Висина кревета (25 слика): стандардна висина кревета од пода са мадрацем, која би требала бити оптимална висина, висина стопала

Савремени живот је пун буке и брига. Сваки минут на рачуну и што је вредније време за спавање. Питање одмора треба третирати са посебном пажњом. Многе нијансе које изгледају безначајно утичу на сан: одећу за спавање, уличну буку, вечеру, ваздух. Било који прах може покварити снове. Висина простора за спавање у стварању удобности игра улогу.

општи стандарди

Нигде не постоји јединствени стандард. Сматра се да је најоптималнија висина за кревет - од 42 до 48 цм, али постоји нијанса: људи имају другачији раст. Проналажење одговарајућег модела није лако.

Када су ноге у склопљеном положају, у кичми се појављује оптерећење. Због тога ујутро, ако се оштро подигнете са ове позиције, имате непријатна осећања. Критеријум удобности је 90 степени у седећем положају. Не заборавите дебљину и крутост кревета.

Међутим, кревети од светских произвођача могу се сврстати у неколико група:

 • Европски стандард није највиша локација. Овај кревет је погодан за људе просечне висине, при чему се дужина од потплата до колена креће од 60 до 65 цм. Могуће је сједити и истовремено се односити на пол.

 • Говорећи о азијском стандарду, треба напоменути да је висина корита краљевства у азијским земљама од 20 до 30 цм.Ови су дизајнирани као под, постављени на кратке ноге или подигнути на под. До данас, ови кревети постоје у европском облику.

 • У америчком стандарду, укупне димензије - висина од пода је 0.8-1 м. Зашто су у земљама западне хемисфере створени тако високи дизајни? Верује се да Американци воле просторе који су слични пустињама Дивљег запада.

 • Одвојено стоји кревет на кат. Може се поделити на неколико подврста, али овај дизајн се може приписати америчком типу. Ако има двоје дјеце у породици и неколико мјеста у стану, овај кревет ће помоћи у рјешавању проблема.

Локација у унутрашњости

Приликом куповине кревета потребно је размотрити да ли ће стати у собу /спаваћу собу /дневну собу. На пример, "амерички кревет" је погодан за широко подручје. Важно је узети у обзир комбинацију кревета и свјетлосних тонова на зиду, прозора и подних облога. Огледала стварају илузију експанзије, ако су фиксирана на зидовима или на вањској страни кабинета. Материјали као што су пластични панели или рефлекторски плафони могу бити постављени на плафону.

Азијски кревети су погодни за мале просторије. За већу удобност нећете спречити да постанете у складу са околином. Кревет на спрат препоручује се за дечије собе. Родитељ мора узети у обзир: дијете не би требало да осјећа ефекат "притиска" на његов плафон. У просеку, ниво од пода до плафона у модерним кућама у подручју од 2,6 метара


Потребно је да се поштују следећи параметри:

 • Удаљеност од пода до душека је приближно 165 цм.
 • Минимални ниво оддушек првог реда на поду - 30 цм, максимално - 50 цм
 • Удаљеност између редова: минимална - 80 цм, максимална - 90 цм
 • Добро је ако удаљеност између стропа и корита горњег слоја досегне најмање 60 цм

На другом спрату кревета треба да буду опремљене са странама, иначе дијете, преврнувши се у сну, ризикује да падне са другог слоја. Бортови у доњем слоју су од 5 до 15 цм, а на врху не мање од 30 цм. На даскама треба узети у обзир приликом куповине редовног кревета како би се спријечило клизање мадраца.

Не заборавите на празнину између доњег и горњег слоја. Родитељ треба да израчуна раст детета које спава на "приземљу". Иначе, дијете у сједећем положају ће бити неугодно срушити главу око горњег слоја.

Просечна висина је 85-90 цм, а размак између "другог спрата" и плафона треба да буде око 1 метар, тако да деца, када седе горе, не осећају нелагоду.

Не заборавите алтернативу одраслим особама као што је кревет на високом поткровљу. Они су у две варијанте: дупло или једно место за спавање. Његова најнижа висина је 180 цм, а највећа 190 цм.Ова опција се не препоручује људима који су стигли до старијих или се боје висине.


Одговоран задатак - избор кревета за бебу. Морате узети у обзир висину душека за удобност бебе. Вриједи водити рачуна о квалитети и висини пречки, који ће заштитити дијете од случајног пада. Да бисте избегли повреду бебе, изаберите лежај чија висина не прелази 30 цмдизајн, безбедније за дете.


