Величина стола - "књиге": стандардна дубина намештаја, стандардне димензије, модели ширине 60 цм и висине 50 цм

Свака особа на пост-совјетском простору је добро упозната са таквим производом као што је књижица. Овај намјештај је стекао широку популарност у двадесетом стољећу. И то није тешко, јер је таблица веома згодна, функционална и компактна.

То олакшава седење за столом са много гостију, а када их не користите - лако се може претворити у мали и компактни ноћни ормарић. У склопљеном облику, производ се може поставити близу зида или чак сакрити у оставу. Овај комад намјештаја једноставно је незамјењив за мале станове.

До данас, овај намештај има исту потражњу. Међутим, модерни модели имају веома модеран и атрактиван изглед.


Карактеристике и предности деск књиге

Овај намештај је добио своје име због сличности његових откривених дизајна са омотом књиге. И, наравно, најважнија ствар је његово достојанство - способност да се промени величина, за то је довољно само подићи једну или две радне плоче.

Када је таква табела у склопљеном стању, заузима врло мало простора. Овај модел стола може се класификовати као ергономски намештај, јер је веома погодан и помаже да се организују и најмањи простори.

Како би се додатно спасио простор малог стана, можете купити малу столну књигу, опремљену разним полицама, ладицама, па чак и нишом столице.


сорте производа

Постоји неколико различитих модификацијатабела књига:

 • Класични модел - склопиви стол за ручавање. Састоји се од једне или две ноге. Такви производи су погодни за употребу у кухињи или лођи, јер намјештај у склопљеном облику заузима врло мало простора и значајно штеди слободан простор;
 • Мали столови-трансформатори - такође веома удобни за кухињу, заузимају минимум слободног простора;


 • Модели на точковима - таква столна књига ће бити веома погодна за премјештање стана на право мјесто;
 • Табела са кутијама је згодан и функционалан модел, често се користи у дневним собама, спаваћим собама, па чак иу канцеларијским просторијама. Кутије за ладице налазе се на бочним странама производа, врло је погодно за складиштење малих ствари.

Истурене ноге могу бити дрвене или хромиране. Било која од ових опција ће бити јака и поуздана, па их бирајте на основу укупног стила ентеријера вашег стана.


Димензије табела

Главна предност табеле "књига" је њена мала величина у савијеном облику. Међутим, пре него што купите, морате да узмете у обзир поставке табеле у обојеним и проширеним верзијама. Ово је како би се осигурало да је производ беспријекорно смјештен на мјесту гдје га намјеравате користити.

Различити модели ормара за књиге могу имати различите димензије. Најпопуларније опције:

 • Стандардни модели столова, израђени у СССР-у, у композитној верзији имали су параметре 30к75х85 центиметара, ау отвореној верзији 170к76к85центиметара Ако је отворена само половина производа, њене димензије су 100х76х85 центиметара;


 • Постоје модели великих књига за трпезаријски сто, они су много обимнији од других сличних модела. Висина таквих столова износи 74-75 цм, а параметри производа у отвореном облику варирају од 155 цм до 174 (дужина) и од 83 цм до 90 цм (ширина);
 • Највећи трпезаријски сто који се може наћи у продаји је дужине 230 центиметара. Његова ширина је 80 цм, а висина - 75 цм.


 • Стандардни "стандард" у отвореном стању има следеће димензије: висина од 70 до 75 цм, дужина 130-147 цм, ширина 60-85 цм;
 • Постоје и минијатурне столне књиге које су, упркос њиховој малој величини, и даље веома удобне и функционалне. Они се такође зову и књиге о сточићима. Висина стола може почети од 50 цм, а ширина у просјеку 60 цм.

Дубина свих производа у склопљеном облику се креће од 20 до 50 цм


Ако ниједна од понуђених опција за намештај није права за вас, увек можете наручити прилагођену табелу са индивидуалним величинама. Произвођачи ће узети у обзир све ваше жеље и креирати намјештај који се савршено уклапа у унутрашњост вашег стана.

За мале апартмане, књига је само откриће. Ако је потребно да у свој дом узмете велики број гостију - довољнопоставити намјештај у средини просторије, а остатак времена овај производ може послужити као столни листић, ноћни ормарићи или штандови за цвијеће и друге ситнице и прибор.


Ако планирате да сами направите колекцију производа, онда можете користити следеће параметре за појединачне ставке табеле:

 1. Величина радне плоче - плоча ће се састојати од двије велике плоче (једна с другом) и једна мала. Дузина веце треба да буде 70 цм, ширина - 80 цм, а велицина малог дела радне површине - 35к80 цм;
 2. Параметри ногу и оквира - производ мора достићи висину од 75 цм, у ту сврху потребно је узети сноп 4к4 центиметара и трачнице 2х4 центиметра;
 3. Бочни дијелови - за њих ће бити потребне двије даске ширине 35 цм и дужине 73 цм.


сорте дизајна

Често су ормарићи направљени од јефтиних и приступачних материјала као што су МДФ или иверица. Столарија се ламинира. Његов облик може бити правокутан или овалан. Такође су различите по дебљини. Дебљина радне површине не утјече на изглед производа, али цијена овиси о том параметру.

Најчешћи модел је браон тон. Ова нијанса није непрозирна и практична, па је веома популарна међу купцима. Међутим, ако желите купити модеран и необичан намјештај - погледајте столове у бијелим, беж или сивим тоновима. Овај дизајн производа ће изгледати веома импресивно и модерно.
О томе какоизаберите табелу - "књига", погледајте следећи видео.