Избор филтера за воду: 4 предности интегрисаних система

Филтри за воду помажу у чишћењу воде и омекшавању, а блато има велики утицај на наше здравље, тако да филтер за воду није оданост моди, али добар дом помаже у чишћењу течности која је потребна особи. Али стручњаци препоручују да не купујете први филтер, већ пре инсталације, да бисте сазнали који су уређаји за пречишћавање воде бољи - јер у данашње време тржиште нуди много опција које се разликују: сврха, дизајн, принцип рада, број корака чишћења, цена . Да бисте изабрали прави чистач, треба да се упознате са оним што постоје модерни уређаји за чишћење у домаћинству, како функционишу, колико су довољни. Схватите који од њих су за и против, као и одредите своје преференције и способности.

Филтери за пречишћавање воде: врсте грубог и финог рада

Сви филтери за воду за пиће који се данас користе могу се поделити намерно у грубим и финим филтерима за филтрирање. Системи четкања данас су врло чести.

Приступа приватној кући или судоперу из водовода или из бунара, вода садржи много механичких нечистоћа :

 • фини песак;
 • Делови рђе;
 • скала;
 • Вапненица и друге.

Таква вода је изузетно штетна за људско здравље. Такође, због нетретиране воде, кућних апарата, гријача, перилица и перилица посуђа, покварени су пултови за обрачун воде. Организован је систем који чисти на улазу у дневну собу, односно груби филтерчишћење, смањује број таквих нерастворљивих нечистоћа. По свом принципу рада, комплексни системи за чишћење су подељени на мрежу (прање) и кертриџ. Уређај за прање се састоји од елемента за филтрирање (НЕ велике мреже од нерђајућег челика са величином ћелија од 50-30 микрона) и одвода где остају нечистоће и прљавштина. Уређај је инсталиран на водоводној цеви, на којој се креће проток воде.

Филтри за воду су груба и фина филтрација

Предности таквог уређаја као што је приказано повратном информацијом потрошача - његова трајност без замјене елемента филтра.

Танки и ултратанки системи за чишћење нису ништа мање тражени. Такви филтери омогућавају елиминисање непријатних мириса, хемијских једињења, па чак и бројних микроскопских патогена.

Они долазе са неколико корака за чишћење, који се користе :

 • супстанце које садрже сорбент (активни угаљ, итд.);
 • мембране за реверзну осмозу;
 • Ион-измјењивачке смоле.

Специјалисти препоручују! Ако је тешко направити избор уређаја за филтрирање, онда бисте требали проучити рејтинг популарних модела у свијету. Најбољи најбољи филтери су у великим трговачким центрима.

Прочишћивач воде: филтер млазница и филтер за посуду

Ови филтери за пречишћавање воде садрже две фазе пречишћавања воде: механички - од разних нечистоћа и пречишћавања активног угља од белила, гвожђа и неколико соли за тврдоћу. Млазница је мали уређај у којем се налази патрона која се причвршћује за кухињску славину.Перформансе таквог система не пропуштају више од 0,5 литара у минути. Максимални радни век патроне, не дозволити више од 700 литара.

Систем типа врча је јасан из наслова, - капацитет, који укључује филтер кертриџа.

Вода долази одозго према доље у посуду, пролазећи кроз посебно прање. Освежење чисте питке воде за пиће ограничено је запремином контејнера. Питцхерс имају ограничен живот касета, то је 130? 400 литара

Филтери за воду садрже два ступња прочишћавања воде

Предности оваквих система су следеће :

 • Компактна величина, мобилни;
 • Могуће је користити их код куће и на путовањима;
 • приступачан трошак;
 • Изгледа сјајно.

Недостаци укључују ниску продуктивност, низак степен прочишћавања и незнатан ресурс.

Стационарни и проточни филтери за воду

Средства за чишћење протока су причвршћена на судоперу или постављена на зид помоћу флексибилног црева. Такви системи за пречишћавање воде, као што је показано у тесту, имају приближно 3 пута већу ефикасност од млазнице судопера, и не захтевају складишни резервоар за воду, али захтевају додатне. мјеста Квалитет филтриране воде је исти као и код исте марке. Они коштају више од две горе описане варијанте, али имају више ресурса.

Важно! Систем треба да се ажурира, прецизније, да се благајне благовремено мењају, у складу са упутствима.

Стационарни филтери су важни за исправно подизање. Боље је проучити овај или онај модел.Пацијент добија добре критике. Повезивање овог типа уређаја врши се на довод воде у кухињу. Његово уобичајено место испод судопера. Струја чисте воде се доводи у засебну славину на судоперу.

Проточни филтери могу се погодно поставити испод судопера

Ти системи су различити :

 • Добар ресурс, око 10.000 сати;
 • Висококвалитетно чишћење;
 • Одличне перформансе;
 • Одвојени кокпит за пречишћену воду;
 • Погодна локација испод судопера.

Само релативни трошкови могу се приписати релативним недостацима, али сви добро разумемо да се здравље не купује - то се мора имати на уму при одабиру филтера за дом у којем живите са својим вољенима.

Препоруке: шта одабрати филтер за воду

Вишестепени (корак по корак) обично обавља чишћење у 3 корака. Уложак механичког чишћења хвата највеће честице. Ионско-измењиви кертриџи садрже соли крутости, Фе, тешке метале, њихова једињења, као и већи број патогених бактерија. Уложак сорбента задржава преостале нечистоће и уклања неугодне мирисе.

Пажња! У порама патроне постоје неки микроби који се у повољном окружењу брзо размножавају и могу се појавити у чистој води.

