Како расте кикирики

Скоро сваки дацхсхундер и вртлар сања на мјесту да узгаја егзотичну биљку. Ове тежње су сасвим разумљиве, необичне плодове, поврће, култура вртларе доноси огромно морално задовољство. Таквом егзотику су кикирики. То је врло тешко, али можете га пробати.

Сажетак кикирикија

Узгој кикирикија ће бити што успјешнији у субтропским подручјима, јер се култура односи на биљке које воле топлину. По први пут, овај производ је почео да расте у Америци. Након што је пребачен у Индију, почео је да кружи тамо из цијелог свијета.

Међутим, огромне плантаже великих размјера налазе се у Јужној Америци. Тамо су створени најбољи услови за њену клијавост. Али не може сваки вртлар и јазавичар да заустави информацију, чак и ако желе да посаде кикирики, њима није важно у ком региону живе. Иако је кикирики једна од врста махунарки, његови орашасти плодови расту испод земље, а не преко ње. То је једногодишња биљка у облику малог грма.

Посебности узгоја кикирикија

Да би га узгајали није тешко, главна ствар је да се створе најповољнији услови за њену клијавост. Жбун неће расти и расти ако температура падне испод 20 степени. У хладним данима кикирики су прекривени полиетиленом, тако да испод њега температура не пада.

слијетање кикирикијаврши се на температури земље која није нижа од +16 степени. За повећањеПриноси семена усред пролећа стављају се у чаше на дубини од 2-5 цм, али пре тога морају бити натопљене у воду, а након што су клице пресађене у отворену земљу.

Између редова потребно је повући се за 50 цм, а између биљака за 20 цм. Главна карактеристика биљке - цвјета само један дан. Ујутро цвеће почиње да се раствара, а увече бледе. Из тог разлога само један дан биљка треба опрашивати. Најчешће овај дан долази до краја јуна. Када се опрашивање заврши, јајници се укопају у земљу, где почињу да сазревају плодове.

Чим се педесине спусте у земљу, грмље треба преврнути као кромпир. Неколико дана пре цветања кикирикија, а директно на овај дан, обилно је заливао. Након наводњавања само током дуже суше.

Обратите пажњу!Птице не сметају да обрађују плодове кикирикија, па их треба заштитити од птица. Могу уништити плодове.

Шта је брига за кикирики

Брига за кикирики се не разликује од бриге за друге биљке. Треба да га залијете, размножите и направите ђубриво. Болесни грм може бити у периоду вегетације. Листови биљака почињу да се суше и жуте - орашасти плодови се могу пробавити. Најчешће се то дешава крајем септембра. Биљка је ископана, из ње пажљиво протресена земља и постављена на суво место. Након тога кикирики се суше заједно са грмљем. Након 2 недеље култура се суши, а воће можете раздвојити.