Шта треба да буде акрилно купатило: квалитативне карактеристике и селекциони савети

Обично, када планирате поправку купатила, већина људи покушава да промени старо купатило. Желим модеран, необичан облик, са додатним опцијама које се лако инсталирају. Акрилно купатило је одлична опција, овај материјал има не само велике техничке карактеристике, већ и излази са лепим купкама нестандардног облика. Али постоји таква брава, што је богатији избор, то ће му бити теже одредити. Како одабрати акрилно купатило које ће га учинити квалитативним?

Приликом уласка у продавницу санитарне опреме, повремено се ротира глава са географске ширине избора акрилних купки, због чега се многи питају која је акрилна купка боља, јер цена није главни показатељ квалитета робе. Пажљиво размотримо све детаље како да изаберемо квалитетно акрилно купатило, као и да сазнамо шта тачно скрива консултанте продаје.

Како акрилне каде?

Да бисте разумели како да изаберете акрилно купатило, прво морате сазнати који су акрили и како направити акрилне каде. Идемо дубоко у тему како направити водоводни акрил тако да буде чврст и лијеп.

Само име каже да је акрилна компонента за производњу акрилних каде. Акрил је компонентна смеша метакрила и комплексних полимерних једињења етара. Ако се преведемо на језик који нам је познат, онда је акрил једна од врста пластике са одличним карактеристикама која је глатка површина, чврстоћа и еластичност.

Према томе, акрил може бити два типа: технички и индустријски. У производњи акрилних кадекористити само технички акрил. Разлог томе је чињеница да састав акрилног стакла садржи специјалне компоненте које максимално штите и неутралишу површину разних врста бактерија, гљивица и других опасних микроорганизама.

Ево листе позитивних аспеката овог материјала, који карактеришу његове карактеристике и карактеристике:

 • висока чврстоћа;
 • мала тежина;
 • одлична пластичност;
 • ниска порозност;
 • еколошка безбедност и хигијена;
 • висока апсорпција буке;
 • има ниску топлотну проводљивост;
 • отпорност на механичка оштећења.

Начин израде акрилних купки може бити два типа:

 • методом спајања пене ПММА са акрилонетрилбутадиен стиреном (АБС);
 • ливење.

Материјал направљен ливењем карактерише висока поузданост и трајност. За производњу каде, од материјала произведеног овим поступком, лист се загрева до таквог нивоа мекоће да се из њега може формирати купка жељене конфигурације.

Целокупна процедура за производњу купатила од меког акрилног лима пролази под вакуумским притиском и додавањем специјалног стакленог влакна. У овој технологији се препоручује да се користи што више слојева стаклених влакана, јер трајност и трајност производа директно зависи од броја ових слојева. Тако направљене купке су много скупље, јер су квалитетније.

Производња акрилних купки АБС карактерише чињеница да поступак производње захтевананошење акрилонетрилбутадиен стирена, прекривеног растопљеним полиметилметакрилатом на врху. Таква купатила су се показала као краткотрајна дизајна, али према оперативним својствима, купке израђене овом технологијом, много су мање од производа произведених методом ливења.

Потребно је запамтити! Акрилне каде АБС су веома танке, па стога треба избегавати све врсте механичких утицаја. Њихов максимални век трајања је око 3-4 године, јер је њихов квалитет нижи од квалитета ливених акрилних производа. Трошак ових купки је много јефтинији, али треба имати на уму да је након завршетка специфициране употребе потребно замијенити ново акрилно купатило.

Акрилна купка Који је материјал бољи?

Говорећи о томе које је акрилно купатило боље изабрати, морате разумјети што чини такав водовод. Током куповине, водовод се може понудити из следећих материјала:

 • полиметил метакрилат;
 • АБС /ПММА.

АБС /ПММА је двокомпонентни материјал који се састоји од еластичне пластике и хомогеног органског стакла. У основи, основа у овој врсти материјала је АБС око 90%, а само 5-10% акрилног слоја изведеног ПММА.

Највећи недостатак када је направљен од АБС /ПММА - то је кратак животни век, од 3 до 5 година и брзо пропадање. Све лежи у чињеници да иако се АБС и односи на пластику, његова структура због своје порозности донекле апсорбује влагу, што убрзава њено уништавање. Такође, због честог коришћења танкихАкрилни слој ПММА се брзо испере.

Полиметил акрилат је материјал од плексигласа. У купкама које су направљене од чистог ПММА, нема додатка АБС, а сама цевовода, направљена од овог материјала, позната је по својој високој издржљивости и отпорности на хабање. Просечан живот таквог купатила је око 10-12 година од његове инсталације.

Током путовања у продавницу санитарне опреме, продајни консултант може наметнути један или други модел, бојазљиво илуструјући његове предности, али како би самостално провјерио квалитет понуђених производа - визуално процијенити број слојева. То можете урадити тако што ћете гледати у ивицу стране купатила.

