Упутства за клизна врата и делове: ваљци, профил

Модерна клизна врата су одличан избор за модерне апартмане са малим собама. Са таквим системима можете уштедети драгоцени простор. Не живе сви у новим зградама, тако да је већина станова мали. Отворена врата приликом отварања захтевају слободан простор - за клизна врата то није потребно. Платно се отвара дуж зида или одлази у посебну касету. Такви клизни системи раде на бази ваљкастих механизама. Још један неопходан дио су водилице за клизна врата. Погледајмо постојеће комплете, механизме и компоненте.

Механизми су већ произведени са свим потребним сетом делова - овде су водилице више врста са могућношћу причвршћивања на посебан носач, ваљкасти носач, доњи поводац, вијци и чепови.

Карактеристике и нијансе водича

Избор броја вођица за клизна врата у великој мери зависи од личних преференција, као и од тежине крила врата. Свака опција има и предности и недостатке.

два водича

Најчешће, то је комплет за унутрашња клизна врата, који се састоји од горњег и доњег профила. Ови сетови су бољи када платно има велику тежину. Таква платна су направљена од низа. Такође може да има чврсти стаклени или зрцални уметак. И стакло и огледало не воле претјеране вибрације.

Ако се ваљкаста колица крећу у дво-профилном систему, једна шина ће бити постављена на поду, а друга на врху прореза. Цанвас с овимначин инсталације и на такав механизам ће имати већу стабилност. Два вођица за клизна врата - ово су радна врата без вибрација и чудних звукова.

Међутим, трачнице постављене у поду могу бити препрека за кретање у стану. Такође, таква конструкција може проузроковати неке потешкоће када је то потребно за помицање намјештаја или сервисних колица.

Комплетан прибор за клизна врата.

Чак и ако се уградња доње водилице за клизна врата изводи директно на под, нарушава се естетика завршног премаза, као и прашина. Доња шина може убрзати трошење и сусједни под.

једно управљање

Ови дизајни се могу наћи у сваком стану. Да, овде се ваљци за клизна врата крећу само на горњој шини, а дно нема. Ово је буџетско решење за организовање клизног система. Ова решења се називају и висећа врата.

Такав начин је прилично функционалан и чак поуздан, али само ако крило врата има малу тежину. Модели зглобних клизних врата имају веома модеран изглед и чини се да је крило врата готово неважно. Један од најсликовитијих модела врата овог плана је стакло.

материјал за навођење

Профил за клизна врата, а то су трачнице за кретање ваљака, могу бити израђене од различитих материјала. Може бити од пластике или метала. Поред материјала, ови профили се могу разликовати у дебљини зида и квалитету.

типови водича

Разликоватизатворен профил и отворен. Ако је отвор отворенији за одељак ормара, онда је овде затворен идеал за врата. Поред традиционалних врста, постоје и иновативни производи. Профил се може испоручити у богатој палети боја, што је корисно.

пластика

Ови производи често немају довољан квалитет, тако да се не препоручује њихово коришћење са стакленим крилима, као ни са било којим другим.

Пластика има једну предност - ниску цијену.

Што се тиче поузданости и отпорности на хабање, све је веома и веома лоше.

челик

Челични профили за клизна врата бирају се у случају када су платнена врата и клизни систем јефтинији, на пример, модели економске класе или средње групе. Челични профил има приступачне цијене, али у смислу услуге - не више од 5 година.

Ипак, челичне водилице дају звук куцања када возите врата, што може изазвати нелагодност.

алуминијум

Али овај материјал има огромну разноликост различитих предности и најбољи је за клизне системе. Није ни чудо да озбиљни произвођачи који производе компоненте за клизна врата, бирају овај материјал за водиче.
Алуминијумски профил има поузданост, високу издржљивост, алуминијумски производи су веома отпорни на различите механичке оштећења. Ови производи су идеални за клизне или сложене дизајне било ког нивоа сложености.

Међутим, сет вођица од алуминијума за унутрашња врата и клизне конструкције - ствар јеНишта јефтино. Такав профил се често може наћи на вратима елитног нивоа.

ваљци

Ови детаљи су кључни елементи у раду клизних система. Најважнији услов који им је представљен је бешумност рада, као и максимална глаткоћа клизања крила врата.

Ваљци за клизна врата израђени су од метала обложеног на бази гуме, отпорног на хабање.

Лежајеви пружају најмекшу, као и веома тих рад. Модерни ваљци, без обзира на произвођача, могу издржати платнена врата тежине до 100 кг. Лежајеви су сигурно заштићени од влаге и прашине, што их чини веома издржљивим.