Стога, када се инсталација обавља, потребно је заменити патроне најмање једном у 6 месеци. Филтри за реверзну осмозу, као што показује тест, су вредни да их ставите код куће. Према ријечима стручњака из Москвеподручја, ови филтери су најбоља опција од свих до сада развијених. Када пролази кроз овај систем, вода се ослобађа свих страних нечистоћа, мириса и тврде прљавштине. Њихов принцип рада је следећи: посебна вода пумпе тече кроз мембрану реверзне осмозе. Његове поре су занемарљиве, а пролазећи молекуле воде, задржавају молекуле свих контаминаната, који су прилично велики у величини. Сва прљавштина се испире у канализациону цев, а излаз излази из воде за пиће.

Такво средство за чишћење обично има следеће фазе пробоја за пролаз :

 • Претходно чишћење од механичких нечистоћа - предфилтер;
 • Казете за фино пречишћавање од механичких нечистоћа на бази сорбената;
 • мембрана реверзне осмозе;
 • Угљени филтер против мириса.

Комплет укључује ове делове и складишни резервоар + пумпу. Пажња! Многи произвођачи допуњују средства за чишћење реверзне осмозе специјалним минерализаторима, који чистом телу додају елементе и со које су неопходне за тело. Инспекција потрошача препоручује такве филтере за употребу. И на питање молим вас да обавестите који уређај купити, препоручите ово.

Реверзна осмоза филтрира савршено чисту воду

Предности филтера за реверзну осмозу могу укључивати следеће :

 • Висок степен пречишћавања;
 • Вјечно снабдијевање чистом водом (10 литара);
 • Једини недостатак је релативно висок трошак.

Али ако особа жели да пије воду која је чиста као у боцама, онда је питање: шта је то филтер за водуИспод судопера је боље, - неће му стајати. Поготово ако вода из славине има одступање од норме, уређај за реверзну осмозу је право рјешење.

Важно! За ефикасно функционисање филтера, свака 3 године треба заменити специјалну мембрану и сорбирати патроне других фаза - једном у 12 месеци.

Тигран Кеосаиан препоручује ову врсту филтера за воду. Такође, Акуавор Хомегуард модел или Акуа Пост Царбон су добили добре критике. Из славине можете попити чашу воде и не бојте се да се разболите или отровате.

Магнетни филтери за воду: мишљења

Вода која пролази кроз магнетни филтер мијења структуру, а њена примјена у коначници користи корисницима.

Наиме :

 • Финансијске штедње;
 • Мала потрошња детерџената;
 • Повећање живота кућанских апарата;
 • потпуна здравствена сигурност, посебно за кожу;
 • Керамички и други заштитни премази су добро опрани и очишћени без развода.

Магнетни филтери за вода со безопасни

Пажња! Магнетски филтер за прочишћавање воде ствара магнетно поље. Због тога не би требало да се поставља у близини електричних апарата. У супротном, овај хардвер ће се сломити.

Погодни филтери за судове: што је боље за омекшавање

Поређења су обавили специјалисти. Проблем тврде воде није измишљен, сватко се може суочити с њим у стварности.

Може се манифестовати другачије :

  \ т
 • стаклени чајник или електрични чајник;
 • Прањесредства загађења лоше утичу;
 • Смањени век трајања уређаја за грејање;
 • Брзо разбијају машине за прање судова и машине за прање;
 • Проблеми на кожи; проблеми са коврчама

Филтри за омекшавање воде

Управо како би се супротставили таквим појавама, стручњаци савјетују да се примијене филтери за омекшавање воде. У принципу, рад таквих делова полаже се проласком воде из централне водоводне цеви, бунара или бунара кроз катионски слој. Конструкција уређаја за филтрирање за омекшавање воде укључује присуство кућишта у којем се налази посебна смола. Када пролази кроз такав филтер, вода губи Ца и Мг ионе, који чине такозване соли ригидности, и формирају На јоне изоловане из масе. Дакле, размјеном иона вода се омекшава.

Какав филтер за воду изабрати у стану

Канализациони уређаји данас су на тржишту много. Ове рафинерије су најчешћи и користе се за дуги период филтрирања. Њихова инсталација се врши на оним мјестима гдје се довод воде у кућу или стамбени простор. Пажња! Чишћење не захтева само воду из централне водоводне цеви.

Главни филтери за воду се лако употребљавају

Непожарне и штетне нечистоће у облику :

 • пјешчењак;
 • рђа;
 • Суспензије су присутне у бунарској води.

Чак и природна, пречишћена вода на неки начин није изузетак.Зато је исправно рећи - очистити воду. Код уградње система за побољшање квалитета воде, главни дио је механички уграђени филтер за воду. Уграђени елемент може имати различите величине.

Најбољи филтери за воду у приватном дому

Класификација уређаја за филтрирање је велика. Сви они обично имају разлике у монтажи, функционалности, принципу рада, трајности и изгледу. Са овим обиљем избора, кључ је сврха одређеног модела.

Филтри за вода в приватни домове могу да бъде различни типи

.

Филтрирни уређаји укључују :

 • Баркартридге;
 • Трострука (постоји везивање);
 • Филтер игле; млазница филтера;
 • Стони филтери који имају капацитет;
 • Реверзна осмоза;
 • Стационарни уређаји, итд.

Који је бољи филтер за воду? Ово је прилично амбициозно питање, које је у двије или три ријечи готово немогуће пронаћи. Неправилна инсталација првог најбољег уређаја за филтрирање са најближег продајног места је мало вероватно да ће исправити ситуацију, поред тога, у стварности се може испоставити да је филтрирана вода опасна по здравље. Посавјетујте се са својим стручњаком прије инсталације.

Филтер за воду (видео)

Приликом одабира методе за третман воде у приватној кући или стану, морате ићи појединачно. И онда ће вода за пиће бити кристално чиста. И ваше здравље ће остати снажно.