Стретцх стропови са сликом (66 фотографија): лепе варијанте са црним узорцима у ходнику и ходнику, модели различитих боја и стропова од свиле са отиском неба

Да бисте створили јединствену атмосферу у просторији можете користити разне технике, али једна од најлепших ће бити уградња затезног плафона са шаблоном. Захваљујући могућности одабира текстуре, боје и цртежа, простор ће добити готов изглед, а власници ће се дивити тако дуго.

Да би правилно одабрали слику за одређену собу, важно је знати које нијансе треба тражити.


Карактеристике

Основа за плафоне са узорком су сви исти покривач као и код обичних влачних: ПВЦ и тканина - од полиестера са импрегнацијом од полиуретана. Обе сорте су водоотпорне, али због специфичности производње и састава производа од ПВЦ-а су два, па чак и три пута јефтинија. Према врсти платна разликују се: сјајни, мат, прозирни и сатенски.

Говорећи о сатенском поклопцу за плафон, они су слични ПВЦ материјалу, али у исто вријеме долази и до мат материјала.

Његове предности су у порозној структури, што значи да ће плафон дисати. Управо ове могућности омогућују употребу сатенских површина у дјечјим и спаваћим собама.

Скупи модели могу имати додатна својства - повећати звучну изолацију, имати повећану отпорност на воду, са средством за одбијање прљавштине или антибактеријским премазом. Али главна ствар за све без изузетка модела овог типа је присуство слике или текстуре. Најновија новина у овој области била је могућност штампања фотографија директно на површини плафона.

врсте боја

Пошто је индустрија таквих плафона постала веома популарна, изумљене су специјалне машине за штампање слике на фурниру - ваљци великог формата и плотери за таблете. Избор технологије штампања зависи од тога које боје се користе.

Најчешће се користе:

 • Солвент - погодан за штампање цртежа за отворене просторе, јер након цртања слика има веома јак мирис.
 • Ецолвент - нема такав неугодан мирис, али је употреба ваздуха у простору важна за њихову употребу.


 • Ултра-љубичаста мастила је потпуно еколошки производ. Одсјај је одсутан, тако да имају матирану површину на тканини, чак и ако је строп сјајан. Период сушења такве боје је прилично брз и траје доста времена. Ове боје стварају транспарентан узорак на тканини. Од минуса можемо приметити ограничену ширину штампе, која износи 2,2 метра.
 • Латекс - примењује се на велике плафоне. Ова врста боје је апсолутно безопасна за особу, тако да је можете безбедно користити у унутрашњости. Ова варијанта је скупља, али се исплати, јер слика изгледа веома лепа, светла, са много ситних детаља. И тамо нема ограничења на величину платна, које ће одштампати слику.


Типови затезних плафона са узорком

Ако одлучите да се одлучите за себестроп на којем ће се нешто приказивати, важно је сазнати више о разноликости ових премаза. Одвојите ПВЦ, сатен и платно са елементима од свиле.

 • ПВЦ је веома лаган у инсталацији и омогућава вам да визуелно повећате простор, посебно ако је текстура сјајна. Матиране површине се користе у спаваћим собама иу оним просторијама које служе за угодан одмор.
 • Сатински премази имају сасвим другачије особине од претходног. Изгледају веома спектакуларно, главна ствар је да одаберете слику или да штампате за собу.


Што се тиче премаза са елементима од свиле, вероватније је да је свила део ПВЦ-а, а не обрнуто. Ова особина условних назива користи се за целу групу крилних платана. Унутрашњост у случају тканине је веома богата и величанствена. Користи се у спаваћој соби и дневној соби.

Сада бисмо требали ближе размотрити врсте цртежа за затезне стропове, међу којима се разликују:

 • Тектерно - веома близу једног тона са плафоном, или има мале разлике у односу на главну боју;
 • Једнодимензионални фото-штампа - представљена као орнамент или велики појединачни цртеж;
 • 3Д штампање - Помаже у креирању дубине, величине слике или слике која утиче на перцепцију целокупне просторије.Када се направи тканина за плафон са текстурираним узорком, жељени ефекат се постиже рељефним обликом секција платна где се налази узорак. Најчешће је то ПВЦ облога,која изгледа врло слично тканини. Боја која се најчешће бира у овом случају није сјајна, а текстура се препоручује сатен или мат.

Помоћу штампања фотографија могуће је применити било коју одабрану слику на површину будућег плафона. Нови модели штампача или плотера омогућавају коришћење бројних варијанти светлих и живих боја.

