Црвени плафон у унутрашњости

Одлучујући се за употребу црвене боје у унутрашњости, важно је запамтити да она значајно утиче на особу. Са интелигентном презентацијом, ова боја оснажује и охрабрује активности. Ако постане превише, може потиснути или притиснути психу.

Утицај на унутрашњост

За уравнотежене, мирне људе који преферирају умањен живот, црвени није најбољи избор. Од посебног значаја су његове различите нијансе.

Многи сматрају да је црвена боја поражавајућа. За оне који га изаберу за становање, радије помаже да се ослободите депресије, побољшате расположење, опустите се. Они који не могу да се баве било којим послом, често препоручују да се радно место постави у слике у црвено. Живописно бљештање концентрира пажњу, а такођер помаже концентрацији.

Значајни енергетски приливи могу чак изазвати црвене биљке, прибор или дијелове одјеће. Он је способан да активира менталну активност. Црвену боју за ентеријер бирају емоционални или сензуални људи.

Ствара напетост, може убрзати рад органа и ритам дисања. Неке нијансе се сматрају изузетно софистицираним и љубичасте боје краљевског народа - чак и господара.

Можете користити црвено у свим собама, али будите опрезни. Његова особина је да он визуелно прави плафон испод. Стога је непожељно користити га у ниским просторијама. Ово посебно важи за висећи плафон црвене боје.

Специјалисти препоручују употребу црвене боје за просторе опште намене - дневне собе, трпезарије, кухиње, канцеларије, камин. Црвени тонови стимулишу интелигенцију. Ово се више односи на уобичајене природне нијансе.

нијансе црвене боје

Различите нијансе ове боје активно користе дизајнери за постизање жељеног ефекта.

  • Бригхт ред

Најчешће дизајнери користе интеријер за црвену нијансу. Ова боја храбрости и посвећености. Имајући у виду створени ефекат, треба имати на уму да ће визуелни простор бити мањи. Снажно енергетско поље ће бити ако ће црвени плафон бити у контрасту са кармином или љубичастом. Од металних нијанси најбоље одговара најстаријем злату.

  • бургунди

Ова нијанса је доказ зрелости. Заузврат је рефлексија, изазива акцију. Боја моћи и информисане одлуке. Његова разлика од осталих нијанси црвене - строп ове боје неће апсорбирати простор. Добро је комбинован са златним нијансама, као и тамно браон или црном бојом, под условом да је намештај исте боје.

  • террацотта

Плафон направљен у овој дубокој, засићеној боји увек ће привлачити топлину. Савршено у комбинацији са читавом палетом нијанси. Због близине природи добро изгледа не само црвеном, већ и бојом морског вала или тамно сивом бојом. Лепо за око, захваљујући додатку сивегуби агресивност, не омета мирну перцепцију.

  • малина
Посебност ове боје је та да када црвена енергија има неку хладноћу. Ефекат се добро користи за плафоне соба окренутих према сунчаној страни. Заједно са пистацијом, осећај хладноће се појачава.

За спуштене плафоне у боји малине прикладно је направити сребрни оквир. Савршено се уклапа у тиркизну или светло наранџасту боју. Сребрни прибор, детаљи, предмети намештаја савршено ће се комбиновати са таквим плафоном.

  • Нежно розе

Упркос очигледној крхкости, ова нијанса је веома опасна због своје слабости. Важно је да не претерујете са засићењем. Свежина боје ће се репродуковати ако је правилно разблажена белом бојом.

  • сатуратед пинк

Ова предивна боја се препоручује за употребу у просторијама које желите привући што више пажње. Чак и разблажен, не губи своју екстраваганцију. Можете га комбиновати са јарко наранџастом, црвеном или љубичастом. Дозвољено је да се користи са зеленом или плавом бојом.

Добра употреба црвеног плафона

Ако одлучите да направите затегнут строп црвене боје, онда морате имати на уму да остатак дизајна треба држати у неутралним тоновима. Упркос њиховој естетици, они често делују раздражљиво на унутрашње мирно, који нису склони људској агресији. Ако је спуштени плафон црвен, а зидови -Неутрално, онда је преостало да додате црвене акценте уз помоћ различитих додатака ако желите: завесе, јастуке, сенке за лампу.

Много црвене боје се може користити ако је дизајн собе направљен у барокном стилу. Црвена боја, украшена златним оквирима, разним прибором или додатцима, савршено ће нагласити тешке тканине као што су баршун или брокат. Суеде текстура стропа савршено надопуњује цјелокупну унутрашњост. Црвена сјајна површина, лако се комбинује са различитим материјалима, погодна за употребу у "мокрим" подручјима, као што су кухиња или купатило.