Карактеристике дизајна

Кревет не може бити такав да нема главе. Пре свега, он обавља декоративну функцију. Многи професионалци воле да моделирају и украшавају ову област. Њени делови су написани, схваћени, обучени су тканином. Сличне нијансе утичу на висину кревета. Осим тога, овај дио штити зид од оштећења. Стандардна висина - 39 цм, од пода - до 90 цм.

Пошто особа има главу и ноге, оба на кревету су глава и ноге. Други елемент није кључ, модерни модели могу без њега. Висина "без краја" варира у подручју од 38 до 40 цм. Висина од пода до решетке је 25 цм, ау случају висине душека од 18-20 цм, ниво спавања је од 43 до 45 цм.

Како одабрати душек?

Главни део укупне висине кревета је душек.

Препоручује се купити мадрац заједно са креветом. Ако узмете опциону опцију, морате узети у обзир њену висину: од 20 до 25 цм, док је алтернатива без опруге краћа од 5 цм

Детаљнија класификација душека је следећа:

 • Ако је величина страница мања од 5 цм, висина душека не би требала достићи 20 цм
 • У случају 5-10 цм спојева, треба изабрати душек висине више од 18, али мањи од 22 цм
 • Када величина стране варира око 10-15 цм, можете сигурно купити мадрац висине преко 23 цм

Постоји ситуација у којој особа није у стањукупи пун кревет и мора се задовољити преклопом, а можда и металним креветом. Спавати на њему круто преко панзерног или мрежастог кревета. За такве ситуације, прикладни су танки мадраци од памука од око 5 цм.

У екстремним случајевима, особа може спавати на поду. За ово постоји одлична опција - душек умочен у подијум.

Ова понуда је корисна за уштеду простора, јер се постељина може држати у таквом душеку. Али морате се побринути за проблем хигијене, јер у супротном постоји опасност од стварања прашине током сна.

Популарни модели

Еко модел има механизам за подизање. Произвођач намештаја - "М-Стиле". Ако купац жели уредити малу спаваћу собу, овај модел је погодан за ову опцију. За складиштење ствари, довољно је нанијети мјесто скривено испод кревета, што ће уштедјети много простора у затвореном простору. "Ецо" је направљен од ХДПЕ, због чега дизајн има дуг вијек трајања и није тешко у исто вријеме.

Гасни лифтови обезбеђују механизам за подизање. База је ортопедска и има метални скелет. Ако се из пода мери успон базе, она достиже 39 цм, а дубину душека 7 цм, а цена кревета са подешавањем висине варира од око 10000 рубаља.


Ако сте заинтересовани за неозбиљне и елегантне узорке, Бергамо, из ХДФ-а, препоручује се за куповину, од стране фабрике намјештаја Дреам-ланд. Иако је непретенциозан, али дизајн је изведен у најбољим модерним традицијама. Ноге и главене утичу на укупну тежину конструкције. Висина места за спавање са пода досеже 38 цм, али постоји проблем: база са ногама ће морати да купи екстра. "Бергамо" ће купцу коштати 5000 рубаља.

"Европа" - једна од највећих копија, одржана у Русији, у фабрици "ВВР" (м Пенза). 47 цм - тако високо место за спавање, ако не узмете у обзир душек. Али продубљивање испод душека достиже 4 цм. "Европа" значи и уштеду простора, јер испод кутије налазе се велике кутије за постељину и постоље. ХДПЕ - материјал из којег се прави "Европа". За "Европу" вреди потрошити 10.000 рубаља ако у ову цену не укључите основу, која ће се морати купити одвојено.

"Флавиа" - ниски кревет, који се одликује изузетним дизајном. Њен простор за спавање је засвођен. Лешина са лаком еколошком кожом даје нежност овој инстанци. 33,5 цм - то је висина места за спавање.

Посебан плус, за разлику од претходних: нема потребе да се троши новац на додатну куповину земљишта. Када се направи мадрац жељене висине, можете да промените ниво области за спавање.

20000 рубаља је вредно тога. "Флавиа" се одржава у Русији, можете је купити на сајту хипермаркета Хофф. ру

Практичност - главни критеријум који промовише здрав и здрав сан. Избор кревета са потребном висином омогућит ће уморном човјеку угодан одмор, након чега ће идући радни дан бити иритантан овако тешком.

Како одабрати кревет у спаваћој соби, погледајте унект видео.