Често у организацијама које су укључене у инсталацију и продају пластичних прозора већ постоји одређен број готових варијанти. Теме су разноврсне: небо, пејзажи, капи воде, цвеће, геометријски облици и апстракције. Купац не треба журити са тражењем слика на интернету, ангажујући се у обради фотографија, његов предмет се може наћи у каталогу готових слика.


Стилови и отисци

Ако желите да одаберете слику и ставите је у одређену просторију, онда се морате усредоточити на најновије новине.

Најпопуларнији мотиви за данас су:

 • Небо - може се штампати у свом чистом облику, са облацима, са сунцем, са ваздушним предметима, и тако даље;
 • Простор - цртежи са планетама, свемирским системима, констелацијама, сателитима, рекетима и још много тога;
 • Архитектура - употреба слика најлепших зграда, историјских и савремених, штампање архитектонских ремек-дјела прошлости и садашњости; • Фреске и витраји - за неке просторије биће веома корисно користити лица светаца, епизоде ​​из Библије, варијанте витраја из древних храмова и друге;
 • Мапе,слике и мозаици - погодне опције за велике просторије релевантног субјекта. У таквим просторима апстрактни обрасци са орнаментима ће такође изгледати добро, чинећи простор занимљивим, обимним и семантичким.
 • Тематске групе - воће са поврћем које се најчешће користи у кухињи; животиње, птице - погодне за дјецу или предсобље; цвијеће и биљке - ће употпунити и спаваћу собу и ходник.3Д цртежи

3Д-ефекат плафони могу бити представљени једнослојним или вишеслојним методама цртања.

У првој верзији, јачина слике се постиже репродукцијом боје и сјене саме слике. Најчешће се користи на слици капљица, различитих типова лептира, добрим плодовима који изгледају тако реално да се не разликују од првог погледа на праве.

У случају вишеслојних 3Д плафона, инсталација се изводи са инсталацијом два или више слојева одједном, при чему прва има нетранспарентну позадину која ће послужити као основа за целу следећу слику. Нови слојеви преносе волумен једног елемента слике.

Иако висина стропа заправо постаје много нижа, али се визуални простор шири, осјећај такве ситуације је врло јак и одржава се током цијелог животног вијека стропа.паттерн

У соби можете користити растезљиве стропове са шаблонима. Избор одређене варијанте ће се вршити у зависности од просторије - степена осветљености,сврху, величину и стил избора.

За минималистички најбоље решење је ненаметљива апстракција, која се може наћи у кругу, где ће центар виси лустер, као и углове површину плоче.

Ако стилску одлука соба - класични, таваница може бити изабран грчки образац који се боље позиционира у центру. Ако је важно да се створи пријатну и опуштену атмосферу, онда је најбоље решење би Флорал образаца.да се спава најприкладнија цветни отисци, слике животиња или птица. Апстракција ће изгледати лоше ако је дизајн другачији у модерности.

Кад смо већ код кухиње, онда је најбоља опција би била не само воће и поврће, али је лишће различитих биљака, пријатних цветних дезена. Одабир плафона слике купатило треба да обрате пажњу на тему морске у свој његовој разноликости.налепнице

Винилне наљепнице користе се за различите монокромне стропове. Могу имати разноврсне облике и изглед, што ће помоћи у стварању идеалне собе. Неке слике могу бити ова врста светлосних ефеката које додају оригиналност простора, посебно при слабом осветљењу.

декорације налепнице плафон није велика ствар, лако се примењују и уклонити по потреби без напуштања прљаве трагове. Предност ових цртежа је у томе што одлучујете шта и где се они налазеналази се, читав креативни процес у вашим рукама.Ако желите да поставите одређени број боја на плафон, прво морате да одлучите о њиховој врсти, затим о величини, а на крају и броју и локацији. Најчешће се бира слика: руже, орхидеје, нарциси, камилица, звона и макови. Стил цвијета треба да употпуњује свеукупни распон просторије и украшава га.

Савети за избор

Стретцх стропови са печатом се често називају умјетничким. Они заиста могу да изгледају као уметнички објекти, ако изаберете слике, скалу цртежа и скалу боја. Приликом избора стропа потребно је оријентирати се на саму просторију у којој је инсталиран. Стил, намештај и функционалност - све ово ће одредити најбољи избор.


