Врсте подлога испод тапета

Главна наљепница тапета направљена је тако да соби даје угодан, естетски изглед, олакшање у служби зидова. Наравно, није потребно користити никакав слој између зида и тапета, у већини случајева, тапете се лијепе директно на зид, претходно припремљене за обраду.

Ако желите да постигнете дужи рок трајања, препоручује се да користите додатне материјале као што су облоге за тапете које помажу код проблема са парном баријером и звучне изолације. То су важна питања на која инжењери и архитекти гледају у почетним фазама дизајна.

Али ако живите у кући која је изграђена пре неколико деценија, када је изграђена, савремени материјали за изолацију нису коришћени, па су становници таквих кућа одлучили да користе такве опције за највећи комфор.

Зашто ми је потребна подлога за позадину?

Размислите о технологији, предностима и цијени овог рјешења за ваше зидове. Подлога има велики број функција.

Користе га када је потребно ријешити сљедеће проблеме:

 • Потреба да се загреју зидови (ако није могуће грејање споља).
 • Звучна изолација под тапетама, посебно у вишестамбеним зградама и панелним кућама, чија је осетљивост веома висока, такве куће се чак називају и папирима преко танких зидова и мале звучне изолације. Звучна изолација подлоге испод полифоније тапета гарантује тих и миран живот.
 • Хидроизолација.Не можете се плашити нових тапета, сада нису страшне температурне осцилације и влажност споља. Роса ће такође остати дубоко у зиду. Плијесни и гљивице на овом материјалу нису формирани, што је добро за људе са одређеним болестима.
 • Присуство неједнакости. Употреба овог практичног материјала за зид гарантује да су све постојеће неједнакости скривене (нема много милиметарских удубљења и испупчења). Подстава испод тапета помаже уштедјети новац на завршној гитари, која у већини случајева и залијепи тапете, јер не захтијева савршено поравнање зида с китом.
 • Коначно, подлога за тапете олакшава рад. Лако склапање материјала и ниске цијене увјерити да се одабере управо таква опција обраде унутрашњег зида.

Иако овај материјал савршено држи топлину, подлога за тапете не може бити главни изолациони материјал!

материјали за звучну изолацију

Недавно се развија све више машина, много аутомобила путује градом, а ветар и кише - све то чини људе што је више могуће изолирати своје домове од непријатних звукова и неповољних природних услова.

Данас се предност даје материјалима од пјенастог полиетилена. Иако се користе друге сировине, таква рјешења имају низ својстава.Ево неких предности ове врсте супстрата:

 • Трајност. Произвођачи обећавају да ће такве подлоге вјерно служити на рок од 50 година. И тапети на њима могу бити више пута.
 • Трајност. Такви суплатно је снажно за истезање. Такође се добро показују током скупљања темеља зграде. Доста еластично.
 • Екологија. Такво платно не ослобађа хемијске паре. Они нису штетни и за човјека и за природу.

Ово су само неке од предности овог материјала за обраду зидова испод тапета. Размотримо неколико врста супстрата и предности сваке од њих.

Типови облоге за тапете

Изглед зависи од тапета, а снага и квалитет третмана зависи директно од подлоге. Свакој ће кући бити потребан посебан тип материјала, због различитих фактора. То су фактори као што су: ко живи у кући, локација, утицај на просторије природног окружења, влагу и влагу. Зато размотрите различите типове:

пенасти полиетилен

Прва врста подлоге за зидну декорацију у стану је премаз од пјенастог полиетилена. Постоје различити брендови супстрата, ПЕНОЛОН, ЕКОКХИМ и други. Једна од врста је Полифем испод тапета. Посебне особине су висока порозност, лакоћа, мала топлотна проводљивост (приближно 0,028 В). Због тога подлога испод тапета може ефикасно да обузда топлоту у просторији.

Постоји само један такавслоју топлотној изолацији која је једнака зиду у хемисфери.

Таква звучна изолација испод тапета задржава своје особине на температури од -60 до + 90 степени Целзијуса. Овај материјал за изравнавање одлично ради када се веже за хладне зидове бетона, који се лако замрзавају и немају прихватљиву топлотну изолацију.

