Избор угаоне гарнитуре у дневном боравку: 5 сорти

Прекрасна угаона гарнитура може стилски да украси ентеријер модерног госта.Уопштено се сматра да је дневни боравак једна од најважнијих просторија у кући или стану, јер често угошћује госте, као и породичне прославе или вечери. Унутрашњости просторије треба посветити посебну пажњу. Питање избора намјештаја је такођер једно од главних питања, овдје је потребно узети у обзир све точке: и боју и текстуру, а што је најважније - величину. Далеко од сваког дневног боравка постоји слободан простор за уградњу масивних кутних фотеља или огромних ормара.

Димензије кутних фотеља за дневни боравак

Како то звучи незамисливо, али у апсолутно било којој величини дневна соба може покупити одговарајућу кутну софу. Приликом мерења просторије, мора се имати на уму да димензије делова кауча такође могу да варирају. Приликом избора модела узмите у обзир дубину седишта, као и висину наслона.

Нажалост, једна листа стандардних и нестандардних величина кауча још није инсталирана, тако да сваки произвођач одређује фиксну величину по свом нахођењу.

Величина кауча у кутном облику, по правилу, зависи од димензија, карактеристика и унутрашњости дневног боравка

Није тешко претпоставити под којим се подгрупама димензије могу поделити на све угаоне софе:

 • велика величина;
 • Мала величина.

Чињеница да се велике софе обично инсталирају у великим и пространим собама није тајна. Такве софе могу условно зону собе. Одличноугаона гарнитура ће бити одлична опција за велику породицу, или у оним породицама где су гости често у великом броју.

Сада је могуће изабрати такву кутну софу, која, када се распада, формира велики број спаваћих мјеста. Мале софе су најпогодније за унутрашњост компактне просторије. Такав кауч у склопљеном стању не заузима велику количину простора, ау склопивом облику велики број мјеста за спавање, што је једна од главних предности кутних фотеља.

Велики кутни каучи за дневну собу

Да бисте покупили кауч, а нарочито кут, у дневној соби је потребно корак по корак. Да бисте почели, морате измерити величину. Када се величина одреди, можете сигурно отићи на избор механизма који ће бити инсталиран на софи.

Дакле, при избору великих кутних софова, потребно је запамтити да је то квалитативни механизам који ће обезбедити равномерну површину током разлагања и неће донети непријатне осећаје током сна.

Приликом одабира великог кауча за дневну собу, прије свега обратите пажњу на његов квалитет и функционалност, а не на изглед

Механизми трансформације су сљедећи типови:

 1. Делфинје најчешћи тип механизма, кауч се разлаже напријед и формира идеално глатку површину софе, софе са таквим механизмом могу се користити свакодневно.
 2. Еуро-боок , овај тип је такође прилично популаран, трансформација је проширење седишта софенапред и спуштање задње стране кауча, који чине равну површину за спавање.
 3. хармоника , ова врста механизма се може користити сваки дан, и прилично је издржљива и стабилна, седишта кауча и леђа чине једну цјелину од самог почетка, а када се први дио подигне, други пада на своје.
 4. преклопни , у оваквим софама је уграђен механизам испод седишта и наликује нечему што је совјетска шкољка, довољно употребљив да уклони седиште и прошири механизам. Типично, такви дизајни нису јако јаки.
 5. Пума , такав механизам се сматра снажним, са његовом трансформацијом, такође се активирају само седишта софе. Али такав механизам има плус, када се распадне, не односи се на под, чиме се избјегава његово оштећење.

Постоје и велике софе и никакав механизам трансформације. По правилу, то су једноставни конструкти који се састоје од неколико делова.

Полукружни кауч у дневној соби

Велике полукружне софе биће одлично решење за уређење дневне собе. Такве софе су простране, па се на њих лако може смјестити и велики број гостију. Осим тога, полукружни кауч изгледа веома и аристократски у унутрашњости просторије.

За мали дневни боравак можете одабрати мањи кауч, али не губи својства и карактеристике.

Важан и материјал из којег су направљене полукружне софе.

Кожан диван кауч у унутрашњости велике собе

СовременноПостоје многе варијације у производњи, али традиционалне су:

 • софе од коже;
 • од умјетне коже;
 • Од свих врста текстила.

Наравно, кожни полукружни кауч се сматра најукуснијом и најљепшом опцијом, али неће је сви наћи у џепу. Дивани од умјетне коже ће бити одлична алтернатива, осим што неће лоше погодити породични буџет и створити јединствену атмосферу унутрашњости дневног боравка. Важно је напоменути да постоје варијанте полукружних фотеља од прућа, али такви модели су погоднији за пројектовање лође или кухиње, али не и за дневну собу. Полукружне софе савршено ће се уклопити у сваки ентеријер, као и украсити просторију било које величине, а не заузимати велику количину драгоцјеног простора.

Округли софи за дневну собу

Округли софи су прилично мултифункционални и биће одличан додатак хали.

Можда је најважнија предност таквих софа да размотри такву функцију као што је могућност да их се смјести у било који дио просторије:

 • У углу;
 • У центру;
 • близу зида;
 • Близу прозора.

Унутрашњост нестандардног дневног боравка може бити оригинално допуњена округлим каучем

Ниједна од правоугаоних софа неће дозволити да се инсталира практично било гдје у соби, таква привилегија има само округле софе. Предности оваквих модела софана треба да обухвате и њихове капацитете. За мале собе је погоданмали округли кауч, на којем можете додатно поставити меке јастуке. Такви додаци помажу у стварању елитних композиција у дизајну ентеријера. Соба са округлим софама, наравно, ће бити врхунац читавог стана. За вредније и идеалније сматрају се округли софи који имају конвексни или конкавни облик. Ова врста конвекситета доприноси најудобнијем положају тела, а округли тросед са веома дубоким слетањем савршено ће се комбиновати са свим врстама столица и других ентеријера.

Треба напоменути да су округли каучи одавно укључени у историју дизајнирања просторија, али прецизније од деветнаестог века, то указује на то да ће уградња округлог кауча у дневној соби бити опција која доноси добитак.

Дневна соба са угаоном гарнитуром

Дизајн дневне собе, понекад, није тако лако помислити, потребно је представити сваки кутак и центиметар просторије, као и одабрати намјештај и друге компоненте интеријера.

Следователно, интегрални дел дневне собе мора бити:

 • Угаона гарнитура;
 • Модуларна слика;
 • Компактна гардероба;
 • Фотеља или пар димова.

Обавезни елементи модерног дневног боравка су угаона гарнитура, удобна фотеља и стилски уређени елементи

Наравно, станови су различитих величина и стога се прво морате фокусирати на подручје собе. Успут, није потребно трошити много новца на поправке, то се може учинити релативно јефтино, осим тога, уз правилан приступ може испасти невероватно лијепокомбинације у ентеријеру. Наравно, већина људи сања да се дневна соба стави у унутрашњост предмета, који су и скупи и лијепи, али не обавезно бирају скупи намјештај, јер је главно да су кауч и све врсте салвета и фотеља удобни.

Кожни кауч савршено ће украсити дневну собу и уштедети простор, поред тога, са простором за уградњу кауча све је јасно и не треба ломити изнад ове главе.

Наравно, угаоне софе су често дуге, али сада има више компактних модела. Такав кауч савршено ће допунити модуларне слике и салвете. Таква комбинација претворит ће стан од Хрушчова до елитне собе. Угао - можда, може се сматрати најоптималнијом локацијом за кауч, јер мањи модели неће заузети много простора, а ситуација у соби ће се претворити у очи.

Велики кутак у дневној соби (видео)

У модерном свету, можете пронаћи веома модерне моделе кутних фотеља, које су, према наводима произвођача, такође опремљене веома погодним механизмима за трансформацију. Сваки модел, на примјер, Атланта има бројне предности, а то је не само важно не само удобна сједала, већ и леђа.

Примери угаоне гарнитуре у малој дневној соби (фотографија у ентеријеру)


)