Водовод водоводне инсталације у приватној кући: 4 парцеле

Без централног снабдијевања водом у приватној кући не може бити. У овом случају, потребно јеСви материјали за водоснабдијевање могу се купити у грађевинарству или специјализирани магазиниветс чине највише појединачних линија. Извор воде ће бити бунар или бунар. Могуће је обављати комуникације у властитим рукама или вјеровати професионалцу.

Извори за снабдијевање водом властитим рукама у земљи

Најчешће у приватној кући бунар служи као извор воде. Често се користи за снабдевање водом. Извор воде треба бити у подручју ближе кући. Можете организовати комуникацију до централног аутопута, али то није увек могуће.

Дубина бунара је 4-8 м. За подизање течности на површину помоћу специјалних пумпи. Ако је бунар близу куће, пумпа се може поставити у кућу. У супротном, опрема се налази поред бунара.

Када је дубина бушотине већа од 8 м, за рад се користе само дубоке пумпе.

Бунар се сматра буџетском опцијом у извршењу. Истовремено, могуће је опремити бунар властитим снагама. Бушење бушотине обављају специјалисти и употребом специјалне опреме.

Као извор за водоснабдевање може бити бунар или бунар

Карактеристике употребе бунара:

 1. Не захтева високе финансијске трошкове. Једноставна инсталација, једноставна за постављање.
 2. Постоји опасност од загађења.
 3. Потребна је инсталацијафилтери
 4. Постоје ограничења у погледу количине воде. Бунари се могу пресушити, морају се додати прстеновима.
 5. Потребно је трајно чишћење и дезинфекција.
 6. Лако одржавање, јер постоји директан приступ.
 7. Вода треба да се узима континуирано, јер бунар може бити поплављен.

Често се вода користи за снабдијевање водом из бунара. Разликују се укупно 3 типа бунара: песак, абисин, артешки. Абисински плитки бунари, чија се вода може користити само за економске потребе. Артесијске варијанте карактерише кристално чиста вода високог квалитета.

Водоводне опције за водовод у приватној кући властитим рукама

Постоји неколико схема распореда које се разликују само по редослиједу приступања. Али свака метода има своје разлике. Када водите кућни водовод, требали бисте детаљно прочитати сваку опцију. У дрвеној кући, одводни систем има своје особине које треба узети у обзир.

Типови цевовода:

 • Цонсецутиве:
 • Паралелни дијаграм ожичења;
 • Паралелно-секвенцијално;
 • Секвенцијална паралела.

Конзистентно унутрашње ожичење врши се спајањем на једну тачку довода воде под притиском. У овом случају, свака тачка прима течност из претходне. Ово ствара одређену зависност тачака за довод воде једна од друге. Тако се смањује проток воде и њен квалитет.

Конзистентна веза је најекономичнија, јер захтева мање материјала.

Паралелна верзијаСтвара исту течност из сваке тачке. Ово објављивање захтева посебну алокацију за сваку тачку. То повећава трошкове материјала. Али вода са таквим узгојем је боља, температура се одржава.

Са паралелном серијском везом, тачке за довод воде су групиране заједно. Можете прикључити и неколико малих цијеви на серијски кабелски свежањ. Тиме се штеди проток текућине, али се користи мање материјала.

Савети: како правилно извући воду из куће из бунара

За довод воде у кућу из бунара, мора се користити пумпа или црпна станица. Уређај можете инсталирати у саму кућу или у кесон, који је инсталиран изнад бунара. Пумпа мора носити воду до хидрауличног акумулатора. Након тога, течност се транспортује до куће кроз цевовод до тачака ограде.

Цеви за снабдевање водом морају бити постављене на довољној дубини и загрејане тако да се не замрзну зими

Хидраулични акумулатор је финансијски исплатива опрема. Често, уместо да се инсталира независни уређај за контролу притиска.

Када постоји узорковање воде, притисак у систему пада. Ако су вредности испод норме, релеј укључује пумпу. Када се притисак нормализује, пумпа се искључује.
Елементи схеме водоснабдевања из бунара:

 • Бунар служи као извор водозахвата;
 • пумпа или пумпна станица;
 • Хидраулични акумулатор или релеј притиска;
 • јединице за филтрирање;
 • Опрема за загревање воде;
 • Колектори за хладне и вруће течности.

Снабдевање водоводне цеви цеви треба да се врши током лета. У овом тренутку појава водоносног слоја је ниска, а тло је меко и податно. Избор врсте пумпе зависи од извора захвата воде.

Опрема за снабдијевање водом из бунара у кућу властитим рукама

За почетак, треба да нађете место за опрему бунара. Парцелу треба проучавати одабиром најсигурније опције. Након почетка бушења. Затим треба да обрадите рудник. Његова функционалност је чисто заштитна.

Материали за обработка на рудник:

 • дрво;
 • Камен и цигла;
 • Армирани бетонски прстени.

Најпопуларнији су челични бетонски прстени. Уз њихову помоћ можете се брзо и квалитетно носити са задатком. Истовремено, рудник ће бити довољно јак и трајаће више од годину дана.

Приликом сушења бунара, када количина воде није довољна да задовољи потребе, рудник се продубљује уз помоћ прстенова за поправку.

Прво морате да ископате моје. Одредите пречник јаме, који је једнак параметрима прстена: пречник, дебљина и додајте 20 цм. Дакле, спустите све прстенове. Причврстите материјал помоћу спајалица. Када течност у бунару напуни 1,5 прстенова, рад се може завршити.

Када монтирате прстенове, морате се придржавати одређених правила. Да би се избегло померање прстена, неопходно је купити материјал са системом за сечење. Додатна фиксација се врши помоћу спајалица. Да би се искључило загађење бунара, шавови се размазујусеалант

Пре куповине цеви за снабдевање водом, потребно је пажљиво измерити

Када су прстенови уграђени, тада слободни простор између њих и тла пада. Материјал за спавање је песак или шљунак. Ови ресурси имају одводна својства.

Препоруке: како извлачити воду из куће из бушотине кроз цјевовод

Течност се транспортује из бунара у кућу кроз излазну цев. Штапови требају добро заптивање. Онда ће имати цевовод који води испод земље. Са овим циљевима копајући ров под одређеним нагибом до куће. Ако користите површинску пумпу, онда се нагиб креће према бунару.

Правила за долочање дубине рова:

 1. Узмите у обзир време рада цевовода. Ако се опрема не користи зими, онда је довољна дубина рова 1 м
 2. Обратите пажњу на ниво замрзавања земље. Овај фактор је важан када се зими користи снабдевање водом.

Цевовод се води кроз темељ. Али ако је изградња већ изграђена, онда је то немогуће и ми покрећемо под пртљажника. Али цеви треба да буду топле и не подлежу механичком напрезању.

Прије постављања темеља за комуникацију, потребно је загријати горњи дио конструкције. То је због чињенице да водени захвати најчешће замрзавају зими.

Напуните цеви након инсталације пумпе, одвода и кабла за напајање. Земља треба бити суздржана. То ће заштитити земљу од буђења.

Водовод у приватној кућивластитим рукама (видео)

Да би се вода довела у кућу из бунара или бунара, треба да преузмете одговорност за ову мјеру и извршите потребне прорачуне. Полагање цеви треба да буде поуздано и безбедно, а опрема за уземљење је у складу са свим правилима. У овом случају, потребно је правилно расклопити цијеви и спојити водовод.