По типу омота

Сатенски плафони ће бити скупљи од филма, и то треба узети у обзир. Ако поправите кревет за бебе или спаваћу собу, боље је да не жалите за новцем и да тамо поставите таванице од тканине које могу да прођу ваздух, а просторија ће дисати. За кухињу, купатило, ходник ће бити удобнији поливинил клорид, неће допустити да се акумулира вода и брига за њега је много лакша.

Употреба беле боје увек ће се сматрати класичним решењем за сваку просторију. Ова боја ствара атмосферу удобности, а простор чини пространом и пространом. Изгледа добро, и њежне и богате боје фотографија.Ако користите мат изглед, то неће бити приметно, али ће вам дати прилику да истакнете друге аспекте у вашем дизајну. А на цртежима ће додати једва приметну структуру, која ће допринети свеукупној атмосфери мира и тишине. Ово решење се често користи за спаваћу собу. У другим просторијама препоручује се употреба сјајне површине. Уз његову помоћ простор простора ће се повећати, постат ће прозрачан. Међутим, вреди напоменути да се све што се налази у близини може видети у одразу на плафону.

Са сјајном површином украсите просторију у хигх-тецх, поп арту и другим стиловима. Можете одабрати подручје које је одговорно за средиште композиције за црну или неку свијетлу боју слике. Најчешће то одговара локацији великог тапацираног намјештаја.
По боји и стилу

Одабиром боје, текстуре и цртежа, важно је фокусирати се на оно што имате или желите. Важно је задржати све у једном стилу тако да сваки елемент собе има смисла.

Израда дјечје собе најбоље је користити свијетле боје, али у малим количинама, како се простор не би преоптеретио. Животиње, птице, јунаци цртића и бајковити ликови могу се користити као слике.(180


) 9 фотографија

Ако послушате савете стручњака, боље је да не користите плаву боју кухиње и њене нијансе, не би угушили вашу жељу да једете добро и укусно.

Дизајн купатила се може приближити нестандардном и ставити на плафон слику прозора и оно што се налази иза њих. Може бити љето, прољеће, врло или зима, ведар дан или кишно вријеме, а можда чак и снијег. Ако одаберете слику у предсобљу, пожељно је комбинирати је са оним што је у соби, ако је стил одсутан, онда на стропу можете ставити апстракцију или меки цвјетни отисак.

Коридор је да се користи једна велика слика у средини или у углу собе како се не би преоптеретио простор. Одлука о боји се бира на бази намештаја или тепиха, са којим ће плафон бити у интеракцији, визуелно проширујући димензије просторије.


беаутифул екамплес

Ако не знате шта тачно желите да ставите на свој плафон, најлакши начин ће бити да претражујете информације на Интернету, где можете наћи најразличитије употребе тензиона са сликама у унутрашњости различитих стилских праваца.

 • За дневну собу, веома спектакуларна опција ће бити употреба 3Д цртежа који се може поставити по стропу и створити ефекат присутности, или бити смјештен на одређеном мјесту на стропу и имати истакнут конвексни облик. Избор опција је огроман и свако их одабире по свом укусу и потребама.
 • Да бисте уредили дечију собу, можете одабрати сет цртежа. За дечака ће бити популарни авиони, аутомобили, тенкови и било која друга техника. Девојке ће више волети звери, цвеће или хероје цртаних филмова. Цолор солутионплафон мора бити комбинован са целом собом или неким њеним елементима.


 • За спаваћу собу можете користити различите текстуре, боје и цртеже. Занимљива опција ће бити преношење слике са зида на плафон, што јасно наглашава подручје спаваће собе. Ако су боје на сликама богате, онда је остатак позадине важно да буде што је могуће лакши и једноставнији.
 • У кухињи можете користити и тему хране и акценте цвијећа. Важно је погодити схему боја тако да се она комбинује са тапетама или са намештајем у затвореном простору. Ако цвијеће на стропу има свијетле боје, пожељно је наставити ову тематску линију у унутрашњости са шалицама исте боје, ручницима, саксијама или сличним.


 • У купатилу најприкладнија тема ће бити вода, море, природа и све што се прилагођава одмору, опуштању и позитивним мислима. Шема боја је углавном плава и плава, под бојом воде. Слика се може представити у облику капљица воде, делфина, шкољки и сличних варијанти.
 • За коридор можете одабрати напонски плафон са апстракцијом, било коју апликацију или цвјетни отисак. Главна ствар је да је било која опција извршена у тихим тоновима који не привлаче пажњу, већ стварају удобан и угодан амбијент.


У овом ваљку ћете видети монтажу растегљивог плафона са фото штампом.