Посебност апсорпционог простора укључује употребу ове боје само у великим, пространим собама. Ако квадрат не допушта, а црвено црвени, онда можете направити црвене узорке. Компромис ће вам омогућити да користите своју омиљену боју и да не добијете негативан визуелни ефекат.

Још опипљивији утицај ове боје на дете. Може изазвати агресију, претерано узбуђење или раздражљивост. Додавање црвених акцента се препоручује када је беба изузетно мирна и неактивна.

Ова боја се може користити за собе које нису предвиђене за спавање. У кухињама је прикладно, јер је апетит. Често постоје пријатељски одмори с вољеним особама, пријатељима и рођацима. Црвени плафон ће промовирати активну комуникацију, потакнути забаву и додати енергију. Елеганција стропа црвене напетости наглашава намјештај од мирних боја.

Сјајни строп одговара великом купатилу. Форзидна декорација може користити црвени спреј или узорке и цртеже. Укупна унутрашњост ће изгледати складно.

У предсобљу се често користи високи плафон црвене боје да би се визуелно проширио простор. Ефекат огледала чини собу већом, а сама боја указује на гостопримство и додаје добро расположење.

Црвени плафон у различитим стиловима

Приликом украшавања стропа у стилу црвеног рококоа морат ће се користити комбинација бисерне, плаве или беж боје. Пошто стил укључује зидове подлоге, глатко прелази у плафон, допушта симетричне и асиметричне перформансе, боље је црвену боју разриједити другим бојама, тако да се примијењени узорци и украси не губе у засићењу једне боје.

Барокволи злато и бронзу. Плафони морају бити богато украшени. У овом стилу, црвена боја се савршено уклапа, јер је савршено комбинована са златом. Самодовољност црвене боје наглашена је помпозношћу злата и употпуњује ансамбл осветљења масивног лустера са кристалним привјесцима.

Црвени плафон у египатском стилуизгледа веома хармонично, што подразумева присуство колона и неутралних тонова топлих нијанси. Светло жута, брескваста, беж боја савршено ће се комбиновати са црвеним плафоном, док ће заглађени углови карактеристични за смер компензирати апсорпцију простора.

У античком стилудопуштено је користити црвену боју за плафон у облику оквира, јерглавни трг је издвојен испод рељефа. Овај стил се одликује једноставношћу и одсуством непотребних елемената. Снажна црвена боја не би требала одвратити пажњу од профињености дизајна, али ће се савршено комбинирати са бисерном нијансом штукатуре.

Пурпурне и малине нијансе црвене су савршене за стилЦарства . Комбинира древне мотиве и тривијалне и херојске сцене.

за плафонготичког стилацрвена боја ће се морати разблажити контрастом, јер дизајн укључује преклапања и прелазе, који су често направљени дрвеним гредама.

За плафон у стилукласицизма , црвена боја ће одговарати као позадина на коју ће се применити штукатура. Позлаћени украс ће додати луксуз и елеганцију овом дизајну.

Ограничена штукатураРенесанса , прекривена златом, изгледа добро на црвеној позадини плафона. У овом случају, сјај дизајна неће бити скривен од лустера. Рефлектори ће само истакнути богатство украса на плафону.

комбинације боја

За оне који желе да строп чине богатим и живљим, треба га комбиновати са црним или нијансама креме. Веома узбудљив ефекат долази од комбинације бистрог плавог.

Претјерано агресивно црвено изгледа зелено. А када се узгаја цигла-црвена са кречом или кредом помаже да се достигне источна боја.

Употреба јарко црвене са наранџастом или тамно жутом бојом ствара ефекат топлине.

Врло самостална комбинација црвене боје сазлато Независност обе боје омогућава вам да не просипате друге акценте. Може се рећи да неписмено укључивање може уништити цијели ансамбл.

У унутрашњости енглеског стила, црвени строп је боље комбинирати са плавим или зеленим бојама.

Врло екстравагантна комбинација црвене са сивом и црном.

Црвени плафон се савршено може комбиновати са својим нијансама, ако су мало лакши. Таква смела одлука долази са страственим и самодовољним људима.

Комбинација жутог плафона са жутим зидовима је претежно за хиперактивне људе који воле да дан претворе у празник. Агресивност црвеног плафона може задржати зидове беж боје. Ова соба ће изгледати мирно. Контраст црвене и бијеле боје додаје засићеност и динамичност.