Зидни плафон за бојење

Постоји много начина да се третира површина стропа. Ово је завршна фаза у реновирању просторије, која вам омогућава да креирате оригиналан и индивидуалан дизајн у соби. Међу најчешћим опцијама су тапете, креч, боја, декоративни малтер. Посебно је важно да се таваница припреми како би темељ био савршено глатка и глатка, уклањајући пукотине и неједнакости. Спаннинг је прилично напоран процес, али је прилично приступачан. Размислите о томе како подметнути плафон испод слике и што значи да је боље да то урадите.

Материјали и алати

Гит од плафона са рукама подразумијева припрему релевантних материјала:

 • Пример

Посебна емулзија дубоког продирања бит ће овдје врло важна, дјелујући као спојни слој између стропа и завршног материјала. Осим тога, смањује се апсорпција радне базе, повећава отпорност на патогене микроорганизме (плијесан, гљивице), боја се наноси равномјерније и квалитетније. Ако се прајмер користи за обраду бетонских плафона, потребно је изабрати рјешење с дубином продирања до 5 мм. Добар ефекат се даје универзалним смешама.

За информациа!Често се дешава да се приликом фарбања плафона, кита одлаже, како би се избегли такви негативни ефекти, препоручује се употреба прајмера и кита од једног произвођача.

Нанети емулзију након чишћења стропа од старог премаза, а два пута - први пут ранијепочетно поравнање неравне површине, друго - испред завршне лопатице. Време сушења плафона након наношења прајмера смеше је у просеку 24 часа.

 • спатула цомпоситион

Потребно за поравнавање кривуље стропа. У почетној фази потребно је користити почетни кит који може добро попунити постојеће пукотине и пукотине, као и постићи максималну равну раван. На тржишту се налази пуно пунила (љепило, уље-љепило, латекс, акрил, на бази ПВА), избор се мора темељити на карактеристикама радне базе. Препоручује се да се узму у обзир специфични услови у просторији. Ако је просторија са високим степеном влажности, рационалније је користити водоодбојна складишта, како би се спријечило цијепање.

Ако је потребно затворити велике варијације у преклапању, раствор се наноси више пута, издржава вријеме између сушења. Добро је у таквим радовима користити арматурне мреже, што искључује стварање пукотина.

Завршни кровни плафон за бојење се врши након покретања и уземљења. Због присуства ситних честица, завршни кит вам омогућава да постигнете савршено стање површине плафона. Треба га нанети у танком слоју.

Погодни алати за облагање:

 • Електрична бушилица, опремљена млазницом за мешање, омогућава да се смеша припреми квалитативно
 • .
 • Ваљак, опремљен дугом ручком за удобну употребу, биће неопходан за уземљење исликање
 • \ т
 • металне спатуле
 • Гумена лопатица, лопатица
 • Млинац за изравнавање подлоге, абразивне мреже, коже (боље од различитих зрна)
 • Ниво зграде
 • Гримизна врпца са бојом, може се користити за скретање линија линије
 • Капацитети за припрему смеше, за рад са растворима за уземљење, боје
 • Машина за брушење за чишћење плафона и ширење пукотина
 • Четке различитих величина
 • Респиратор, заштитна маска, неопходна за заштиту ваздушних канала током изградње и декорације

Горња унутрашњост

Технологија стропа пуњења за бојење подразумијева прво чишћење од старих премаза радне површине: кречење, огуљени малтер, боја. Мјеста са тамним застарјелим загађењем (од влаге, плијесни, трагови рђе) морају се темељито обрадити.

Можете уклонити штукатуру са широком лопатицом. На местима где је тешко уклонити малтер, користи се чекић, али то не вреди много. На површини не сме бити страних честица, тако да треба уклонити и прљавштину и прашину.

Да бисте уклонили мастило, можете користити следећи метод: 200 мл јода, разблаженог у кантици воде. Боље је опрати чај водом.

Прочитајте также: Како опрати стару кречу са плафона

Како спацк строп за сликање, ако постоји гљивица на стропу? Овдје је обавезно третирати површину посебним антисептичким композицијама, аеросолима.

За уклањањеСтара боја се може користити за специјална испирања. Широку четку или ваљак треба испрати на плафону и након 30 минута. могуће је лако извршити механичко чишћење површина. Ово не само да олакшава процес, већ га и убрзава.

Пронађени на преклапајућим пукотинама су везени и затим паковани.

Ако пројекције и неједнакости нису веће од 2 цм, онда користите тројанца, ударца, чекића или другог одговарајућег алата. У присуству храпавости од више од 2 цм препоручује се израда гипсане плоче на стропу, која је лакша и лакша за шприцање.

