Како оплодити лук да буде одличан

Како покупити ђубриво за лук да би се добио богат принос? Неке врсте поврћа расту не више од кокошјих јаја. А комшиница кроз ограду лук достиже величину добре јабуке. Шта је сад? Правилна исхрана је једна од важних компоненти доброг усева.

Тло за садњу лука треба да буде богато хранљивим материјама. Ово поврће воли опуштено, чисто од корова, не-киселости земље и добрим осветљењем. Различити типови оплодње омогућавају луку да се у потпуности развије, да издржи разне болести.

Тло за садњу лука

Земљиште је одабрано за кревете, на којима се у овој години узгајају усјеви из бундеве, страсти, граха и купуса. Земљиште за садњу лука обогаћено је органским или минералним ђубривима. Добро је ставити у ђубриво или компост у јесен. Ове органске додатке можете мешати са тресетом. Било би корисно додати нешто пепела на земљу. Ако је тло кисело, неутрализирајте га кречом. Што се тиче лука, неутрални медиј ће бити боље прилагођен. Могуће је узети за минерална ђубрива и минералне калијум-фосфорне мешавине за јесен. Отприлике око 30 грама таквог ђубрива по квадратном метру земље. У пролеће се земља пробавља, прерађује од корова, раскида. Столице су боље радити високо. Ако се у јесен не уведе ђубриво, добро би било додати органски и суперфосфат. Од природних састојака погодан је переприли гној, птичји измет или компост. Можете их заменити амонијум-нитратом или уреом.

Правила за лук за припрему ђубрива

Наравно, ђубрење у земљи, и минерално и органско, треба да буде тачно. Пелете се обично растварају у води. Али у кишном љету можете користити мало другачији начин. У овом случају, грануле су једноставно расуте на влажном земљишту на удаљености од 8 цм од реда. Затим се полажу у земљу на дубини од око 6 цм на првом храњењу и 10 цм - у другом.

Када се користи нимфа или раствор перади, наводњавање се врши што је могуће прецизније, покушавајући да не падне на стабљике и лишће. Дан након обављања операције као што је прелив са луком, кревети се добро залијевају топлом водом методом прскања. Ово је неопходно за испирање свих остатака течног ђубрива из биљака.

Гнојиво за лук

Три седмице након слијетања потребно је оплодити пилетину или краву. Али то је неопходно да би се извршиле све пропорције како не би наштетили биљкама. На три квадратна метра треба узети канту воде и растворити у њој пола литре жита. Ако није могуће оплодити лук органским ђубривима, треба користити раствор урее. На кантици воде обично је потребно узети неколико жлица материје, након чега се биљке изрежу из кашике за четири четворна метра кревета.

Следеће храњење се препоручује да се спроведе у другој фази узгоја лука, месец дана након претходне. У овом тренутку, луку треба мало азота, потребан је фосфор и калијум. Стога би било пожељно хранити биљке суперфосфатом (30 г) и истом количиномсулфат, разблажен у десет литара воде. Ово решење треба да буде лук.

Још једно облачење може се обавити у тренутку када се сијалица потпуно формира. Овим данима биљка треба калцијум, а њен добар извор је вапно. То не само да ће омогућити да луковице расту велике и јаке, већ и да смање киселост земљишта. Пре храњења и након оплодње кревета са луком, потребно је богато пећи са хладном водом.

Постоји још једно правило које ће омогућити главама прамца да расту - не тргајте перје! Ако то не учините, онда вам чак и добро храњење неће дозволити да добијете велике главе лука, оне ће постати врло мале и болесне.

Видео: лук за облачење са раствором пилетине

Исхрана квасца

Овај лек се такође обично користи као исхрана корена. Чињеница је да је квасац посебно погодан за подземне делове биљака. Када их користимо као ђубриво, треба имати на уму да они почињу да функционишу само у топлом окружењу. Због тога би биљке требало хранити растворима на основу њих само када је земља довољно добро загрејана.

Прва прерада лука на отвореном тлу са квасцем врши се најраније крајем пролећа. Да би се раствор припремио, треба узети само топлу воду. Корисно за биљке ће бити и суви гранулисани квасац и брикети. Прва сорта се размножава у десет литара воде, а друга у 5. И у том иу другом случају у решењу је потребнододати 2 шоље просијаног пепела и 50 г шећерног сирупа. Вода за квасац мора бити топло. Након додавања свих састојака, раствор треба нанети један сат. Вода им биљке само под коријеном.

Осећања лука за ђубриво

Откривено је, да се за узгој од 1 хектар 300 тсп лук, поврће конзумира из тла:

  • 75 кг калијума;
  • 81 кг азота;
  • 48 кг креча;
  • 39 кг фосфорне киселине.

При уношењу минералних ђубрива, култура троши:

  • 25-30% фосфора;
  • 45-50% калијума;
  • 100% азот.

Ове информације треба узети у обзир приликом исхране лука на репи. Такође је неопходно знати да се фосфор равномерно конзумира током периода сазревања, а азот је углавном у првом периоду вегетације, а калијум у другом. Питање како оплодити лук, решено је и на основу врсте ђубрива, постаћу земља, пољопривредна механизација и. итд.

Проучавано је да фосфорна и калијумова ђубрива знатно убрзавају зрење поврћа, луковице постају густе и велике, добро очуване. У исто време, ако истовремено са пуном количином минералних ђубрива и свежег стајњака, то ће смањити принос културе. Ефикасност храњења лука глави такође зависи од количине топлоте и светлости.

Узгој лука на перо

Поред добијања лука у реци, многи расту лук на зеленилу. Ако вам је потребан лук само на зеленилу, сади се одвојено иу различитим терминима. То је због чињенице да формирање ријеке и зелени избојци захтијевају различито храњење. ДаЗа лук на перју тако да су зеленила моћна, потребан је азот. Након појаве првих зелених степеница храњене уреом или амонијум нитратом, 30 г. по 1 м2 Након 10 дана потребна вам је фосфат-калијум фолијарна примена, за коју можете користити дрвени пепео или 30 г. суперфосфат и 10 грама. калијум хлорид на 10 литара воде. Могуће је направити 1 прељев 1 пут, 14 дана након слијетања. У овом случају, сва гнојива се уводе у комплекс.