Степенице од бора: уградња и избор поклопца

Степенице од бора имају добру снагу и привлачан изглед Степенице су погодан предмет у унутрашњости сеоске куће у вишеспратној згради. Помоћу њега можете да се померате са једног спрата на други. Али, степенице би требало да буду удобне у њиховом дизајну. Бор је погодан за израду овог атрибута. Овај материјал је обдарен лепом текстуром и бојом, издржљивошћу и дугим веком трајања.

Такве степенице се користе у класичним интеријерима. Оригиналне степенице од борове шуме могу бити направљене у сваком стилу. Степенице можете поставити у сеоску кућу, мансарду или викендицу. Степенице се користе у викендицама за црпне станице.

Лак за брање степеница од бора

Шта покрити лестве од бора? Ово питање је релевантно за оне који су одлучили сами направити степенице и направити покривање. Заштитни премаз је неопходан да би сви елементи степеница трајали дуже време. Изглед структуре зависи од квалитета премаза. Стога, овом процесу треба посветити одговарајућу пажњу.

За спољну обраду елемената степеница борове шуме користим следеће премазе:

 • транспарентан;
 • Полу-транспарентан.

Дрво има хигроскопну структуру, тако да упија воду, уље, лакове, раствараче. Да степенице не бујају од влаге у кући, њени елементи су прекривени посебним материјалом

Треба узети у обзир да је резинитет површине борова неуједначен. Ако не уклоните слој смоле у ​​потпуности, премаз ће лежати неуједначено и појавити сеспотова

Када купујете лак за степенице, требало би да питате продавца за сертификат квалитета, који потврђује одсуство опасних супстанци у његовом саставу

Један молекул неће бити довољан да покрије степенице од борове шуме. Малтер не може постати препрека за воду, прашину и штеточине.

Импрегнација може заштитити површину бора од многих неповољних фактора, али не од механичких оштећења. Ходање по таквим мердевинама ће имати само боси, у чарапама или папучама - без ципела.

Емајл може добро заштитити површину степеница од бора. Овај премаз покрива све неједнакости, кит, пукотину. Дебели слој емајла ће заштитити степенице од брзог хабања. Слој емајла није хировит према спољним факторима, лако се пере и брише од прашине.

Ако ваше степенице немају видљиве недостатке и имају равну површину, можете користити лак за заштиту структуре. Овај премаз може нагласити прекрасну структуру и боју боровине.

Ако вам се не свиђа боја, можете нанети лак на слој лака или додати лак у боји.

Како направити степенице са боровима властитим рукама

Степенице од бора могу се наручити у радионици. Можете уштедјети новац и учинити га својим, ако имате све потребне вјештине, вјештине и волите сами израдити намјештај и декоративне дизајне.

Да би властитим рукама направили степенице од бора, потребно је нацртати скицу, а затим цртеже са величинама.

За производњу степеница од бора рукама је потребнонабавити изворни материјал и лак за површинску обраду

В процесу дизајнирања степеница треба узети у обзир сљедеће:

 • Његова конструкција мора да издржи велика оптерећења;
 • Ограде треба да буду изграђене за сигурну употребу;
 • Кућишта морају бити опремљена балустерима и оградама;
 • Висина се рачуна на висини подова између подова без премаза;
 • Висина подморнице не смије прелазити 0,5 м;
 • Оптимална удаљеност између рукохвата и зида је 0,91 м.

Након мјерења и израде плана за степенице, купујемо сав потребан материјал и алате.

Уклањамо сав намјештај из собе или га покривамо филмом. Ми правимо коосури по обрасцима. Они представљају греде са симетричним зубима. Протезе и газишта се причвршћују вијцима и ексерима на косоум. Ови елементи су израђени од масивног дрвеног фајла, а затим обрађени до жељене величине. У следећој фази инсталирамо балустере и ограде.

