Стакленик са ојачаним оквиром

Било који стакленик направљен од поликарбоната треба ојачати ако се планира његово кориштење током цијеле године. производи ће у потпуности испунити очекивања. Осим тога, потребно је додатно ојачати оквир тако да оптерећење вјетром или друге природне манифестације зиме не оштете дизајн.

Разлози за јачање пластеника

Сва својства поликарбоната се манифестују, под условом да су правилно конструисана и правилно одржавана током рада. Важно је напоменути да се углавном штета на таквој имовини јавља због акумулације снијега на крову, али сада је почела да се производе лукови двослојне конструкције, од којих се оборина ваља независно.

У зависности од произвођача и типа конструкције, избор зависи од ојачања конструкције, али у сваком случају треба да буде изведен тако да је могуће дуго користити стакленик

Стакленик од поликарбоната је водитељ продаје, као што је:

 • јака;
 • је издржљив;
 • Отпоран на хабање.

Мало људи зна, али да ли ће се снег нагомилати на крову или не, зависи од поликарбоната, и још прецизније, то је на његовим особинама. У зимском периоду може се одржавати температура до + 3-5 ° Ц унутар стакленика.

Ако је на крову снег, он ће почети постепено да бледи, а са наступом таме замрзне.

Дакле, постоји компликацијаснежна капа која може сломити кров. У просеку, тежина ове акумулације је 80 кг, а њен поликарбонат може бити условљен само додатним појачањем.

Ојачана стаклена башта: успешна "летњиковац"

Стварање конструкције високе чврстоће може се извести на неколико начина, ау неким случајевима иу апсолутно минималним трошковима. Најбоље је инсталирати дупле лукове.

Многи баштовани су добри у стакленицима. По снази, он заиста надилази многе друге типове стакленика

За то можно взети материал:

 • од метала;
 • У облику цеви квадратног попречног пресека;
 • У облику једноставног прибора.

Да би стакленик трајао дуже вријеме, потребно је ојачати, као и правилно ојачати подлогу, компетентно се припремити за пад, уклонити све потпоре након краја зиме.

За производњу цеви могуће је користити шаблоне или алате за ручно савијање профила.

Лукови треба да буду мањег радијуса, за разлику од носеће конструкције стаклене баште. Инсталацију треба извршити на 5 цм мање од обода стакленика и прелиминарно припремити колоне од метала. Умножавање лукова - то је главни начин да се ојача стакленик, поред тога, таква добит за избор, израчунавање и инсталирање је могуће властитим рукама.

Најтврђа конструкција стаклене баште

Која врста стакленика ће вам омогућити да скупите велику и квалитетну жетву - ако одаберете праву фабрику за израду дизајна, ако је дебљинаматеријал од којег је направљен стакленик је најоптималнији ако су направљени носачи.

Оквир - главни елемент стаклене баште. То је снага оквира који одређује трајност и поузданост структуре стаклене баште

Ако је планирана стална употреба, стручњаци препоручују варијанте:

 1. Покријте још један лист поликарбоната, дебљине 4-6 мм.
 2. Инсталирајте одмах најјачи и дебљи поликарбонат
 3. Користите опцију која може издржати све атмосферске појаве.

Прије него што размислите о јаким стакленицима или о јачању, мора постојати компетентно одржана скупштина. Конструкција поликарбоната је најоптималнија и најскупља опција. Дебљина траке треба да буде најмање 4 мм, али то није довољно да се опрема користи током целе године.

Како ојачати стакленику

Да би се ојачао уобичајен стакленик, потребно је користити подупираче и инсталирати их да замрзну земљу. Посебну пажњу треба посветити растреситој земљи, као да ће током зиме доћи до оштрих промена у одмрзавању и мразу, што се често дешава, онда ће сва изградња зграде бити изгурана изнутра, а поликарбонат ће пробити притисак тла. Трајни премиум пластеници могу се купити готови.

