грасс рооф

Кровна трава је хоризонтални елемент крова, другим ријечима, руб који се састоји од сјецишта двије рампе и додатних детаља који се налазе испод њега. Уређај траве на крову метала није никакав проблем, јер произвођачи производе специјалне селективне елементе који олакшавају рад на уградњи.

типови клизаљки

Трава на крову валовитог картона је профилисани метални лим који личи на угао. Обе ивице овог угла имају стране са притиснутим коленима од 15 мм са сваке стране. Комплетан сет одмах укључује заптивне подлошке и причвршћиваче. Потребно је одабрати све додатне додатке, узимајући у обзир боју крова, архитектонски стил и врсту материјала. У широкој употреби поцинчаног скакавца, који има дуготрајност и издржљивост, али не на свим крововима, изгледат ће прикладно.

Компетентно постављен скакавац не удара у очи и не истиче се када се стапа са кровом. Постоје следећи главни типови клизаљки:

 1. полукружни коњ . Користи се за заштиту спојева двослојног крова или крова са више клизаљки, са крајевима затвореним малим стубовима. Скуп је, али и веома декоративан.
 2. раван коњ . Мање привлачан од претходног, али кошта много мање и нема потребе да се користе стубови. Обим примене - различити типови косих кровова.
 3. уски скакавац . Његова функционалност је мала, али изгледа веома многоимпресивно. Стога је његов најчешће инсталиран у декоративне сврхе на крововима арбора и торњева. На фотографијама можете видјети његову атрактивност.
 4. Специјално закривљене клизаљкеу облику слова Т и У. Користећи их, директне клизаљке су повезане на мјестима гдје се оне меусобно граниче.

Улога и врсте заптивача

Веома је важно правилно покупити уређај за заптивање испод клизаљки, таек зависи од тога, да ли падавине падају у просторију. Горњи руб крова треба максимално затворити, што помаже да се избјегне цурење.

Постоје три врсте заптивача:

 1. профил . Од полиетилена.
 2. универзални . Основа материјала је полиуретански филм. Пролази кроз ваздух, али спречава продирање влаге, снега и прљавштине испод кровног покривача.
 3. је само-ширење . Обично је ова врста направљена од полиуретанске пене импрегниране акрилом. Овај заптивач се лако монтира, јер има самолепљиву траку која је заштићена филмом.

Многи људи су заинтересовани да израчунају висину скакавца са кровом са двоструким кровом. Висина зграде треба да одговара висини крова, иначе ће кућа изгледати нехармонично. Израчун висине скакавца се заснива на геометријским формулама. На пример, кућа има ширину од 8 м, угао нагиба крова је 40 степени. Треба да знате угао тангенте у 40 степени (0.83) и подесите вредност: 8/2 к 0.83. Висина скакавца биће 3.32 метра.

монтажа пиштоља

Заинтересовани сте за тоскакавац за кров метала, морате запамтити да је главна сврха овог елемента - заштита спојева између плоча и њихова поуздана фиксација. Пожељно је да скакавац има опрему, што јој даје додатну крутост и привлачнији изглед. Ширина бочних страница треба да буде најмање 15 цм, иначе у јакој снежној зими, ветар може проузроковати снег кроз микроскопске пукотине.

Куповином металних клизаљки узимајући у обзир дужину крова, морате узети у обзир обавезну клапну која није мања од 50 мм. Тешко је радити један, најбоље је наћи једног или два асистента. Пошто је рад на висини опасан, потребно је припремити осигурање и мердевине. Од алата ће вам требати само минимум - одвијач (или електрична бушилица), конструкцијски кабел и вијци за причвршћивање.

Даљи рад је потребан у сљедећем редослиједу:

 1. Проверите једнакост гребена клизања. Максимална дозвољена погрешка не смије бити већа од 20 мм. Ако је степен закривљености већи од ове цифре, грешка ће се морати исправити.
 2. Ако је све у реду, можете почети полагати стаклену вуну у жлебове жлеба. Слој треба да буде лаган тако да се не омета вентилација. Ни у ком случају не треба заптивати изолациони слој. Ова мера је неопходна да би се спречио продор снега унутра. Уместо стаклене вуне могу се користити индустријске заптивке, али су оне прилично скупе.
 3. Затим морате узети један угао траве на једној страни крова, а други с друге.
 4. Ставите клизаљке на спољну ивицу на једну линију са листовимакровиште У овој фази потребно је осигурати да унутарња ивица одабраних ставки није преклопљена.
 5. Након провере, спољашња ивица клизаљки се фиксира завртњима. Потребно је провјерити једнакост помоћу конструкцијског кабла. Ако нешто није у реду, неједнакости морају бити фиксиране и осигуране на унутрашњим странама углова.
 6. Затим морате да причврстите друге каишеве, фокусирајући се на конструкцијску жицу. Вијци се не морају превише често затезати. Али ако користе мање одговарајуће количине, за време јаких ветрова метал ће пљескати.

Након тога, морате проверити да ли је све равномерно лоцирано. Ако се не открију недостаци, можете се спустити на земљу. Као што видите, да бисте својим рукама направили скакавца, нема ништа компликовано.