основног зида. Немојте очекивати да декоративни слој сакрије недостатке на зиду. Напротив, венецијанац ће само нагласити недостатке, чиме ће покварити утисак читавог зида и унутрашњости просторије.
 2. Употријебите пажљиво дебели размаз за наношење првог слоја. Наноси се на први слој ради бољег приањања. Дајте први слој 6-8 сати да се осуши.
 3. Нанесите други слој мањим покретима, нивелисањем и првим потезима жбуке.
 4. Након сушења другог слоја, обрусите површину брусним папиром да бисте се ослободили посебно истакнутих делова малтера.
 5. Када вам се чини да је површина завршена, нанесите восак.

Инлаи гипс у унутрашњости: сала са специјалним ефектима

Да је декоративна гипс показала своју способност да симулира природне текстуре, одаберите текстуру гипс!Дизајнери су развили многе методе које олакшавају стварање прекрасних текстура.

Когато фактурите се нај ~ есто користат за коридор:

 • влажну свилу;
 • поткорњак;
 • баршун;
 • ваге;
 • јагње;
 • камен;
 • цигла;
 • дренажа;
 • старо дрво;
 • апстракција;
 • друго.

Пенећи малтер за предсобље је прилика да својим рукама направите ремек дело

Код текстуриране жбуке нећете имати потешкоћа да сами откријете фактуру.

Како је поступање са гипсом ходника сопственим рукама

Декоративни малтер је материјал са којим је једноставан, згодан и пријатан за рад. Због тога, често људи сами раде поправке са декоративним малтером без помоћи професионалаца.

Завршетак ходника жбуком може се обављати властитим рукама, јер је то прилично занимљив и занимљив процес, који не захтијева посебне вјештине

.

 1. Прва ствар коју ћете морати водити је припрема зидова. У идеалном случају, ниво уземљеног зида је једина опција за наношење декоративне жбуке. У супротном, цео процес ће бити поништен.
 2. Раставите малтер према упутствима и водите рачуна о раду. Користите широку лопатицу за наношење широког распона размаза.
 3. Дајте узорак вашег гипса онако како желите. Неки проводе на зиду суху метлу, остављајући лепе траке за рачуне и другекористити специјалне марке и ваљке. У екстремном случају, можете једноставно оставити зид сух, јер ће у сваком случају добити интересантну текстуру због гранула у свом саставу.
 4. Након што се малтер потпуно осуши, обојите га. Можете направити 2 типа интензитета за позадински део и за бас-рељеф малтера.
 5. Проширите зид како би премаз изгледао беспрекорно.

Свака слика коју волите можете играти властитим рукама користећи декоративну жбуку.

Завршна обрада декоративном жбуком у ходнику (видео)

Лепо је примијетити да су свједочанства о декоративној жбуци увијек позитивна: згодан је за кориштење, погодан је за примјену, угодан је за живот! Остаје само да се утврди који малтер треба изабрати. Срећом, све опције су доступне и спремне за примјену у вашем ходнику.

Примери декоративне жбуке у ходнику (унутрашња фотографија)

)