 • 3 слоја - знак производње по методи: АБС + ПММА + база.
 • 2 слоја - знак да је купатило направљено од чистог ПММА + појачава базу.

После разумевања шта је испред вас водовод, онда је потребно одредити, у коју сврху и како се користи купатило од акрила. У случају да купање буде купљено за давање, а период његове употребе је ограничен на неколико мјесеци годишње, онда нема смисла преплатити и сигурно можете купити производе произведене методом АБС /ПММА. Ово је добар водовод за ретку употребу.

У случају када се ради о куповини купатила за даљу инсталацију у градском стану или у приватној кући у којој се налази мјесто вашег сталног пребивалишта, не би требало да штедите и храбро одаберете прекрасну купку израђену од чистог плеса, односно ПММА + ојачанна основу Овај модел се такођер може обновити методом купка-купка.

Начини и дебљина арматуре - од велике су важности

Као што је раније поменуто, ако погледате ивицу стране, можете видети неколико слојева у структури самог листа. Визуално, слојеви у структури плоче из које се израђује купатило, нешто је бачено на годишње прстенове, који се обично виде на спину дрвећа. Због приоритета трајности, посебну пажњу треба посветити дебљини лица акрилног слоја.

У продавници санитарије постоје модели акрилних купки, где дебљина вањског слоја варира од 2 до 6,5 мм. С обзиром на то које акрилно купатило треба одабрати, треба обратити пажњу на дебљину вањског слоја, што директно утјече на вијек трајања модела. Ово је отприлике сљедеће:

 • слој од 2 до 3 мм - животни век купатила је 3-4 године.
 • слој слоја око 4 мм - животни век купатила је око 7 година.
 • слој од 5 до 6,5 мм - животни век купатила је 10-12 година.

Поред дебљине акрилног слоја, посебну пажњу треба посветити стању унутрашње површине. Дешава се да неки бескрупулозни продавци консултанти издају нискоквалитетну или неисправну робу за неку врсту иновације у свету акрилних каде. Ако покушавате да купите купатило са не потпуно глатком површином под кринком неких нових предмета, знајте да покушавате да будете.

Треба узети у обзир: ако су производи добре квалитете на његовој површини не би требало бити никаквих храпавости или удубљења. Да бисте проверили глаткоћуповршина купке треба да буде чврсто причвршћена за длан, а длан треба да се лагано залијепи по површини. Ефекат држања длана на површини купке треба упоредити са ефектом држања длана на прозору.

Због дуктилности и флексибилности акрила, посуда од акрилног купатила у свом чистом облику није посебно издржљива. Због тога, како би се на вањској површини дала крутост, наноси се ојачавајући слој. Овај слој се наноси током производње, у посебно адхезивним условима, на завршену купку преко ПММА или АБС /ПММА споља.

Технички, слој није стаклено влакно обрађено епоксидном смолом. У зависности од квалитета производа, број слојева може да варира од 1 до 5. Другим речима, када се купи од акрила за процену броја слојева и укупне дебљине ојачане базе, само пажљиво погледајте крај зида купатила.

Неопходно је узети у обзир: купка висококвалитетног акрила има равномеран слој на цијелој вањској површини. Неки бескрупулозни произвођачи прибегавају следећем трику. С обзиром на чињеницу да су многи "познаваоци" дужни да погледају страну са стране како би процијенили дебљину и слојеве ојачања, приликом примјене армирајућег премаза произвођачи посебно појачавају крајеве чаше, умјесто саме посуде.

Да не би била жртва такве обмане, пожељно је, осим спољног прегледа краја, лагано гурнути дно и хрпу купке. Ако је арматура изведена квалитативно, онда се неће савијати као пластична облога, већ ће се сачувати одређенаеластичност

Постоји још један метод за проверу квалитета купатила од акрила - чврсто причврстите џепну лампу на дно купатила, а затим сложите дланове заједно. Након тога, прегледајте површину са супротне стране, ако добра добра, размак од светиљке не би требало да буде видљив више него на његовим зидовима. Ако је свјетло бљескалице лако пробити обрнуто, знајте да је овај производ лошег квалитета и боље га је не узети.

Да би се осигурао добри квалитет, потребно је извести три фазе верификације:

 • визуелни преглед крајева;
 • гурање зида и дна посуде;
 • тестирајте зидове и дно посуде на лумен уз помоћ светиљке или ласерског показивача.

Све ово се препоручује за употребу при избору производа од непознатог произвођача или у продавници са не тако добром репутацијом. Ако идете у специјализовану продавницу, вероватно ће вам бити понуђени производи познатих фирми које не рискирају репутацију лошег квалитета. Али ипак, како кажу, бирајући "повјерење, али провјерите", то ће бити сигурније.

Требам ли преплатити за додатне опције?

