Врсте филтарских инсталација за базен, њихове карактеристике и предности

Инсталације филтера су обавезан додатак базену. Они пречишћавају воду од опасних микроорганизама, контролишући садржај хлора, брома и пХ вредности, штитећи вашу кожу од штетног дејства воде.

Размотрите најпопуларније системе филтера.

пешчани филтер

Према мишљењу стручњака, песковити филтер је најнезаштићенији на тржишту продаје, јер је најмање ефикасан у поређењу са другим. Али је одличан за употребу код куће или у земљи, а то је јефтино. Осим тога, ради се о добром чишћењу воде од смећа и ситних честица величине од 23 до 25 микрона. Недостатак је то што чишћење филтера захтијева обрнути проток воде, што није погодно за базене са ограниченом потрошњом воде.

Филтер кертриџа

Филтери за кертриџе су најпопуларнији међу потрошачима, јер су доступни и добро испуњавају своје задатке. Такав филтер савршено чисти воду држањем микроскопа, величине 8-10 микрона. Једноставан за употребу. Да бисте очистили кертриџ, морате га уклонити и испрати под млазом воде. Ако није прикладно, можете замијенити патрону новом.

филтер за диатоме

Дијатомејско пунило је дијатомејска земља која је пуна честица планктона. Ови филтери су скупи, али њихов рад се обавља квалитативно, задржавајући честице смећа величине 4-5 микрона. Они савршено нормализују садржај елемената у траговима, воде и убијају микробе. Дијатомеје треба очистити специјалиста,пошто је пунило радиоактивно и мора бити правилно одложено.

Приликом одабира филтера за базен, размотрите:

  • гдје ће се користити;
  • који ниво чистоће је потребан.

За непрекидно купање боље је ставити филтер за патке или патроне. Пјешчаник је врло погодан за базен у земљи.