Ваљци уграђени у горњем делу кутије за врата обављају пратећу функцију. Ниже - подржавају. Доњи ваљци фиксирају платно у вертикалној равни. Асиметрични ваљци су монтирани на отвореном профилу, симетрични - подешени на затворени.

Ваљци за клизна врата се продају у сетовима. Сваки такав сет има своје посебне карактеристике. У сваком сету - два вагона на посебним плочама, што олакшава причвршћивање.

Такође у комплету можете наћи границе платна. Ови делови су причвршћени за вођицу тако да ваљци не скачу преко шина.

Укључен је и детаљ као што је доњи поводац. Он фиксира врата тако да приликом кретања не хода поред клатна.

Постоји велики број таквих комплета, а сваки носач ваљка има различите карактеристике.

Ваљци заКлизна врата могу бити дизајнирана за платно тежине 30 до 100 кг. Они се такође разликују по минималној дебљини крила врата, који се може уградити. Комплети се одликују присуством различитих прибора за причвршћивање, реза и других делова.

На платнима тежим од 60 кг поставите два пара ваљака. Ако је тежина тканине већа, потребно је четири пара. Међутим, не треба превише експериментисати са тешким и масивним вратима.

Механизми прегледа тржишта

Модерно тржиште нуди велики избор различитих клизних система. Размотримо неке од њих.

Системи економске класе

Упркос приступачној цени, било који сет ваљака за клизна врата може издржати лим тежине до 30 кг са минималном дебљином од 19 мм. Точкови ваљака у овом комплету су од гуме. Укључено - монтажне плоче, држач. Овај механизам може радити са А7 профилом. Овај модел садржи 2 ваљкаста челична вагона, узицу за монтажу на поду, два реза.

Гарнитура водича са ступором.

Постоје и прилично озбиљни примјери буџетских механизама. На пример, неки модели могу да издрже терет до 80 кг, а минимална дебљина крила врата је 25 мм. Точкови су направљени од исте гуме. У комплету су плоче које увелико олакшавају инсталацију. Систем се може користити са профилима А1, А2, А4 и А8.

Италијански производни сетови

У Италији могу производити намештај добро, али са системима клизних вратаИталијански произвођачи су такођер велики. Међу производима на модерном тржишту можете наћи сетове производње у Италији.

Посебност ових комплета је присуство затвореника. Они гасе шокове и омогућавају што је могуће глатко померање платна до крајње тачке у правцу отварања или затварања. Ово је интересантно решење које су многи већ били у могућности да цене.

Производи Дуцассе

Компанија производи механизме и комплете за клизна врата. Међу карактеристикама производа је потпуно ненаметљив систем. Основа комплета је механизам са четири точка и бравом. Усмерен - најчешће алуминијум. Горњи лимови су опремљени системом глатког затварања.

Вође тржишта клизних врата

Ваљци за клизна врата, вођице, профил ослобађају велики број различитих произвођача. Погледајмо најпопуларније брендове.

Браун алуминијумски профил је идеалан за клизна врата.

Немски квалитет.

Ваљци овог произвођача имају глатке покрете и практично тихи рад врата. Компанија такође производи клизне системе.

Польскиј производитель - Индецо

Компанија производи водиче, као и клизне системе. Профил се може обојити у различитим бојама. Да, производи су направљени у златним, бронзаним, белим бојама. Постоје производи од имитације дрвета.

Командант

Производител се также работа в Пољска. Лидер је у производњи челичних клизних система. Карактеристика овог бренда је да је компанија на првом мјесту високапоузданост Сет ваљака за клизна врата овог бренда је максимум тишине, квалитета и издржљивости, глатког рада.

Цидецо: Герман-Туркисх продуцт

Овај производ је најбољег квалитета и цене. Додаци за врата имају широк спектар опција за монтажу и додају занимљива својства вратима. Међу предностима бренда - недостатак свих владара доњих вођица и ваљака за њих.

Раумплус

И опет Немачка. Ова компанија производи алуминијумске системе, од којих се ствара елитна линија врата купеа. Цхроме профил има посебан премаз, као и високу крутост.

Ваљци су израђени од полиамидног премаза. Он, за разлику од гуме, није склон клеветању, нити раслојавању. Висококвалитетни лежајеви могу радити без подмазивања.

Као што видите, данас је лакше саставити унутрашње клизне конструкције него икада раније. За израду врата, само требате покупити одговарајуће механизме или купити комплетан сет поуздане и популарне марке.

Данас су клизна врата модуларна конструкција у којој се могу спојити компоненте различитих марки, избор компонената је веома велик - лако је пронаћи сличну опцију за рјешавање било каквих проблема. Све ово чини систем клизних врата тако популарним.