Степенице у викендицама: 3 идеалне опције

Степенице у кућици могу се разликовати по дизајну, облику и материјалима, од којих је направљена. Сваки власник такве зграде настоји да свој ентеријер и ентеријер учини елегантним и складним што је више могуће. Важан дио викендице је степениште између етажа. Мора се складно уклопити у околину и нагласити стил дизајна просторије.

Типови мердевина за колибу

Планирање типа и дизајна степеница требало би почети у фази израде викенд пројекта. Већина од њих дизајнира дизајнере дизајнирајући готов дизајн кућног побољшања, али људи са добром маштом и математичким умовима могу самостално схватити како изгледа њихов дом.

Да бисте без помоћи стручњака планирали локацију и изглед степеница, морате знати неке карактеристике таквих елемената просторије. На пример, које врсте лифтинг структура постоје.

Дрвене, металне и стаклене степенице се користе у колибама

Степенице у колибама могу обављати различите функције. Међутим, у сваком случају, његов дизајн треба пажљиво осмислити, јер је такав дизајн важан дио унутрашњости или екстеријера куће.

Врсте степеница, у зависности од њихове локације:

  1. Спољно степениште је важан део спољашњости куће. Из његовог изгледа, први утисак госта зависи од укуса домаћина. Улазне степенице - мост који води од улице до куће. Већина њихизрађени су од камена или метала, јер су ови материјали најотпорнији на неповољне утицаје околине.
  2. Степениште које се налази у ходнику припада унутрашњости куће. Такви дизајни обично воде на други спрат. Они су типични за аристократске ладањске куће. Степенице у предворју обично праве власници који желе подијелити просторије за пријем гостију и њихових соба.
  3. Међуградске степенице се такође обично налазе у кући. Могу бити направљени од било ког материјала. Најневероватнији дизајни обично изгледају као да лебде у ваздуху. Такве елементе треба комбиновати са основним унутрашњим стилом. Истовремено, степенице могу постати главни врхунац вашег дома. Пошто такви дизајни имају велики утицај на укупан утисак о колиби, ако нисте сигурни да ли су способни да их производе својим рукама, онда верујте раду искусног дизајнера или користите готову верзију преузету из модних часописа.

У зависности од тога где ће се мердевине налазити, потребно је да изаберете облик и материјал из којег ће бити направљени. Запамтите да ако је структура на улици, онда морате одабрати материјале за његову производњу, који имају отпорност на високе влажности и температурне флуктуације.

Варијације степеница за други спрат за викендице

Ако одлучите да направите спољно степениште које води до куће, онда са својим обликом немате проблема да се појави. Такав дизајн треба да буде једноставан, практичан и неПревисока да би се вратила у кишно вече после напорног радног дана код куће, нисте се суочили са потребом да се попнете на клизавим корацима.

Планирајући изглед степеница које се налазе у кући, можете примијенити много више маште. Осим тога, можете га направити од апсолутно било којег материјала који може издржати велика оптерећења, за такав дизајн можете одабрати различите облике.

Пре него што се направи степенице за кућицу, потребно је извршити њене цртеже на папиру

Форма интер-степени:

  1. лепе шрафовестепенице савршено се уклапају у класичне и помпозне ентеријере. Изгледају стварно луксузно и аристократски. Ако желите да потрошите минимум простора, украсите просторију великим и величанственим дизајном - ово је опција за вас. Нажалост, степенице за вијке нису баш погодне за пењање, али унутар куће ће изгледати сасвим прикладно.
  2. степенице- ово је најједноставнија и најпогоднија варијанта конструкције за подизање. Изгледају сјајно како у модерном, тако иу класичном ентеријеру. Њихов главни недостатак је што заузимају доста простора. Овај проблем омогућава решавање конструкције токарених конструкција, са платформама између етапа.
  3. модуларнестепенице су релативно нови изум. Прикупљају се из појединачних модула, због чега заузимају мало простора. Такви дизајни су лагани и једноставни за уградњу.
  4. мердевине на вијцимасу још један нови изумграђевинској индустрији. Изгледају као модуларни дизајн. Међутим, степенице таквих степеница треба да се чувају на рачун затика у зиду. Такве структуре изгледају веома необично, али се могу примијенити само ако је зид на који су причвршћени израђени од бетона.

Облик степеништа би требао бити изабран у зависности од величине простора који имате, такође треба узети у обзир и стил вашег ентеријера. Вијчане лестве са кованим рукохватима се вјероватно не уклапају у лаконске хигх-тецх, а металне конструкције на клубовима изгледају страно класичним просторима.

Угао нагиба и ширина степеница у колибама

Степенице у колибама не би требале бити само лијепе, потребно је да имају високу удобност и практичност. Најбољи показатељи могу се постићи одабиром праве величине и угла нагиба за такав дизајн.

Прије свега, потребно је посветити довољно пажње ширини степеница. Пожељно је да двије особе могу проћи двије љестве у исто вријеме, стога се оптимална ширина конструкције за подизање у кућицама сматра 0,9-1,5 метара.

Угао нагиба за степенице треба изабрати тако да старији људи и деца могу да се уздижу на њему

Колико простора љествице зависе од његовог облика. Због тога би требало одабрати врсту таквог дизајна, узимајући у обзир величину просторије, и количину простора коју можете додијелити степеницама.

Такође, обратите пажњу на угао нагиба степеница и његову дужину. Иначе, последњи параметар је директнозависи од првог. Тако стрми успони имају мање, али више степенице.

Приликом пројектовања мердевина, не заборавите да узмете у обзир висину од нивоа првог корака до улаза на други спрат, та вредност треба да буде 2 метра.

Прелепе мердевине за викендице и њихове материјале

Значајна вриједност у изгледу степеница је материјал из којег је направљен. Модерне технологије омогућују вам да користите неочекиване идеје за стварање степеница.

За степенице је потребно набавити материјале који не садрже твари штетне за здравље

Најпопуларнији материјали за степенице:

  1. дрвене степеницеизгледају племенито и аристократски. Поред тога, дрво се сматра материјалом који је еколошки прихватљив. Радни вијек таквих објеката није дуг, али уз одговарајућу бригу, ви и ваша дјеца, па чак и унуци, шетат ћете с њима. Дрвене степенице могу се надопунити оградама од кованог гвожђа, посебно ако таква комбинација изгледа у класичном ентеријеру.
  2. Степенице од армираног бетонасу невероватно јаке и јефтине. Овај материјал је погоднији за дизајнирање улазних материјала. Међутим, степенице од бетона могу се наћи унутар просторије. Део армираног бетона показује присуство металних конструкција.
  3. Стаклене степеницеизрађене су од издржљивог материјала. Упркос спољној крхкости таквих структура, оне су прилично трајне.

Постоје и други материјали из којих можете направити степениште. Међутим, ми се сматрамо највишепопуларан.

Лепе степенице у викендицама (видео)

Степенице у двоетажним кућицама су прилично честа појава. Морају се савршено комбиновати са ентеријером и бити удобни. Када бирате одговарајућу опцију за себе, верујте свом укусу и добићете дизајн који ће дуго задовољити очи!

Дизајн мердевина у кућици (фото инерриер)

)