Узгој видео кинеских садница парадајза

Оно што не кажете, а најпопуларнија култура наших вртлара је парадајз. Да, јер је парадајз једно од ретких поврћа које утиче на разноликост сорти. Парадајз је једна од најраспрострањенијих биљних врста на свету. Пошто су информације о њеном поријеклу врло ријетке, многи истраживачи вјерују да је домовина овог воћа планинска подручја Еквадора и Перуа. Парадајз је веома користан за људско тело и само је благо у кухињи, тако да не губите ту прилику и користите их чешће.

Парадајз је прилично непретенциозна биљка без проблема. За гајење је неопходно придржавати се само одређених правила агротехнике.

Може се узети у обзир главно правило - избор сорте или хибрида, узимајући у обзир њихове жеље и могућности. Такође, избор земљишта за садњу семена и избор погодне амбалаже за узгој садница сматра се веома важним разматрањем. Данас ћемо говорити о кинеском начину узгоја парадајза.

Каква је корист од кинеске методе узгоја садница парадајза

У земљи излазећег сунца, овај метод се користи већ дуго времена, иако је дошао до нас релативно недавно.

Предности кинеског начина узгоја парадајза су следеће:

• саднице су спремне за садњу 1-1,5 месеца раније него код нормалне садње;

• биљке отпорне на болести;

• 100% живот након пикника;

• високи парадајз није извађен;

• повећање приноса.

Припрема семена за узгој кинеских садница парадајза

ДоброСјеменке су кључ за добру жетву. Међутим, очигледно здрава и лепа семенка после сетве можда неће дати очекиване резултате. Разлози за слабу сличност сјеменки парадајза и болести садница могу бити неколико:

  • сувише старо семе;
  • семе парадајза су инфициране разним бактеријама, вирусима или патогеним гљивама;
  • неправилна припрема сјемена за сјетву;
  • недостатак повољних услова за садњу.

Главне фазе припреме семена парадајза пре сетве кинеском методом

  • Проверити семе парадајза на клијавости

Да бисте то урадили, узмите неколико сјеменки, замотајте их у врећу за ткиво и уроните у топлу воду на температури од око 25оЦ за тај дан. Узмите торбу, ставите на тањир и ставите на топло мјесто. Уверите се да је тканина увек мокра. Након 3-4 дана, баците семе парадајза у топло, влажно земљиште и посматрајте их степеницама.

  • Избор семена за сетву

Пре него што пређемо на третман семена са различитим растворима, потребно је извршити њихово пажљиво испитивање и селекцију пуног семена из шупљине, као и одбацити ружна, превелика и премала семена, која су изрезана из генералне димензионе серије.

  • Дезинфекција семена парадајза

За дезинфекцију семенки парадајза традиционално се прихвата да се користи 1% раствор мангана. Раније је манган (научни калијум перманганат) био присутан у свакој кући. Можда је управо због своје доступности манган постао такавПопуларан је међу летњим фармерима као дезинфекционо средство, које се користи за припрему семена за сетву. За припрему 1% раствора потребно је узети 1 г мангана и растворити га у 1 литри воде. Семе парадајза се умота у газу и урони у добијени раствор 20 минута, након чега се темељно опере чистом водом и осуши.

  • Обогаћивање семена парадајза са микроелементима

Да би се повећала клијавост семена, као и отпорност парадајза на болести и неповољне околинске факторе, пре-семенска припрема може укључивати фазу као што је обрада елемената у траговима.

  • Намакање и клијање семена парадајза

Намакање семена парадајза пре сејања убрзава њихову сличност. Семе парадајза натече за 18 сати. Ако намочите сјеменке под воду, оставите их тамо, дуже је немогуће, јер након отицања сјемена постоји потреба за кисиком.

Садјење семена парадајза кинеском методом

Изаберите одговарајући контејнер. Парадајз се може узгајати у засебним пластичним чашама, малим посудама (до 0,5 литара), казетама или у контејнеру за опште саднице.

На дну резервоара, ставите дренажу (слој од 1-2 цм), сипајте хранљиву земљу, сипајте је топлом водом.

Када се влага упије, дрвеном палицом или оловком, направите депресију (око 1 цм) и посијте их у њих. У одвојеним контејнерима, спустите 2 семена (у случају да један пропадне), ау генералном контејнеру посијте семе у жљебове направљене на4 цм једна од друге. Између сјеменки држите удаљеност 2 цм, а затим сипајте сјеменке танким слојем влажног плодног тла. Ако је земља сува, посипајте је водом из пиштоља за прскање. Капацитет покријте пластичним поклопцем или филмом за храну и ставите у топло (са температуром од 22-25 ° Ц) и добро осветљено место. Када се појаве прве степенице, снизите температуру на 17-18 ° Ц. Саднице парадајза треба да буду на светлу око 12 сати дневно, тако да ћете можда требати специјалне фитоламе за осветљење. Редовно проверавајте саднице, а када их поспите земљом, попрскајте из пиштоља за прскање.

Ако сијате сјемење на плодном тлу, саднице рајчица не требају се хранити до тренутка снимања. Семе захтева само добро осветљење, топло и влажно. У одсуству светлости, клице се могу извући.

Корисни чланци о врту, граду и цветном врту

Брање парадајза на кинески начин

Месец дана касније, када су парадајз мало нарасли, они праве расад пикника. До овог тренутка имају два пара правих летака. Пицкур се изводи на посебан начин:

1. Одрежите биљку на тлу испод листова котиледона.

2. Одмах слетите у нове чаше, које су претходно напуњене земљом.

3. Лагано залијте и покријте саднице паковањем.

4.Урииаиут тенкове са печеним садницама на тамном и хладном месту неколико дана.

5. Даље одрастао у светлој соби.

За обработка и растение на парадајз морате да купите купувачнеутрално тло које се заснива на тресету. Ако се парадајз прска у земљу са додатком хумуса, онда ће се испоставити да је ефекат супротан - све биљке ће бити болесне. То је због чињенице да хумус инфицира биљке трулим бактеријама. Након копања или слетања у земљу, микроби ће одмах почети да функционишу. Ниједно прскање неће помоћи у чувању парадајза.

Зашто треба да сечемо биљку са маказама, уместо да је умочимо на уобичајени начин

.

То је учињено како не би издржали све могуће остатке у тлу и сјеме у новим капацитетима. Као резултат тога, садница је мање болесна, расте здраво и издржљиво.

Важно! За пикнике бирати посуде од око 100 мл. Ако је потребно, онда извршите трансфер у већем капацитету.

Корисни производи за баштованске и баштованске вртове

Како обликовати грм узгајањем кинеских парадајза

Садња садница почетком маја, али то зависи од области култивације и времена.

После садње садница, када су парадајзи почели да расту и почели да узгајају своје пасторке, потребно је да се формира грм.

Презирни парадајз који је узгајан на овај начин формира се у два стабла. У овом случају, усјеви се нормализују тако да четкице нису покидане. Немојте жалити и разбијати сву четку, остављајући само првих 6 на истом постројењу. Све горе - исцрпљује биљку и смањује усев. На рачун таквог вредновања усева може се узгајати много великих и сочних парадајза.

Узгој садница парадајза на кинески начин