Једна од најчешћих и не мање корисних за здравље је уграђена јацуззи када за купање. Ђакузи се разликује од уобичајеног купатила чињеницом да приликом узимања водених процедура има благотворан ефекат хидромасаже на организам, ау неким случајевима је укључена и таква опција као што је хромотерапија, а то је ефекат ултраљубичастог зрачења на људски организам.

Хидромасажна акција уЂакузи је да у води кроз специјалне млазнице од хрома или бронзе уграђене у бочне зидове купатила у води стално долазе мјехурићи зрака.

Хромотерапија са позадинским осветљењем састоји се од плавих ЛЕД диода са призматичним рефлекторима. Ако кажете обичан језик, онда, када се купате на кожи, делује плава лампа, која има анти-инфламаторни ефекат, а даје и позитиван резултат за стимулацију циркулације крви.

Хидромасажа је прилично једноставна на начин да је разумемо, проучавајући начин контроле, режиме и број млазница, онда је хромотерапија прилично компликована функција у томе што ефекат директно зависи од детаља као што су снага лампе, као и са правилно фокусираним рефлекторима.

Препорука онима који постављају питање како да не гријеше при одабиру акрилног купатила са уграђеним јацуззи елементима: водоводне инсталације са опцијама као што су хромотерапија и хидромасажа треба да изврши доказани произвођач.

Поред претходно описаних функција хромотерапије и хидромасаже, тренутни произвођачи интегрирају у своје производе различите опције. На пример, неки модели имају посебно интегрисани плазма панел, ау другим моделима постоји посебна полица за лаптоп.

Постоје и неке врсте јацуззија у којима постоји директна веза или путем ви-фи система "паметне куће". Оно што само кнов-хов није дошло! Летећи инжењеринг нема границе. Али за сваку додатну опцију, морат ћете поставити кружни износ. Мислиш, да ли је то оно што ти треба?

10 савјета за избор акрилног купатила

Приликом одабира било којег модела осим цијене, потребно је узети у обзир и његову естетику, техничку опрему и углед произвођача. Наше тржиште нуди производе многих познатих произвођача на најбољи начин. То јест, постоји опасност да након неког времена експлоатације овог модела може постати неприкладно.

Да не би журили из једне крајности у другу, посебно да би преплатили огромну количину новца једноставно за име добро познате фирме, потребно је разборити са избором купатила. Само на тај начин може се одредити пристојан модел. Поред тога, додатне опције су обично укључене у укупне трошкове.

Да би се избегла различна конфузија, потребно је одабрати моделе који ће испунити следеће захтеве:

 1. "Око" за одређивање квалитета купатила је прилично тешко, па стога ако не можете одлучити о избору у специјализованој продавници, само питајте продавца за цертификате квалитета или другу документацију која потврђује квалитет производа.
 2. Лако је одабрати акрилно купатило, али треба имати на уму да су производи направљени од материјала за екструзију најгора опција, с обзиром да временом овај материјал даје пукотине.
 3. Ако је могуће, препоручљиво је прегледати рез производа. У случају детекције трослојне превлаке, може се разумети да је ова АБС пластика третирана екструзионим акрилом. Такви производи нису познати по дугом вијеку трајања и зато је боље одбити куповину таквог модела.
 4. Користи се дебљина купкеПресовање треба да буде 6-8 мм. Када се пресује, слој се разређује на 3-4 мм, након чега се читава површина производа прекрива полиестерским смолама уз додатак полиуретана. Ова метода пружа могућност за побољшање перформанси акрила. У том случају, ако су зидови купке 6-8 мм, онда су ови производи највјеројатније лошег квалитета.
 5. Низак квалитет може се одредити и мирисом. У том случају, ако купка добије неугодан оштар хемијски мирис, знајте да је овај производ лошег квалитета.
 6. Сам акрил је непрозиран материјал, када се гледа на прозирном. Светло не би требало да излази. Ако је ово другачије, онда сте фалсификат.
 7. Дизајн купке је направљен за сваку посуду појединачно. У том случају, ако је оквир постављен испод бочних страна, то значи да је пред вама нискоквалитетна роба.
 8. Често је најкомплекснија конструкција купатила направљена од једног танког акрилног лима. Производ високог квалитета се не савија када се гурне на дно купатила.
 9. Чврст и квалитетан производ неће имати много кривина. Побрините се да у структури нема мјеста гдје вода може стагнирати.
 10. Врло често, произвођачи акрилне каде им пружају додатне опције за привлачење купаца. Али такве ствари треба пажљиво проматрати, у правилу, као велики скуп додатних опција које су осмишљене да прикрију недостатке.

Мора се узети у обзир! Додатне карактеристике се могу инсталирати одвојено, у случају када се произвођач бави њима директно, другим ријечима, то је његова главна специјализација.

Зато је потребно одабрати акрилно купатило, базирано на карактеристикама као што су квалитет, удобност, додатне опције и ваш лични укус.