Пре почетка рада вреди гледати видео са најчешћим грешкама које се дешавају током процеса инсталације и избегавати их, правити степенице.

Инсталација степеништа је најодговорнији процес, тако да све треба да се уради исправно, пратећи упутства за инсталацију.

Степенице од бора: рецензије и плусеви

Бор је добар и погодан материјал за производњу степеница. Али, као и сваки други грађевински материјал, има своје предности и недостатке. Производња степеница од овог материјала је широко распрострањена. А борови имају позитивне критике.

Међу предностима љестве за борову шуму је дуг вијек трајања и ниска цијена.

Предности степеница борове шуме:

 • има дивну боју и текстуру;
 • Материјал отпоран на температурне флуктуације;
 • Ниска цена производа.

Једини минус бора је да дрво има ниску густину и тврдоћу. Ова врста дрвећа захтева додатни заштитни премаз. Међутим, ови минуси не ометају израду степеница овог материјала.

Дакле, можете направити кораке из више масивног дрвета, и декоративних елемената направљених од бора.

Него да се покрију борове лестве

Шта треба да буде покривеност? Прво, требало би да заштити производ од механичких оштећења и негативних фактора околине. Премаз би требао изгледати добро и уклопити се у укупну унутрашњост куће.

Да би кораке направили клизаво, потребно је да се прекрије мат лак

Алкидни емајли се користе за покривање корака. Савршен ПФ-226 или полиуретански лак за паркет. Мат лак је погоднији за сорте, него за сјајне. Показује мање видљивих дефеката који се јављају на површини током рада степеница.

Степенице које воде на други спрат ће се често користити. Стога, додатни премаз који ће продужити његов вијек трајања.

Шта чини дрвено степениште

Дрвене степенице могу бити било који модел. Неки људи постављају степенице са степенима окретања и другим елементима за 180 степени. Такве степенице зову се одвијачи.Изгледајте оригинално и необично. Повјеравање производње таквог дизајна је професионално. И сами припремите компоненте, пратећи упутства за инсталацију.

Дървени степеници се състои от първиси елементи:

 • степени;
 • авантуриста;
 • коосур;
 • ограда;
 • Балустери.

Све компоненте љестава се могу купити у било којој специјализираној трговини

Рукохвати и балустери могу недостајати у неким конструкцијама љестава ако је висина подизања мала и није потребно додатно осигурање.

Изградња степеница до другог ката бора

Лестве које се налазе између два спрата могу се наручити на захтев. Да бисте то урадили, морате унапред одредити дизајн самог дизајна и украсних балустера и рукохвата.

Услугу појединаца у Броннитси обављају многе фирме. Можете да позовете специјалисте код куће да направите мерење, а онда ћете направити степенице и инсталирати га.

Ако имате задатак да поставите степениште на ограниченом подручју, можете наручити двокатну конструкцију са степеништем. Локација слетања ће бити мала али удобна.

Добро ће изгледати на малом простору са степеницама са степеницама.

Шта могу бити степенице за степенице од борове шуме

Степенице степеништа могу бити било ког облика и величине, у зависности од дизајна. Израђени су од бора, као и основног дизајна. Степенице треба да се налазе на одређеном и удобномудаљености у односу једна на другу.

Степенице за борове степенице могу се разликовати по облику, боји и дебљини

 • су правоугаони;
 • Трг;
 • Са заобљеним ивицама.

Степенице треба прекрити лаком. Није пожељно ходати по боровим степеницама у ципелама са танким петама. Они су у стању да гребу лак и дрво.

Како направити степенице од боровине својим рукама (видео)

Степенице у приградским вишеспратним зградама - елемент потратње унутрашњости. Можете се кретати са својом кућом. Оригиналне степенице од борова украшавају унутрашњост и доносе потрес дизајну собе. Могу се направити по наруџби или направити модерно и елегантно стубиште властитим рукама.

Примери степеница од борове шуме у кући (унутрашња фотографија)

)