Светиљка за плафон грилијато: 3 врсте

Светиљке за плафон грилиато еколошки безбедне и тихе у исползованииУ модерном тржишту грађевинског материјала, прилично велик избор расвете за грилијато: ЛЕД, флуоресцентно, довнлигхт. Стропна свјетла су зелена, округла, квадратна, правокутна, али их комбинира једна ствар: сви су уграђени директно у плафон грилиато. Захваљујући технологији причвршћивања у стропу, саме лампе скоро да не заузимају простор у затвореном простору, лампа је унутар ћелија, а ожичење се крије у плафонском слоју.

ЛЕД плафони за гриллато

Једна од најчешћих врста расвјетних тијела за стропни грилло - ЛЕД. Ово није изненађујуће, будући да ова врста расветеима огромну листу предности за плафонски плафон:

 • ЛЕД диоде, односно ЛЕД лампе, су веома енергетски ефикасне, имају малу потрошњу електричне енергије - од 1 до 7 В.
 • Са ЛЕД осветљењем, светлост у просторији ће се равномерно распоредити по целој површини плафона.
 • ЛЕД технологија не захтева сунчање или постепено загревање за пуну снагу осветљења, тако да се ЛЕД светло често назива хладно светло.
 • Очигледно, најважнија предност ЛЕД лампи је њихов дуги вијек трајања (у просјеку 70.000 сати).
 • Поред тога, овим уређајима није потребна стална услуга током њиховог животног вијека.

ЛЕД стропна свјетла раде зелено на ниским температурама, даи са високим

Прецизније, просечни распон температуре за употребу ЛЕД лампи варира од -40 ° Ц до +40 ° Ц, тако да су ЛЕД светла погодна чак и за замрзивач или за улицу у зимском периоду.

Јефтине и модерне флуоресцентне грилли лампе

Флуоресцентно осветљење је такође популарно за гриллотто. Разлог лежи у ниској цени и једноставности инсталације. Светлост флуоресцентних лампи не удара у очи, а варијабилност у перформансама такве лампе ће омогућити да се изабере најпогоднија опција.

Тренутно постоји мала потражња:

 1. Светиљке са зрцалним растром. Рефлектујући елемент повећава количину светлости која штеди новац и побољшава визуелни ефекат лампе. Ова врста флуоресцентних лампи је најпознатија, њен дизајн је постао главни чип дневне светлости.
 2. Расипач опала је модернизованији начин претварања флуоресцентне лампе. Дифузор чини свјетло што је могуће мекшим, чак и директан поглед на такву лампу неће изазвати никакве неугодности. Изглед лампе са опалним диспертером препознат је као ненадмашан карактер са префињеним пословним стилом.
 3. Призматични дифузор чини геометријски узорак дифузног светла.
 4. Тучени лед је стил који је погодан не само за пословну атмосферу, већ и за забавне објекте.

Главна предност луминисцентног осветљења је практичност и лакоћа руковања

Дизајн распршивача може играти кључну улогу у стварањуунутрашњост пословног или пословног простора. Пазите да изаберете лампе са великом пажњом.

Довнлигхт у соби са грилло стропом

Светла за довнлигхт су намењена да осветле жељену зону. Често се такво осветљење користи у трговачким центрима за означавање робе или сепареа у фабрички произведеним. Плафон истовремено не би требало да буде превисок: са велике надморске висине светлост неће досећи у свом изворном облику.

 • Светиљке округлог облика. Ово је класик за усмерено осветљење.
 • Квадратне лампе. Ова опција представља модернизацију округлих свјетала како би се олакшала инсталација.
 • Прибор са пригушеним флуоресцентним лампама. Може имати било какав облик; разликују се по елементу осветљења.

Светлост уређаја за осветљавање не расипа довнлигхт, али је усмерена дуж датог вектора

Традиционално, довнлинк има округли облик. Међутим, за плафон грилијато развијени су погоднији за уградњу: квадратни уређаји за осветљење.

Монтажа лампе у гриллетто стропу

Најлакше је инсталирати панеле који су дизајнирани посебно за плафонски гриллато. Њихов принцип је једноставан: уместо 1 ћелије на плафону уметнута је лампа и учвршћена на носећи плафон суспензије. Међутим, немају сви типови расвете тако основну инсталацију.

Мјеста под округле свјетиљке се режу директно у плафон ласером. И већ на резбареним местимапостављене су лампе.

Уградња уређаја у стропу у облику грилла је једноставна - они су уметнути у ћелију и причвршћени за додатне игле

Приликом постављања светла треба узети у обзир следеће:

 1. Гриллотот ћелије не би требале бити оптерећене: свака лампа мора бити причвршћена на било коју површину.
 2. Упркос чињеници да је лампа уграђена у ћелију веома погодна, усмеравајуће осветљење изгледа много повољније, посебно у трговинској соби.
 3. Приликом уградње, обратите посебну пажњу на локацију лампи: на плафону треба да буде логичан цртеж, складан и симетричан.

инсталацијарасветауплафон грилло (видео)


Грилијато је одлично решење за трговину, као и за канцеларију или било који пословни простор. Као што можете видети, за ову врсту стропа има много светиљки. Поред ових опција, постоје и светлосни панели као и класични лустери. Откријте колико вам је потребно скупо и естетско осветљење и ставите светлост у своју собу са стропним грилијатом!

Стаклене светиљке (фото)

)