Замена браве на вратима: како да промените механизам затварача, промените тајне својим рукама

Главни елемент заштите куће од инвазије странаца је бравица на вратима. Избор производа за закључавање сада представља одређену сложеност кроз широк спектар механизама података. Међутим, у случају да стари производ не успе, неопходна је хитна замена браве на вратима. У овој ситуацији, принцип селекције може се заснивати на потрази за сличним дизајном или функционалнијим и практичнијим панданом. У сваком случају, стари дворац је подложан промјенама, што се може учинити властитим рукама.

типови браве

Сви механизми за затварање, који се заснивају на методи уградње, подијељени су на надземне и урезне. У данашње време, највећа преваленција има брава типа мортисе, због високог степена поузданости и широког асортимана. Најчешћа браве на типу могу бити:

 • цилиндар;
 • понизно;
 • Диск.

Карактеристике браве цилиндричног типа су могућност, у случају квара механизма за излучивање, да се замијени не само бравица, већ и њене ларве.

Замена браве на аналогним

Да би се олакшала замена оштећеног замка новом могућом куповином сличног модела који се поклапа са главним димензијама:

 • Висина и дебљина тела дворца;
 • Дубинска рупа испод производа за закључавање;
 • Положаји одговарајућег носача испод вијка;
 • Локације локота.

У случају квара инсталираног система са вертикалним вијцима, као иу присуству високог степена заштите структуре врата иСам замак, замена бравара без потпуне демонтаже платна је практично немогућа.

Делимична замена механизма

За спровођење замјене тајности у уређајима цилиндричног типа врши се избор механизма сличних величина. Због постојања јединственог европског стандарда, практично свако лучење цилиндричне браве се приближава постојећем случају. Међутим, за реосигурање је боље узети предмет са собом за "питцх" у тренутку куповине. Тако ће бити могуће у потпуности и квалитативно ускладити параметре производа.

Поступак за замену оштећеног дела је следећи:

 • Брава са кључем се претвара у "отворени" положај;
 • Причвршћивање вијака у облику вијака;
 • Опрема се налази у центру дворца;
 • Окретањем механизма тајности кључем се извлаче ларве.

Инсталирање нове ставке извршава се обрнутим редослиједом. У случају лома секрета који не дозвољава да се извади уз помоћ кључа, буша се механизам.

Потпуна замена механизма за закључавање типа полуге

За увезене суставе ормарића замјенског типа могуће је замијенити тајност накнадним поступком поновног кодирања. Домаћи произвођачи бравара лаког типа не пружају такве услуге. Према томе, у случају било каквог квара механизма потребно је потпуно промијенити браву на вратима.

Да би се спровела процедура, потребно је превести све браве дворца у "отворену" позицију,клизање свих елемената унутар структуре. Пре демонтаже арматуре потребно је извадити кључ из браве. Након тога, уклањање ручке, браве и, ако их има, оклопних облога. Демонтажа декоративних елемената конструкције у већини случајева није потребна.

На основу типа конструкције, бравица на вратима може имати 2 до 4 завртња за фиксирање. Након њиховог одвијача, стара брава се скида, а на њено место се поставља нова.

Замена браварског механизма диска

Споља, лучење уређаја је веома слично производима цилиндричног типа. Главна разлика је у томе што се умјесто еластичних пинова користи сет цилиндара.

Механизми за закључавање, у зависности од произвођача, могу се делимично или потпуно заменити. Дакле, увезени производи пружају могућност поновног инсталирања механизма тајности. Кућни апарати подлијежу потпуној замјени у случају квара.

Пре почетка процеса повлачења, бравица мора бити трајно откључана лоцирањем свих постојећих пречника унутар конструкције. Следећи корак је растављање механизма тајности диска. У неким случајевима, вијак за фиксирање може подесити систем пинова или имати директан утицај на елементе одстојника.

Након уклањања тајне, изводе се ручке врата и заштитне декоративне облоге. Даље, одвија се одвртање крајњег дијеластезаљке за причвршћивање вијака за причвршћивање система за закључавање. То вам омогућава да закачите браву и извадите је из крила врата.

Поступак за монтажу браве изводи се обрнутим редослиједом.

замена тела

У случају потребе замене кућишта са кваром цилиндарске браве, прво се врши потпуно отварање механизма. Да би се то постигло, сви вијци морају бити уметнути у дворац. Након уклањања секрета, одврните причвршћење ручке врата и заштитне облоге. Онда су сви ови предмети уклоњени.

За демонтажу, одвија се причвршћивање елемената за причвршћивање и подвеванирање кућишта браве. Приликом уградње новог производа у замку, сви поступци се извршавају обрнутим редослиједом.

Замена за други тип браве

Ако се промена брава у вратима од фластера до експресне изведбе, у већини случајева, не оштети изглед мреже, рупа са ларвама оставља без зачепљења. У том случају, уградња брава за затварање захтијева припрему рупе испод механизма од "нуле".

Приликом одабира новог дворца другог типа, потребно је прилагодити величину рупе на клизачу умјесто неисправних производа. Најлакши начин да замијените браву на вратима је да купите исти модел дворца који је раније кориштен. Међутим, чак иу овом случају може доћи до разлике у димензијама производа.

Приликом одабира новог дворца, вриједи упамтити да што се више ради на проширењу постојећег отвора на крилу врата, више ће се сигурности врата погоршати.

Могући проблеми током извршењаворкс

Најчешћи проблеми са бравама могу бити:

 • Тело нове браве је шире од рупа на платну;
 • Лична плоча новог дворца у крајњем дијелу се не подудара по величини с претходном;
 • Не слагати рупе за постављање ларве замка;
 • Разлика у положају одговарајућих летвица и отвора у њима.

Размотримо начине њиховог решења у случају улазних дрвених врата.

Случај новог производа је шири од рупа на платну

Да би се отклонио овај проблем, рупе се фиксирају на браву помоћу длета.

У процесу рада потребно је остварити слободно постављање стамбеног простора дворца. То треба водити чињеници да дворац није додирнуо зидове са страна.

Разлика у димензијама предње плоче

У присуству нове предње плоче већих димензија од претходно инсталираног дијела, након прекривања елемента врши се означавање нових димензија. Жлијеб се реже кроз нож за конструкцију.

Приликом извођења утора под шипком окомито на ток дрвених влакана, поступак се изводи помоћу ножа за грађевинарство и чекића. Технологија сечења се састоји у продубљивању оштрице ножа дуж дужине жлеба са својим ударањем. Такве акције обезбеђују одсуство сечења.

Не поклапа се рупе за лоцирање замка ларва

У случају одступања између постојећих рупа за осигурање кућишта механизма са постојећим новим елементом, потребно једа се уклопи у рупу. Главна сврха свих акција је да се осигура слободно продирање личинки кроз крило врата до тела производа. У том случају, лучење не би требало да додирује врата.

За уградњу рупа, потребно је уметнути тело механизма за закључавање у жлеб и направити ознаке. Након тога, након уклањања тијела производа, рупе се проширују бушилицом у складу са ознакама.

Разлика у положају одговарајућих летвица и отвора

Да би се подесио положај одговарајуће траке, на крају вијака се изводе ознаке. Означавање се врши на исправној и доњој тачки укрштања. Након тога, бројке се упоређују са доступним жлебом у кутији.

Да би се исправило, одговарајућа трака се уклања и бургије се буше у складу са мерењима. Након провере глаткоће пречка у припремљеним рупама, врши се уградња одговарајуће летве помоћу вијака.