Како направити угаоне камине из сухозида

Данас је један од најтраженијих материјала за унутрашњу обраду гипсана плоча. Из ње можете саставити различите дизајне, укључујући чак и камин. Наравно, такав камин неће бити оригиналан, већ ће га моћи замијенити у стану.
Једна од варијанти овог дизајна је угаони камин од сухозида. Овај положај је веома погодан, јер омогућава уклапање овог декоративног елемента у сваки ентеријер.

Пошто овај лажни дизајн има одређене особине у склопу, његова инсталација властитим рукама захтијева конзистентност и прецизност. Овај чланак ће вам помоћи у овом послу.

уређај за камин

Украсни или лажни камин, који се скупља из сухозида, је метални оквир, прекривен материјалом. Уместо сухозида можете користити друге завршне материјале. Али захваљујући сухозидним плочама, можете додати камин заобљене и глатке форме, које савршено уклапају у унутрашњост вашег дома.
Кутни лажни камин, како му и име каже, налази се у углу. Као резултат, његов уређај се заснива на два повезна зида и поду. Управо у овоме и то је карактеристика ове варијанте декоративног камина, када га се склапа властитим рукама.
Према структурним карактеристикама, угаони камин има следеће компоненте:

 • темељ;
 • ниша за постављање уређаја који симулира отворену ватру;
 • портал, који представља вањски дизајн камина.

Понекад неки људи стварају већу сличност са садашњомкамин, у горњем дијелу дизајна направите цијев. Али то није баш функционално, јер поред вањске сличности, ова цијев не носи више оптерећења.

Угаони камин, који је састављен властитим рукама и прекривен сухозидом, у горњем дијелу често има полицу.Захваљујући њој, могуће је поставити различите украсне предмете са врха камина, што ће додати дизајне веће оригиналности и профињености.
Поред тога, овај украсни камин има низ предности у односу на друге варијанте. Предности овог уређаја су следеће:

 • уштеда простора у соби;
 • готово увек присуство просторије у којој се може поставити овај уређај;
 • на рачун угаоног положаја можете мало повећати величину портала, што ће такав камин учинити више;
 • савршено уклапање у сваки ентеријер просторије;
 • Ово постављање вас не спречава да се слободно крећете по просторији.

Важно је напоменути да ће угаони камин увијек изгледати вјероватније од других опција за градњу. Такав дизајн ће бити савршено рјешење за стан гдје је инсталација правог камина једноставно нереална.

фазе рада

Лажни камин, који је монтиран властитим рукама, има неколико фаза монтаже:

 • избор локације и израду плана рада;
 • склоп оквира;
 • лимови за облагање;
 • декоративни украс.

Да би се на крају добила прелепа и равномерна конструкција, неопходно је правилно извршити сваку фазу.

Почетакворкс

Најважнија ствар у раду је избор смјештаја у соби. Пошто ћемо направити кутни лажни дизајн, имамо мали избор - само четири угла. Искључивање углова треба да буде праћено детаљном студијом како ће се нови дизајн уклопити у просторију. Овде је потребно узети у обзир следеће факторе:

 • доступност слободног простора. Што је угао мањи, то је лакше очистити га. Осим тога, такав камин ће изгледати боље у слободном простору;
 • удаљеност од других предмета. Није најбоље рјешење постављање грађевине у близини ормара и другог намјештаја, јер овдје неће изгледати;
 • далеко од прозора. Камин, чак и декоративан, увек је повезан са топлотом, а близу прозора може се пореметити ово повезивање.

Најбоља опција за постављање лажног камина, сакупљеног властитим рукама, бит ће кут који је посвећен прозорима у близини којих нема гломазног и великог намјештаја.
Након одабира места нацртајте цртеж који приказује параметре сваког елемента дизајна.

Пожељно је нацртати цртеже, јер без њега је могуће погрешно поставити зидове и натписне ознаке. То ће довести до нарушавања дизајна и његовог непривлачног изгледа.
Цртежи се могу цртати независно или изабрати из интернета готов план и само извршити нека подешавања. Користећи већ готов цртеж, сигурно ћете бити сигурни да ће дизајн, начињен рукама, бити верификован и прецизно састављен.
Када је цртеж спреман, примењујемо обележавањепод и зид. У овој ситуацији, све линије, пре покретања монтаже оквира, проверавају се за ниво, пошто би требало да буду савршено равне.

Монтажа и њене карактеристике

Главна карактеристика овог уређаја је његов угаони положај. Дакле, постоје одређене нијансе у уоквиривању скелета.
Монтажа оквира металних профила врши се на следећи начин:

 • направити маркуп. Важно је напоменути да линије треба да пролазе дуж ивица оквира иу угљу, гдје је потребна и уградња профила;

Обратите пажњу! Означавање се врши строго у складу са развијеним планом, како не би дошло до грешке у означавању.

 • ознака мора потпуно поновити цртеж на скали;
 • након примене ознаке, почињемо да причвршћујемо профил;
 • на поду дуж зидова постављамо почетни профил тако да се приближава у углу;
 • Надаље закључујемо основу камина на поду. Прикупљамо га према стандардној шеми, уз помоћ водилица. Као краткоспојник користи стабилан профил, исечен на одвојене секције;

 • дуж линија дуж зидова и у углу, причврстити водилицу, која је укључена у старт, фиксирана на поду;
 • , сва причвршћења између зида, пода и профила се обављају помоћу типли.

Запамтите да што више камина, то га више формирамо на земљи. Снажан и стабилан темељ - кључ трајности цијеле конструкције.
Након што сте монтирали базу, настављамо са монтажомниша и оквир портала камина. Да бисмо то урадили, убацујемо водилице у базу и излазимо из кутије. Затим се између водилица постављају скакачи. Између профила повезујемо вијцима за метал.

Обратите пажњу! Корак инсталације краткоспојника одређен је оптерећењем које се очекује на уређају. Најбоље је да их поставите близу зглобова и углова.

Завршавамо инсталацију оквира за постављање жица у њега како бисмо повезали уређаје који симулирају прави пламен.

покрити оквир

Након што је оквир завршен, целокупна структура треба да буде покривена материјалом.Гипс картон је боље користити ватростални тип, посебно ако ставите упаљене свијеће у камин.Али у овој ситуацији могу се користити и стандардна писма. Они ће коштати мало јефтиније од ватросталног материјала, али немају ватросталне особине. Стога, њихова употреба може створити ситуацију опасности од пожара.
Карактеристика облоге угаоног лажног камина са гипсаним плочама је следећа:

 • потребу да се материјал пресијече на мале комаде да би се утиснуо темељ и унутрашњост портала;
 • овде ћете морати да користите много више, него са другим варијантама дизајна, перфорираним угловима. Само са њима ћете постићи савршено равне унутрашње и равне углове.

У свим другим аспектима, постављање сухозидних плоча врши се према стандардној шеми. Главна ствар је да задржимо свеуглови, тако да током третмана нису довели до пукотина и пропадања декоративних украса.
Као што можете видјети, колекција украсног кутног камина из сухозида није посебна потешкоћа. Пратите горенаведена упутства и имаћете одличан камин који ће бити што је могуће ближи садашњости.