Изолована финска подлога властитим рукама

Ова технологија изградње подне плоче још је сасвим нова за Русију, као што је познато свим изолованим шведским пећима. Зато је потребно пажљиво размотрити технологију уградње УФП-а (финска плоча) корак по корак, како би се властитим рукама научило како направити загријану финску плочу. Разговараћемо о свим предностима и манама ове технологије за ниску зграду и показати видео инструкције на независној платформи уређаја ОФФ.

Модерна технологија за изградњу финских зграда уоквирена је лакоћом изградње зграде. Дрвене зграде су често постављене на темељима траке. Само у ријетким случајевима, на сложеним тлима, потребна је поуздана темељна основа или вијак. Размотрићемо касније недостатке и предности уграђене финске плоче.

Изолација финске пећи корак по корак

Технологија се заснива на конструкцији оплате за основну плочу од експандираног полистиренског изолационог материјала високе издржљивости. Основа ОФФ (изолирана финска подлога) - је неупотребљива оплата, смјештена на пјешчаном јастуку. На ободу изоловане финске плоче постављен је оквир арматуре, кроз који се постављају комуникације, а затим се арматуре сипају у бетон.


Изолована финска основа властитим рукама

Предности и недостаци изоловане финске подлоге

Са овом технологијом, спољашња плоча није изолована, што доводи до замрзавања бетонске конструкције МЗЛФ. Међутим, при избору УФП плоче добићете готов груби под имали губитак топлоте у приземљу, због непостојања подземља. Бетонски естрих се од тракастог дијела темеља одваја пјенастим полистиролним плочама и не прихваћа оптерећење из зграде (види слику горе).

Предности ОФФ:

  1. Исплативост: уместо екструзије можете користити ПСБ-Ц, што је јефтиније;
  2. Појасни део темеља може бити израђен од цигле или блокова, као сокл;
  3. Могућност поправљања комуникација под линком, ако је потребно.

Недостаци ОФФ:

  1. Земљани радови - потребно је копати ров;
  2. Обрнуто потапање куће, потреба за заптивањем сваког слоја пљувања од 10 цм;
  3. Потреба за куповином неметалног материјала за прскање темеља куће.

Како направити сопствене руке загрејане финске фондације

1. Припрема темељне јаме и рова за МЕЛФ

Приликом пројектовања потребно је узети у обзир полагање комуникација на удаљености од коловоза итд. Након тога треба да направите ознаку будућег тањира. Није допуштено пуњење бетона на плодни слој, јер ће разграђена органска материја дати скупљање за 2 - 3 године. Због тога се земља са локације извози, а јама изравнава и сипа у песак на претходно постављеним геотекстилима.


Технологија изоловане финске фондације корак по корак

2. Пуњење МЗЛФ (финозрнати темељ)

Пре излијевања, фино зрнасти темељ траке (МЗЛФ) улива се у шљунак на положеном геотекстилу. Затим се арматура изводи са шипкамапречник 8 - 14 мм. Затим се прави оплата у којој се потамни материјал за хидроизолацију. Трака се излије бетоном у висини од 20 - 30 цм, декорација темеља се врши након постављања чврстоће бетона не мање од 50%.

3. Уклањање унутрашњости темеља

Унутрашња површина темеља траке је прекривена пјенастим полистиреном ПСБ-Ц, вањска страна МЛФФ-а није изолирана. Након тога се на сваких 10-20 цм наноси пијесак са слојем печата, за пијесак, пијесак, ГХС, ОПГС или фракцију дробљеног шљунка 5/20. На уметак се ставља расхладни грејач ПСБ-Ц или екструдирани УРСА КСПС пјенасти полистирен, арматурна мрежа и вијак.

4. Пуњење плоче финске основе

Нећемо говорити о пуњењу бетонске кошуљице. Рецимо само да оплата за плочу није неопходна, јер има темељну траку по ободу зграде. Има смисла додати бетонске продорне адитиве за поуздану хидроизолацију дизајна. Исто тако, уз помоћ битуменских китова и оклеецхние хидроизолације проводи се хидроизолација темеља властитим рукама на вањском периметру.

Сматра се од стране стручњака да је умјесто пјенастог полистирена за темељ боље користити екструзију високе густине.

Да би се загрејана финска подлога (ОФФ) могла практично ослободити на било којој земљи. Истовремено, девелопер ће добити готов груб бетонски под. Недостатак технологије је могуће замрзавање МЗЛФ-а, јер не постоји вањска изолација темеља траке ипечење Али то није критично, јер се ова минус финска технологија може лако исправити сама.

Видео. Како направити топлу финску подлогу

\ т