Сталак за лонац цигле са сопственим рукама: упутства, кола, фото и видео упутства корак по корак

Модерна азијска кухиња потребна је не само у посебним састојцима, већ иу специјалној опреми за њихово кување. Треба да водите рачуна о свакој ситници која директно утиче на процес. Чак и такав детаљ као што је постоље под котлом са сопственим рукама, омогућиће правилну дистрибуцију топлотног протока из угља.

Да би се спријечило нагињање бакра у различитим смјеровима, мора бити еластичан. То ће бити могуће само уз правилан рад пећи котла. Монтирају се у дворишту, у посебно одређеном простору, нпр. Поред сјенице, те у властитом дому. У другом случају, биће неопходно да се исправно пројектује структура у постојећем готовом дизајну куће.

Карактеристичне разлике бакра

Такав кухињски апарат, попут бакра, користи се више од једног стољећа. Главне области њене дистрибуције су степски азијски региони. Подручје, које није било богато изворима горива, оставило је посебан отисак на обрасцу. Раније је бакар направљен својим рукама. Сада се то ради индустријским методама, али главна карактеристика је полукружно сферно дно, кроз које је могуће повећати ефикасност.

Приликом изгарања настаје максимална концентрација калорија топлоте на радном подручју посуђа. Ово је олакшано пећницом испод бакра, са сопственим рукама службе. Производи се не сагоревају у различитим угловима, као што је то често случај код кувања у лонцима са равним дном.

Није лако постићи стабилност из азијских јела. Такође ће бити неефикаснакористите редовне роштиљ или роштиљ. У неким случајевима, рад се олакшава помоћу статива на котлу. Састоји се од крутог металног прстена и три (у неким случајевима и више) заварених ногу.

карактеристике пећи

Можете сами пећи да направите котао. Главно је да радна зона задовољава геометријске параметре котла. Карактеристично за њу биће дубоко слетање посуђа у припремљену област. По правилу, метални ковчег у пећи за лонац цигле са сопственим рукама лежи на две трећине.

Са дубљим спуштањем у средини котла, пречник отвора се повећава и биће неугодно извадити метални прибор. Када ће камин за котао са димњаком бити врло малог промјера, тада дно неће у потпуности осигурати загријавање. Стога, прије него што направите пећ за бакар властитим рукама, вриједи узети у обзир све такве особине.

Међутим, сама јела могу да се разликују у пречнику, тако да се користи специјални уређај - постоље за котлове са прстеновима различитих пречника. Такође, пећ за бакар са сопственим рукама направљена је по различитим карактеристикама:

 • је направљен од цигле према типичном или појединачном пројекту;
 • је састављен од металних елемената, на пример, као роштиљ са дискова из аутомобила (слика је доступна на локацији);
 • има базу од глине.

Пећ испод котла од цигле сопственим рукама је направљена како за спољашњу употребу тако и за употребу унутар зграде. ИнУ другом случају, неопходно је обезбиједити квалитетно вађење и заштиту од отворене ватре.

ВИДЕО: Како направити пећницу под бакром властитим рукама

самостално зидање

У почетном планирању потребно је одредити величину која ће се користити за држање пећи за бакар властитим рукама од прикупљене цигле. У свом дизајну постоји зона за складиштење сувог огревног дрвета, која служи као главно гориво.

Пећ испод котла, израђена властитим рукама, треба да садржи ложиште гдје гори огрјевно дрво. Зидови су му израђени од ватросталних цигли. Хоризонтално, постоје зрна која обезбеђују довољан доток ваздуха у гориво. Могу се ослонити на статив за бакар.

Сакупљање пепела врши се у потисној пепељари. Налази се испод решетке. Регулисање дотока природног дотока ће бити могуће уз помоћ металних ватроотпорних врата. Димњак, канал за уклањање прашине, врши се уклањањем штетних гасова.

Сет потребних материјала:

 • ватросталне цигле;
 • песак, глина и цемент за припрему раствора;
 • метални угао за уоквиривање;
 • грид грид;
 • лимови дебљине 1,5 ... 2,0 мм.

Пећ за бакар својим рукама ће захтијевати сљедеће алате:

 • Бугарски;
 • ниво зграде;
 • лопатица;
 • Рулет;
 • капацитет за решење;
 • чекић или пијук.

алгоритам производње

Утврђујући се са зоном у којој ће стајати пећ за лонац опеке, формирамо заТреба јој игралиште. У већини случајева, оптерећење из ове зграде је мало, јер се груби за котао диже изнад пода од 80-90 цм и не ствара велико оптерећење. Довољно на припремљеној равни да се бетон сипа слојем од 7-12 цм и стави га у арматуру арматуре промјера 8-10 цм.

Водите рачуна да водоравно држите да је ниво течности у посуђу тачан.

Полагање почиње са одређивањем димензија. Први ред пећи испод котла опеке поставља се према напетој висини кабла. Почевши са полагањем слоја целе цигле, а затим наизменично низом половина, следећи опет из целине. Тако се формира укрштени узорак.

Зидови огњишта смјештени су под бакарном шупљином из посебно изрезаног на жељеном углу половине. Уз њихову помоћ обезбеђен је радијус сферног облика, који се одликује овим структурама. У доњем делу, уз помоћ арматурне арматуре, постављена су врата за пепео у пећи испод котла.

Неопходно је да се шавови (трљање спојева између опека) учврсте како би се уклонила видљивост причвршћивања материјала. Поступак је важан не само за вањску привлачност, већ и за блокирање излаза штедних плинова унутар просторије.

Трећи ред зида покрива врата пепела, а затим се решетка поставља из решетке и почиње да формира пећ. Из следећег реда, пето монтирајте врата резервоара за гориво. Од шестог до осмог реда пећи испод котла формира се уобичајеним зидањем.

У деветом слојуобезбеђен је излаз за пећни гас, ау једанаестом - не заборавимо да направимо циркулациони отвор за лож уље.

Последњи 12. ред треба да буде покривен металном плочом испод бакра. Има технолошки отвор за тражени пречник. Уградња плоче спречава улазак гаса у пећ.

Дизајн је подвргнут природном сушењу, а према потреби извана је покривен ватроотпорним плочицама.

ВИДЕО: Тајне зидане пећи испод котла