Како користити остатке керамичких плочица у башти

Врло често, након поправке, постоји керамичка плочица, која се може успјешно користити за различите производе у приградском подручју. То је инертан, издржљив и леп материјал. Ако га исечете на комаде исте величине, тада можете украсити најразличитије објекте у башти - баштенску гарнитуру, контејнере за узгој биљака, украсне уметке на стазама, вртне скулптуре, слике и панеле на зиду и још много тога.

Почните са једноставним.

Ако уопште нисте у стању да радите са керамиком, боље је радити на изради једноставних предмета декорације, а затим се бавити сложенијим. Најлакши начин је да ставите руку на производњу украсног камења. Штавише, њихова величина и облик могу бити потпуно произвољни. То ће захтијевати камење које се може наћи у природи или купити у било ком вртном центру. На површину камења се наноси лепак за плочице и лепљење комада плочица у складу са замишљеним обрасцем. Затим, након сушења лепка помоћу специјалне калупне конструкције за уличне радове, рубови између плочица се протрљају. Бочне ивице плочица треба да буду потпуно уроњене и скривене, а затим уметнути делови декоративног стакла, перли, кристала. Таква камења се користе за украшавање терасе, степеница, столова, камених вртова, обала акумулације, као и за поклон.

Декорирати контејнер за цвеће

У ту сврху ће се уклопити било која земљана посуда, али је бољекористити контејнер више. Такођер је прекривен љепилом за плочице, затим изложи узорак комада плочица, ау састав може укључити обојене шљунке, судопере, комаде стакла и друге декорације. Обришите шавове између плочица, оперите плочицу од олука, спремник је спреман. Посебно импресиван изглед великих подних лонаца с посађеним у њима годишњицама у близини куће, верандама на раскршћу вртних стаза.

Вртна гарнитура украшена керамиком.

За украшавање керамиком може се користити и самостални и купљени намјештај, дрво, метал, може бити стационаран или преносив. Лава изгледа оригинално у башти, украшена комадима керамике или квадратним мозаицима. Али најчешће украшена керамичком површином стола (пултови), понекад столицама. Ово може бити радна плоча за мали стол или велики десктоп за породични сто. Цртеж се прво развија, затим се одабире скала боја, након чега се комади плочице залијепе љепилом за плочице на припремљене радне плоче, а простори између њих се протрљају, пажљиво поравнају површину стола. Рубови плоча понекад су уоквирени металним углом, или су крајеви украшени комадима керамике или мозаика, боље квадратних. Не би требало бити оштрих ивица плочица. Такав намјештај постаје тежак због тежине керамике.

Вртна скулптура

Вртне скулптуре могу бити од интересасу направљени независно од цемента на оквиру или су спремни за куповину. Они ће деловати са светлим акцентима у башти, привући пажњу. Такве вртне скулптуре налазе се на травњаку, на стазама, у резервоарима за воду, на игралишту итд. Често се за ове сврхе користе фигурине различитих животиња, на пример, корњаче, гуштери, крокодили, змајеви, медведи, мачке, пси. Различите парцеле ће бити обимне воће, бобице и поврће, понекад је то апстрактна скулптура - кугла, коцка, пирамида. Али може бити и невероватних јунака или ликова из цртића. Они су украшени керамиком на исти начин као и остали вртни украси. То је, у почетку, површина (љуска корњача, гуштерица, фетална површина) одабрана за дизајн. По правилу има закривљени облик, цртеж се развија и керамика је фиксирана.

Декорација вртних стаза

Вртне стазе су посебно атрактивне, украшене цијелим керамичким плочицама (у оштрој клими боље је не радити, зими може пукнути) или од керамичких комада. Али најчешће се умеће од керамике на стазама или на тераси, у госту или на главној површини парцеле. Парцеле могу бити веома различите - цветни и биљни мотиви, слике сунца, бродова, бродова, таласа, геометријског цртежа, компасних слика које указују на стране света, животињске цртеже и многе друге парцеле. Технологија израде вртне стазе уз употребу керамике је како слиједи.

1. Прво, цемент се правизавртањ помоћу готових мешавина.

2. Затим на пластичној решетки комараца положи цртеж кришке плочица, које се лијепе на решетку.

3. На сухој цементној кошуљици ставите решетку с узорком и лагано утисните у вијак, покривен филмом од кише, суши око мјесец дана.

4. Тада се рубови између плочица протрљају.

Површина стазе треба бити равна и удобна за ходање. Комади керамике у таквим композицијама савршено се комбинују са шљунком, финим шљунком и обојеним шљунком.