поравнавање плафона

Гит од плафона својим рукама неће бити извршен квалитативно, ако плафон има велике флуктуације, одступања у односу на ниво. Било какве нијансе, неравномјерни прикази ће бити јасно видљиви након сликања, посебно ако је строп освијетљен свијетлим свјетлосним уређајима. Сходно томе, пре полагања потребно је исправити све недостатке и подићи површину плафона на максимални ниво.

Да би се утврдила једнакост стропа, потребно је пронаћи најмањи кут у просторији и оставити траг. Користећи ниво зграде, нацртамо правац до следећег угла, и сви углови су спојени. У присуству неједнакости са падом до 1 цм, почетни кит ће пристајати. Са одступањима од 1,5-2 цм површина је малтерисана. Ако је одступање веће, елиминишу се помоћу листова сувог зида.

Припрема китова

Да бисте припремили висококвалитетног радника, слиједите упутепроизвођача, гдје су специфициране пропорције и особине примјене мјешавине бетонске лопатице. Зидни плафон прије фарбања захтијева одговоран приступ у свакој фази завршних радова.

Употреба полимерних китова не захтева пре-мешање, што је погодно за почетнике. Ако је електрична бушилица опремљена са млазницом за мешање, можете користити сухи кит, додајући му количину додељене воде и темељито мешање. Ово је економичнија опција.

Будући да је за самостално сликање плафона важно да се припреми квалитетна мјешавина саме лопатице, размотри како је сломљена:

 1. У капацитету за мешање, потребно је сипати одређену количину воде и малим порцијама почети сипање сухе смјесе;
 2. Уз помоћ електричне бушилице на средњим брзинама, производи се серија док се не добије хомогена конзистенција.

За информациа!У почетној фази спацклинга боље је користити дебљу смјесу, а на крају масу сличну киселом крему.

Ставите боље кухање колико вам је потребно - брзо се суши.

спацклинг процес

Дакле, како ставити бетонски плафон испод слике? Технологија израде кровног плашта укључује сљедеће мјере:

 1. На строп се наноси ваљком или четком дубоки прајмер, који остаје до потпуног сушења;
 2. Користећи уску лопатицу, сакупља се радна мешавина, пребацује у шири и уредно нанетина површини стропа. Почните препоручити из угла;
 3. Важно је чврсто притиснути лопатицу на подлогу, гурајући масу да потпуно попуни све постојеће пукотине, пукотине;
 4. Нанесени материјал мора бити темељно поравнат како би се избегла појава трака на границама терена. Колико је плафона обојано прије фарбања овиси о стању површине стропа;
 5. Чим је слој сух, прекривен је грађевинском рибом, која изводи кружне покрете. Могу се детектовати грешке на бази обраде, осветљавајући сијалицу.
 6. Завршни гит за плафон за бојење се врши након потпуног сушења претходног почетног слоја. Шта је боље у овој фази ставити под строп? Полимерне композиције сматрају се најповољнијом опцијом за завршну обраду површине стропа, треба их примијенити с глатким покретима. Да бисте се ослободили микро-пукотина, можете извући други слој, који ће уклонити чак и ознаке са алата.

Брушење и премазивање

Након свих радова, темељ се протрља брусним папиром и прогонтовивате. Након сушења прајмер се може обојити.

За правилно покривање површине стропа, препоручује се употреба шмиргла од средњих и финих зрна, који ће вам омогућити да се ослободите мањих храпавости и огреботина на завршним премазима.

Важно!Због велике количине прашине у процесу покривања, није потребно занемарити заштитна средства(наочаре, маска).

На крају, потребно је механичко чишћење површина од пескарења. Са овим се може руковати кућним усисивачем. Чисту површину треба поново импрегнирати темељном емулзијом, која ће ојачати и припремити плафон до завршне фазе - бојење.

Шта урадити када се боји стропни пајлет не испадне

Да би се разумело зашто бојање стропа оставља кит, препоручује се да се размотре могући узроци овог непријатног феномена:

 • Мешавина прајмера пре него што се кит осушио лоше, што није одржавано привременом препоруком произвођача
 • Пример и одабрано пунило некомпатибилног или ниског квалитета
 • Датум истека лопатице
 • Није било сушења сваког циклуса између слојева китова
 • .

Исправно изведен кит и фарбање стропа у великој мјери оплемењују све просторије, главну ствар, да одаберу квалитативне материјале и да се придржавају технологије спацклинга. Након проучавања информација и гледања видео туториала, чак и неприпремљена особа постаје јасна како правилно закопати плафон за сликање.

Кита од бетонног стропа с својими руками - видео:

Како спацк строп за сликање - видео туториал: