Календар за лунарну сетву за 2017. вртлар и баштовански сто

Правилно уредити рад у башти и правовремену садњу у башти, летња резиденција ће помоћи вртлару лунарног вртлара у 2017. години. Детаљи у табели овог календара помоћи ће сељанима да органски планирају радове за сваки мјесец у години. Уопштено говорећи, међу људима који су заробљени од стране земљорадника и вртлара, лунарни календар је веома популаран. Није тајна да ако сматрате повољним и неповољним за садњу, плијевљење и вртларство дане, онда можете добити значајан пораст жетве. Сва жива природа, укључујући и флору, подвргава се фазама лунарног циклуса. Али јазавичар не мора нужно да израчунава фазе самог Месеца, јер има доброг асистента - лунарног календара, који описује не само лунарне дане, већ и главни рад на врту и граду.

Употреба календара за месечно обрезивање: да ли је разумно?

Поставља се питање: да ли заиста требате знати све те нијансе да бисте једноставно култивисали своје задовољство? Наравно, познавање лунарног распореда није нужно за обичне вртлара или вртлара.

Садња и брига о биљкама може се обавити по њиховој вољи, чим климатски услови то дозволе. Сама природа мора водити рачуна о томе да се сјеме спусти, а саднице се развију и доносе плодове. Можете бацити семе у земљу одмах након снијега или посадити кромпир чим је земља довољно замрзнута. Али они "сијају" да су у земљи веома и веома дуго.

Ако координирате сопствене акције са сејним лунарним календаром, онда је то веомаОчигледне користи ће ускоро бити видљиве. Све фазе раста ће бити складније и мјерљивије, а жетва ће сигурно задовољити своју величину и квалитет. У ствари, лунарни календар вам омогућава да сачувате своје лично време, снагу и живце, а не да се мучите у очекивањима, надајући се чуду.

Не мора нужно слиједити календар с фанатичном прецизношћу. Довољно је придржавати се распореда и узети у обзир најповољније или напротив не најбоље тренутке. Немојте се плашити да пропустите дан Кс - природа је предвидела све могуће нијансе, било да се ради о краткорочном хлађењу, изненадној врућини или јакој киши. Сваког месеца постоји неколико периода погодних за одређене биљке. Иначе, мјесечни календар скакаваца ће бити потребан чак иу хладној сезони ако се одлучите за гајење биљака у добро опремљеном стакленику или директно на прозорској дасци.

Мјесечев календар календара за 2017. годину вртлар и вртларски стол


Табела радова до лунарног календара 2017

Користећи табелу рада за месец дана у башти, лако ћете бити у могућности да правилно водите рачуна о свом врту и земљишту.

Препоручујемо читање наших других чланака

Календар сетве - поједностављен

Добри дани, дате табеле, одређују стручњаци на основу неколико фактора. Многи вртлари и вртлари су убеђени да је главна ствар прецизно одређивање времена почетка и краја сваке фазе Месеца. Ако делите њихово мишљење, онда немате апсолутно ништа са табелом повољних дана.

Зашто требате знати мјесечеве фазе?ове године? На дну пуног месеца и младић засадити нешто апсолутно није вредан труда. На растућем месецу (од младог до пуног месеца) можете засадити све усеве надземним плодовима, а на падању - кореновим усевима. Шта је објашњено?

Разлог лежи у способности Месеца да утиче на воду на Земљи. Наша ноћна светлост, као што знамо, током периода раста привлачи воду у природне резервоаре и гура се за време рецесије. Тако постоје плиме и осеке. Сокови у биљкама су вода. У првом случају, концентрише се у горњем дијелу представника флоре, ау другом у коријену. Отуда препоруке за садњу.

Фазе Месеца у 2017. години су одређене на основу следећих података:

• Дани младих у 2017: 28. 01; 26. 02; 28. 03; 26 04; 25. 05; 24. 06; 23 07; 21. 08; 20. 09; 19. 10; 18. 11; 18.

• Дани пуног месеца у 2017. години: 12. 01; 11. 02; 12 03; 11 04; 11. 05; 09. 06; 09. 07; 07. 08; 06. 09; 05. 10; 04. 11; 03. 12.

Посматрањем, не можете чак ни погледати лунарни календар. Ако сте навикли да стално усмеравате поглед на ноћно небо, онда можете лако да одредите фазу нашег сателита, чак и ако се не види у облацима. Као и наши преци. Познато је да је Месец сличан загради од слова "Р", али се своди на слово "Ц".

Знакови рођења зодијака

Ован не воли да слети на његов дан. Отклањање корова и уништавање штеточина у овом тренутку ће дати жељени резултат.

Биће ће имати користи од засађених биљака. Принос ће бити на висини, а коријенски усеви ће се изненадити када Месец падне. Растући Месец воли да слетибиљке и обрезивање стабала.

Рак у растућем месецу је фаза за биљке које воле много влаге. То су краставци, парадајз, зеленило, рибиз, малине и тако даље. Месец има позитиван ефекат на усеве корена. Принос ће бити на највишем нивоу, али ова жетва неће бити задржана. Семе је неприкладно.

Лавови су одлични за одстрањивање и уклањање штеточина. Сетва се не препоручује.

Констелација Дјевице је добро позната у радовима бриге о биљкама. Ако засадите усев у то време, неће бити резултата. Боље је садити дуговјечне грмље и траве. Дјевица ће их ослободити свих невоља.

Дан вага - дан садница. Да би се засадио на растућем месецу, потребни су нам краставци, махунарке, дрвеће и грмље, ау силазном - корени и лук. Просечан принос је добар, семе је добро, семе је погодно за даљу садњу.

На дан Шкорпиона сади саднице, биље, паприке и патлиџане. Фаза узгоја је погодна за корење, чешњак и дрвеће. Усјев је нормалан, складишти се дуго времена, семе високог квалитета.

Стријелац - неповољан за констелацију садње, па је боље обрадити тло и ријешити се штетних инсеката.

За време утицаја Јарца, засађене су саднице, зимско семе и трајнице, укључујући и дрвеће. Месец има позитиван ефекат на садњу лука и корена. Добро је време за садњу махунарки, купуса и зеленила. Принос је средњи, али квалитетан плод и дуго се чува.

Време Водолија је погодно за обраду тла и уништавањеинсекти. Не можете садити саднице.

Риба. У овом тренутку не можете сећи дрвеће. Садњу хрена, парадајза, краставаца и патлиџана треба обављати само на растућем месецу, а шаргарепа, ротквица и цветови се саде на доле. Принос је добар, али мало остаје. Семе није најбољег квалитета.