Техничке спецификације РоцкЛигхт ТецхноНикол

Техничке карактеристике минералне вуне Роклејт ТехноНИКОЛь тхе учини материал универзалним в апликации. Већина градитеља препоручује кориштење Рокуетте Минват за изолацију станова и приватних кућа. У чланку ћемо детаљније размотрити све карактеристике грејача ТецхноНИКОЛ и показати видео на крају чланка од руског произвођача о правилној употреби овог производа са независном топлотном заштитом грађевинских конструкција и стамбених простора.

Да би се кућа загрејала и уштедела зими у грејању просторија помоћи ће топлотна изолација фасаде, темеља и крова зграде. Прије свега, потребно је одабрати гријач, фокусирајући се на својства, примјену и трошкове топлинске изолације. Стога се треба упознати са карактеристикама минералне вуне ТецхноНИКОЛ и упоредити их с руским аналозима, као што је Изовер.

Роклеит ТецхноНИЦОЛ и његове техничке карактеристике

Минерална вуна Роцквоол ТецхноНИЦОЛ је незапаљива плоча дебљине 50 или 100 мм, направљена од стијена. Наменски материјал за топлотну изолацију грађевинских конструкција у стамбеним или индустријским просторијама. Једноставност уградње и одличне карактеристике материјала цењене су у грађевинским фирмама и код приватних градитеља.


Табела ТехноНИЦОЛ техничке карактеристике базалтне вуне

Минвата Роцклит: главна својства гријача:

  1. Материјал има ниску топлотну проводљивост, од које се могу упоредити скупии висококвалитетних материјала, као што је УРСА;
  2. Минерална вуна Рокуите може да издржи температуре до 450 степени и отворену ватру, спречава ширење ватре са могућим пожарима;
  3. Плоче миниве не приањају, одржавају стабилност оригиналних величина и облика већ дуги низ година. Животни вијек минералне вуне је стар око 50 година;
  4. РоцкЛигхт ТецхноНИЦОЛ се може користити иу унутрашњим преградама за звучну изолацију. Материјал је отпоран на глодаре, не разграђује се и не труне.

Предности ТецхноНИЦОЛ Роцквоол минералне вуне

Није сваки топлотни изолациони материјал универзалан. Због високе еколошке прихватљивости, РоцкЛигхт ТецхноНИЦОЛ би се требао користити за звучну изолацију просторија, изолацију фасада зграда и интеријера. Међутим, боље је користити пјенасти полистирен за изолацију капице и пилинг. У поређењу са пенастим полистиреном, предности Роцклита се састоје од следећих параметара:

  1. Отпорност на отворену ватру и високе температуре. Минвата може издржати високе температуре, за разлику од пјенастог полистирена.
  2. Трајање базалтне вуне ТецхноНИКОЛ за око 50 година, плоче од екструдираног пјенастог полистирена уништавају се за само 15-20 година.
  3. За глодавце, минват није привлачан, док материјал пружа добру паропропусност свих обрађених структура.

Табела Спецификације РоцкЛигхт ТецхноНИЦОЛ-а

Производња технокола је данас тражена на грађевинском тржишту. Лака за инсталацију, ниска цена, дугорочнаСервис и одличне техничке карактеристике грејача РОКЛАИТ ТецхноНИКОЛ је донио популарност производа међу девелоперима. Прочитајте даље правила за уградњу изолације изолације РоКите ТецхноНИЦОЛ за вертикалне и хоризонталне конструкције.

Упутства за инсталацију Роклеит ТецхноНИКОЛ

Овај материјал се препоручује за термичку изолацију подова у кућама и становима на првим спратовима, крововима на тавану, крововима, под изолацијом фасада зграда под споредним колосијеком, итд. Погледајмо како правилно инсталирати базалтну вуну Рокуеттес из руске компаније Тецхноникол, а на крају чланка приказати и видео упутства са препорукама произвођача.

Изолација фасаде куће од стране Минва Роклеит

Да би се фасада изоловала техноНИЦОЛ-ом, неопходно је подићи оквир из профила или греде. Ширина вертикалних водилица мора бити мања од 1-1,5 цм ширине панела за топлотну изолацију, како би се искључили зазори и мостови хладне конструкције. Након постављања оквира, цијела фасада се скрива хидроизолацијом, тако да минвата не упија влагу са зидова. Поклопац мора бити најмање 150 мм.


Пхото Топлотна изолација фасаде Ротавите ТецхноНИЦОЛ

Роцхлигхт изолација се поставља између водилица. Након уградње топлотне изолације потребно је заштитити минуват мембраном од парне бране, како би се заштитила од атмосферске влаге. Филм се полаже глатком страном према гријачу и причвршћује се помоћу кламерице на дрвеним шипкама. Следеће на врху парне бранепуњење дрвених шипки дебљине око 20-30 мм.

Размак између парне бране и завршне обраде фасаде је неопходан да би се омогућило да се влага са површине филма замрзне. Ово правило је важно придржавати се уградње било које минералне вуне, јер овај материјал губи своје карактеристике када је влажан. По завршетку радова на дрвеним шипкама изводи се монтажа завршне фасаде, нпр.

Изолација косог крова променом Рокуетте

За топлотну изолацију било које вертикалне конструкције, мора се изградити оквир. За кров треба попунити решетком плоча са унутрашње стране рогова, која је парна брана и изолационе плоче. Када постављате Рокуеттес ТецхноНИЦОЛ, уверите се да нема празнина. Да би се искључили мостови од хладноће, грејач се поставља у два слоја тако да други слој преклапа спојеве првог слоја.


Пхото Топлотна изолација крова Рокуетте ТецхноНИЦОЛ

Изнад слоја топлотне изолације, водоотпорна ролна са преклопом између ваљака постављена је не мање од 150 мм. Парна брана је причвршћена лаганим прогибом на кровне шине да би се одводио кондензат. Приликом инсталирања хидроизолације, обратите пажњу на то која страна правилно изолује изолацију од изолације. Подсјетимо се да доња страна парне бране треба да прође парна влага из гријача.

Пре инсталирања парне бране обавезно прочитајте упутства произвођача за употребу.

Затим, између парне бране и крова, потребно је створити вентилациони системгап Неопходно је да се кондензат слободно издвоји са површине филма. У ту сврху на врх рогова додају се и четке дебљине 20-30 мм. Прочитајте како правилно изолирати кров рудника на страници утеплител-к.ру у одјељку "Загријавање крова властитим рукама".

Видео. Спецификације Минва Роклеит ТецхноНИЦОЛ