Полиетиленске тапете пуноповећати комфор приликом боравка у сличној кући и смањити трошкове његове изолације, замјењујући друге уобичајене методе.Полиф је такође идеалан за угаоне куће.

Изолација буке испод тапета се производи и продаје у ролнама, као и друге врсте изолације. Цијена је ниска, једна ролна подлоге вриједи дужине 14 метара, а ширина од пола метра око 1300 рубаља. 1м2 кошта 185 рубаља. Различити брендови коштају другачије.

облога од плута

Друга врста је облога од плута. Веома је популаран у третману зидова због чињенице да се састоји од природног материјала. Еколошки је чист и сигуран, има добру адхезију и високу звучну изолацију. Ради се о изолационом материјалу који се користи за жбукање студио за снимање.

Ако је ваша главна сврха да простор учините што је више могуће заштићеним од звукова, онда је ова звучно изолована облога савршена за то. У просторији која се третира чепом не продиру оштри и гласни звукови, као што су - лавежи пси, сигнали аутомобила. Наравно, као и било која друга подлога, облога од плута неће вас заштитити од структурне буке, као што су звукови грађевинских уређаја, бушење итд.

Утикач је савршен изолатор, топлотна проводљивост је приближно једнака 0,032-0,04 В, што је слично као код пјене.

Мањак овог типа у страху од застоја воде и високе влажности. Овај материјал је хигроскопан, као резултат тога, у прилично влажним просторијама не препоручује се употреба кортикалне изолације. Један м2коштаће око 250 рубаља.

флизелин

Флизелин - трећа врста подлога испод тапета. Није ткана, направљена од модификованог целулозног материјала. Крхки плус овог раствора је паропропусност, због онога што се прозрачује или вентилира зидовима. Ово помаже да се уклони влага из просторије. Готово са било којом површином има добру адхезију, материјал има добра водоодбојна својства.

С обзиром на чињеницу да је материјал довољно еластичан, компензира било какве мале неједнакости. Набавка ове изолације кошта по цени од 500 рубаља по роли.

Дужина је 11-12 метара, а ширина је од 60 цм до метра. Флизелин се користи у дечијим собама иу просторијама у којима постоје пацијенти или старији људи, јер не штети здрављу.

Често се за подлоге често користе и круте конструкције као што је суви зид. Али он, као и шперплоча, је склон влаги. Између површине и сухозидног простора потребно је циркулисати ваздух. Ако је простор погодан за овај третман, онда је ово одлично решење које је савршено за налепнице за тапете.

технологија лепљења

Лепљење таквих звучних изолација не захтева много времена и труда. Љепљене облоге се израђују врло једноставно. Ако сте раније радили са позадином, онда је и овај посао зависан од вас, технологија је слична.Није потребно темељито припремити зид, за разлику од тапета. Ево корака за изолацију изолационог материјала:

 • Стари материјал не би требао остати на зиду. Одличнопукотине и пукотине треба поравнати, омалтерисати гипсом. На зиду треба да буде сасвим суво, глатко и чисто, без великих разлика.
 • Затим, потребно је изрезати ролну супстрата на мрежу жељене дужине. Захваљујући лакоћи материјала лако је манипулирати. Технологија је готово идентична љепљеној позадини.
 • О људском оку подлога Полибагс користе љепило на које се причвршћују тешке позадине. Бамбусова облога лепљена је љепилом за флизелинове тапете. Када га користите, нанесите лепак само на зид, а не на материјал. Монтажом подлоге од пјенастог полиетилена, залепити зид и саму подлогу.
 • Лепљење трака до споја. За чврсто фиксирање, ојачавамо шавове папирном траком. Зидовима дамо 72 сата да се осуше, након чега је могуће започети завршне радове.

Одабиром оног који вам је потребан за кућиште, врсту подлоге испод тапета и исправну инсталацију, побољшат ћете квалитету обраде, а тиме и удобност. Звучно-изолациона својства овог материјала ће вас заштитити од оштрих температура и бучних сусједа.