Јулиа Миниаева расте краставци

Сада су многи вртови почели узгајати поврће у топлим креветима. Топао, висок, уздигнут изнад нивоа земље. Из плоча, кутија пада, тамо уливају плодно земљиште и сади саднице. Тло се у таквим кутијама загрева много брже и боље, па се корени биљака развијају у повољнијим условима.

Али неки подузетни вртлари су отишли ​​још даље и дошли до још виших, чак топлијих кревета. У ту сврху прилагођене су бачве и чак обичне вреће. Испоставило се да је узгој краставаца у врећама не само занимљив, већ и продуктиван!

Узгој краставаца у видео кесама

Корисне особине краставаца

Краставци су богати витаминима, никотином и аскорбинском киселином, токоферолом, рибофлавином, тиамином и фолатом, као и микроелементима као што су флуор, гвожђе, јод, кобалт, бакар, цинк и натријум. Краставци садрже и макроелементе: фосфор, натријум, калијум, магнезијум. Максимална корист од краставца је његов низак калоријски садржај и брза сварљивост организма. У стању је очистити, помладити и помладити цијело тијело. Ово поврће се препоручује за дневну конзумацију од стране оних који имају прекомерну тежину или у старијој доби.

Краставци савршено утажују жеђ, јер држе воду у телу. Ово је веома важно за жене у позицији и људе са проблемом излучног система. Будући да садржај краставца садржи велику количину влакана, они имају добар ефекат на рад пробавног система. Они слабе, интензивирају сеПеристалтика црева и доприноси њеном природном пречишћавању. Краставци побољшавају функционисање мокраћног система. Ово поврће производи диуретски ефекат, нормализује равнотежу воде и ниво соли у телу. Краставци активирају његово чишћење од шљаке и токсина.

Ако редовно користите семе краставца, можете се ослободити штетног холестерола. Сок, направљен од свежег поврћа, лечи и подмлађује кожу и цео организам. Побољшава памћење, јача крвне судове и срце, одржава здравље десни и зуба, освежава и тонизира кожу. Овај исти сок доводи до ослобађања од кашља, помаже код атеросклерозе, туберкулозе, има смирујући ефекат на нервни систем и производи аналгетски ефекат.

Контраиндикације краставаца

Користећи корисне особине краставаца у разним болестима, не треба заборавити да он не замјењује основни третман који препоручује лијечник.
Иако хемијски састав свежих краставаца нема значајних контраиндикација, врло је ријетко да се може јавити индивидуална нетолеранција овог поврћа, те треба пазити у овом случају када се конзумира у храни.

За особе које пате од срчаних обољења, слане краставце у бубрегу може се конзумирати у малим количинама. Ентероколитис и колитис, гастритис и улкус желуца, нека хронична и акутна обољења бубрега су контраиндикације за конзумирање свежег краставца. Корисна својства поврћа у овом случају могу се користити екстерно.