Декоративни дрвни чипс: украшавање шареног врта за малчирање

Каква је боља заштита тла од прелијевања или, напротив, од недостатка влаге? Наравно, малчирање! Власници вртова, сеоских кућа и градова често користе сламу или пиљевину за ту сврху. Међутим, у пејзажном дизајну популарност су добиле дрвне сјечке које су направљене од висококвалитетног материјала. Одликује га јединственост и декоративни карактер.

Својом помоћи дизајнирати цвјетне гредице за цвијеће, уредити дјечја игралишта, украсити вртне стазе и користити као материјал за травњак.

Главне предности коришћења декоративне дрвне сечке:

1. Екологија.Материјал који се користи за израду чипова не садржи никакве хемијске спојеве, па је потпуно безопасан за околину.

2. Висококвалитетна заштита тла.Малчирање штити земљу од температурних промјена, негативних ефеката вјетра и ерозије тла. У исто време, декоративна шљука држи довољно влаге да помогне биљкама током дуже суше.

3. Присуство свежег ваздуха. Тло под малчом се не таложи и не постаје камен, задржава своју лабаву структуру. Земља може нормално "дисати", тако да се коренски систем биљака развија без сметњи.

4. Декоративно.Захваљујући разноликости боја чипова, можете креирати различите композиције које наглашавају невероватан јединствени стил овог подручја.

5. Обнова слоја малча.Да бисте додали бакалар, не морате уклањати базу. Мулцх фромовај материјал практично није зачепљен, тако да стари слој неће бити потребно уклонити. Нова се може сијати преко старог слоја. Да, и овај догађај се одржава једном годишње.

Бакалар је универзални материјал који се користи за очување земљишта око биљака и за украшавање његове територије.

Како и шта раде дрворези?

У индустрији, у сврху његовог стварања, узети квалитетно отпадно дрво. Ово је веома уносан догађај. Пре свега, дрво је исецкано на машинама за трљање, а онда се уклањају из фракција и просијавају. Резултат је дрвени материјал, али бакалар још није спреман. Следећи корак је резање добијеног материјала на жељену величину, просијавање и чишћење. Испада хомогена сировина, која се може обојити у било којој боји. У производним радионицама постоји посебан уређај назван "колизер". Он се бави бојањем дрвног материјала.

Листопадне и четинарске врсте дрвећа служе као материјал за прераду. Дрвну сјечку можете купити у посебним пакетима у трговачким центрима. Ако је бакалар створен у творници, онда је спреман за неповољан утјецај на околиш (не топи се, не оставља боју на рукама). Њена малча остаје неколико сезона, затим се распада и претвара у органски прелив.

Видео: