Све врсте тапета за купатила

Купатило је увијек повезано са плочицама на зидовима, јер је овај материјал прилично згодан и практичан. Такође треба напоменути да цријеп има бројне предности, поготово када се користи у влажним подручјима.

Међутим, тапете за купатило су такође веома популарне. Они су много приступачнији од плочица, а тапете у купатилу помажу у разноврсном дизајну просторије. А све је то због разноликости цртежа и текстура. Али шта се тачно сматра тапетама у купатилу, ми ћемо говорити у чланку.

Главне предности тапета за купатило

1. Свака особа може бити залијепљена за њих.Нећете имати много потешкоћа да их држите у купатилу, јер чак ни стручњак неће морати да зове.

2. Кратак период трансформације простора.Простор можете украсити у кратком временском периоду, довољно је само неколико сати и посао ће бити завршен.

3. Лов цост.Често људи престану бирати управо на тапетама, јер нису јако скупи и захтијевају минималне материјалне трошкове. Само замислите - колико је сама плочица плочица скупа, онда морате потрошити на обраду материјала, итд. А са таписеријама за купатило то неће бити.

4. Унутрашњост у купатилу ће бити јединствена.Позадине нису монотоне, као што је поменуто раније. Произвођачи покушавају да изненаде своје купце и са сваким креирају свезанимљиве и занимљиве опције за позадину. Захваљујући томе соба постаје јединствена и шарена.

Главни недостаци тапета за купатила

1. Не издржати воду.Без обзира на задивљеност тапета за купатило, потребно је запамтити да су произведени на влажној основи, односно не могу издржати ни влагу ни влажан ваздух. Ако овај зидни материјал упије велику количину воде, онда ће након неког времена једноставно отићи са зидова.

2. Можете одабрати неприкладан лепак за тапете. Овај алат такође треба да буде водоотпоран као и нормално лепљење само оштећује естетски изглед материјала.

Које су главне врсте тапета за купатила

1. Винил.Израђују се на бази полимера, који нису јако влажни, нити воде. Позадине су познате по разноврсности текстура и украса, али су ове позадине довољно скупе. Стога се овај материјал може сигурно приписати најелитнијим тапетама за купатила. Потребно је схватити да је за такав материјал једноставно потребно изабрати најпоузданији лепак који има висок степен адхезије.

2. Водонепропусна тапета која се може прати.У суштини, већ по имену је јасно да овај материјал не само да издржава влагу, већ је обично намијењен да буде у влажном окружењу. То је због чињенице да је површина тапета прекривена посебним водоотпорним слојем, који је главна препрека за тапете и воду. Наравно, такве тапете се могу опрати и очистити, тако да ће купатило увијек изгледати уредно и уредно. Што се тиче лепка и тако свенаравно, треба да буде водоотпоран, са антифунгалним пунилом и високим степеном адхезије.

3. Филм за купатило.У суштини, ПВЦ филм није тапет, али би га требало размотрити иу чланку. Уосталом, то се сматра посебним декоративним премазом, који је направљен од синтетичког материјала, тј. Вода уопште није страшна. Главна предност овога је да је самолепљив, односно да ћете потрошити неколико пута мање енергије за рад са њим, а нећете морати да трошите додатно на лепак.

4. Тканина.То је друга верзија зидних папира у купатилу, направљених од филма на бази синтетичких материјала. Фолија се наноси на површину посебним љепилом. У процесу рада постоје неки проблеми са зглобовима, тако да се не разилазе, потребно је користити папирнате траке на врху шавова љепљених трака док се материјал потпуно не осуши.

5. Посебна санитарна опрема.Ово је веома интересантна опција. Материјал је израђен на бази стакла, тако да површина за стаклене перле треба да буде што водоотпорнија. Такав материјал се одликује беспријекорном могућношћу бојања. Међутим, цијена материјала је прилично висока, тако да се стаклене тапете могу успоредити с винилним материјалом, а поправак ће вас коштати много. Али резултат трансформације унутрашњости ће вас одушевити деценијама.

6. Течни тапети за купатило.У суштини, они су сува супстанца која ће се морати разриједити с водом у исправном омјеру наведеном на пакирању. Ове позадине ће постати стварнепонос, јер имају низ предности:

1. Глатко се наносе на површину, не обликују зглобове и грешке.

2. Није потребно користити љепило, јер га у свом саставу већ садржи.

3. Течна површина за изравнавање тапета.

4. Рад са овим материјалом је прилично једноставан.

5. Они немају статички ефекат.

6. Ако је потребно, прљаво или оштећено подручје треба упити, уклонити и замијенити новим саставом.

7. Рок употребе је дугачак, дати материјал може да издржи влагу, а такође и не изгуби свој претходни изглед.

Не бојте се експериментисати! Радите на стварању ентеријера у свом купатилу, а трајност облоге је обезбеђена за вас.