Ојачан оквир за стакленике зими је неопходан да би се заштитила од дејства снега, јаког ветра и мраза

Постоји неограничен број марки и модела за продају (фотографије су у каталозима), као што су:

 • Тријумф;
 • летња резиденција;
 • фарма;
 • Хопе;
 • Оптима;
 • Вртлар;
 • Вега;
 • Царбогласс.

Због високе пловности и мале тежине, стакленик се једноставно може уништити снажним налетом вјетра што га чини потпуно неупотребљивим за експлоатацију. Могуће га је искључити ако поставите чврсте и чврсте темеље. Неки сматрају да је једноставан дрвени оквир довољан, јер ће минимални захтјеви према њему, али и заштита бити прениски.

Важно је ојачати не само оквир, већ и основе у њему.

Постоје специјални затварачи у облику слова Г, који се монтирају директно на тло. Такве зграде се продају поред поликарбонатних стакленика и постављају се прије зиме. Елемент за причвршћивање је закривљен, а шипке су у пречнику од 0,95 цм, док је на краткој притиснутој страни дужина 15-20 цм, ау оној која иде до земље 35-45 цм

Предности чврстог оквира стаклене баште

Стручњаци сматрају да је најбоље купити готове конструкције и наручити професионалну инсталацију. Само на тај начин можете бити сигурни да ће стакленик дуго стајати и да вас неће пустити у најпотребнији тренутак. Као што је већ поменуто, сваком стакленику је потребна основа, али у коју сврху?

Челични оквир је најбоља опција у погледу трајности и трајности

Испрва је уз помоћ темеља осигурана стабилност конструкције, као и:

 • Трајање службе;
 • снага;
 • интегритет;
 • Естетски изглед.

На рачун солидне основеосигурана је поузданост и сигурност и стационарна конструкција. Ако је структура лагана, онда је она привремена, и временом, не само да ће изгубити своја оперативна својства, већ ће постати и неспособна за рад. Да би се то избегло, вредно је поставити темељ, снажан и потпуно у складу са типом стакленика, који има више додатних функција.

То је елемент за причвршћивање конструкције и способан је да задржи структуру чак и на најтежим ударима ветра, укључујући и пљускове и поплаву локације. То је темељ који спречава судар структуре са земљом, што доводи до уништења материјала, јер тло има штетан утицај на поликарбонат и метални оквир.

Код темеља се повећава вјероватноћа одржавања више топлине унутар конструкције, чиме се елиминира потреба за додатним гријањем. Унутар стакленика неће продријети магла, аи скице ће бити искључене.

Сама подлога спречава уношење штеточина и штетних инсеката у структуру.

Након што је темељ направљен, потребно је саставити оквир или, другим ријечима, темељ структуре. Причвршћивање се врши на поуздан начин како би се спријечило лом са јаким ударима вјетра. Оквир може бити израђен од алуминијума, а његова посебност је одлична обрадивост. Алуминијски алуминијум се лако може резати и бушити, а да би се направио оквир овог материјала, потребно је одабрати профилну алуминијску цијев или канал. Повезивање се врши помоћу вијака, Т-комада, заковица и матица.

Гаража је покривенаполикарбонат, то можете урадити својим рукама, али чак иу том случају треба бити лучни тип и саставити се након претходног цртежа. Уз компетентан приступ аранжману, можете добити не само висококвалитетну опрему за узгој усјева, већ и прекрасан елемент врта, који ће имати сва потребна својства. Данас се често користи ПВЦ конструкција и не треба мислити да су врло крхке, јер материјал може издржати озбиљне атмосферске појаве и служити много времена. Да би се саставио овај дизајн, потребно је и формирање темеља, као и куповина поликарбонатне тканине, дебљине најмање 8 мм.

Пројектовање ојачаних пластеника (видео)

Гаража ће испунити своју намјену, ако је направљена према свим правилима и ако се поштује стандард. У овом случају, не можете бринути да ће време, новац и моћ бити потрошени узалуд.