Како направити кутак сухозида

Један од најпопуларнијих завршних материјала је гипсана плоча. Користи се за прављење комплексних геометријских површина. Рад са њим не траје много времена и труда. Али да би направили савршено раван угао, потребна су вам нека знања и вештине. Овај чланак ће вам рећи како да направите праве, једнаке унутрашње и спољашње углове. Да бисте то урадили, морате знати како направити угао од профила за суву градњу, тако да је дизајн чврст и поуздан. Ако то учините погрешно, онда ће након неког времена доћи до деформације и све ће се срушити. Покривајући сухозидне плоче зида, неопходно је направити уредне углове. Иначе, пресек материјала настаје у формирању пукотина и деформација.

У било којој конструкцији, угао је најуочљивији дио, тако да је одмах видљив изглед дефекта или неједнакости. Најугроженије место у конструкцијама од гипсаних плоча су спојеви, тако да приликом постављања профила за суву градњу у угловима нема потребе за уштедом на директним алуминијским или металним профилима и саморезним вијцима. Коришћење ових материјала ће вам омогућити да створите прецизну артикулацију и прелепе праве углове.

Како направити вањски кут профила за ГКЛ

Стандардна дужина профила - 2,75-4,5 м. За сваки угао су вам потребна два регала, тако да је потребно израчунати количину материјала који се користи и минимизирати отпад.

Да би спољашњи угао профила за суву градњу исправно направио, два УВ профила се постављају на под и причвршћују вијцима или типлама.Слично томе, на плафону је инсталација.

Затим, вођице убацују 2 ЦВ профила. Пошто је веза изведена са спољне стране, немогуће је чврсто фиксирати са УВ профилом. Стога, у креираном угловном плафону и полној структури, профил равног огибљења са сваке стране је чврсто фиксиран. Таква инсталација профила за сухозидом у угловима омогућава стварање поуздане структуре која није подложна деформацијама.

За спољне углове се користе најтрајнији перфорирани метални профили. Размислите о постављању профила угла на сувом зиду. Када причвршћујете листове, саморезни вијци су на малој удаљености један од другог. Приликом конструисања спољашњег угла у просторији, мора се запамтити да је унутра празнина, у којој је могуће сакрити различите инжењерске комуникације, електричне инсталације, итд.

Пошто је неопходно да се спољашњи угао сувог зида учини исправним, потребно је да проверите угаоне профиле. Требало би да буду савршено једнаки. Када детектујете кривине, најбоље је да их одложите за други посао. Приликом мерења дужине угла потребно је узети профил који је краћи од 2-5 мм. Након што је инсталирана вертикално, потребно је провјерити њено стање користећи ниво. Ако дође до одступања, морате притиснути или отпустити профил, а затим га причврстити завртњима на суву плочу.

Да би се спријечило спајање арматурног материјала, потребно је уклонити косину под кутом од 45 ступњева при причвршћивању сухозида, јер ће се у том случају добро уклопити у дубину.Конструкција, састављена према овој схеми, има велику површину адхезије између површине и раствора са китом.

Након што је конструкција комплетно састављена, гипсани лепак се разблажује. Његова конзистенција треба да буде иста као у дебелим мастима. Лопатицом се шпатулом наноси дебелим слојем на кутни профил како би се попунила празнина између плоча и метала. Све врсте углова сухозида морају се наносити лепаком. Када је љепило благо скочило, вијци се морају одврнути. Преостале рупе се такође морају опрати љепилом, а вишак материјала уклонити шпатулом. Након потпуног сушења, површина је брушена, мљевена, кита и декоративна завршна обрада.

Како направити унутрашњи угао из профила за ГКЛ

Најчешће, у просторијама, неопходно је направити унутрашњи угао оквира за суву градњу, ставити зид, направити нишу или склопити ормар. За то су потребни снажни профили регала који повезују вијке дуљине 9 цм на удаљености од 25-30 цм, док подножје унутрашњих углова мора бити што је више могуће круто да би издржало тежину лимова. Површина на којој је оквир постављен треба да буде савршено равна.

Како поправити профил за сухи зид у углу? За формирање предњег угла, профили се постављају окомито један на други, повезујући их вијцима. Затим поставите водећи профил, који причвршћује и причвршћује вијке који су добијени чврстим крутим углом. Затим, постављање сухозида на углове, најбоље је користити плахте, које већ имају ивицу под углом од 45 степени. Онда ставите зглобкит и залијепите решетку, притискајући је угаоном лопатицом. Као и читава област дизајна.

Причвршћивање ГКЛ у угловима

Да бисте добили чврсту конструкцију, морате знати како да причврстите сухи зид у угловима, јер се то ради другачије изнутра и извана. Када покрива оквир у једном листу је преклапање сусједних елемената, тако да је крај лист је изрезати на гипс, то не би требао бити картон. Када је Т-облик пристајање унутрашњег угла, крај листа се сече под углом од 45 степени, тако да је погодан за спацкле. Приликом облагања на 2 листа, доћи ће до смјене плахте.

обрада угла

Ако смо успели да се позабавимо начинима израде углова сухозида, онда је њихова обрада једноставна. Дизајн, заједно са угловима, покривен је дубоким пенетрацијским прајмером који штити од влаге и пружа велику снагу. Композиције Кнауф-а које се наносе ваљком или четком најбоље одговарају. Након потпуног сушења, све удубљења ставите са вијака.

Затим су спољни углови ојачани металним угловима, а унутрашњи су решетке. Након потпуног сушења, ставите кит, изравнати. Када рукујете спољним угловима, обавезно проверите ниво површине како бисте га уједначили. Ако је потребно, нанесите кит. Када се кит суши, површина се брушује брусним папиром да би се уклониле неправилности и мрље. Затим можете залијепити зид тапетама или бојом.