Што су улични умиваоници, љетниковци са својим рукама

улични умиваоници- обавезни атрибут даче. Без њих једноставно не могу. До данас нико их није одбио, већ напротив, модели су почели да се побољшавају и модернизују.

Главни типови уличних умиваоника

Сви чланови породице моћи ће да користе овај апарат, тако да му /јој треба дати велику одговорност. Постоји неколико врста уличних умиваоника:

1. Булк.Ово су врло једноставни дизајни. Често се израђују од метала или пластике. У великој већини случајева, контејнери се попуњавају. Запремина таквог умиваоника може варирати од 2 до 5 литара. На дну резервоара налази се уграђена славина или водени пловак. Најпопуларније варијанте су пластични модели. Много су јефтиније од металних контејнера. Пластични умиваоници могу бити обојени у било којој боји, тако да се добро уклапају у дизајн. Структуре за пуњење могу бити окачене на дрво, зид или вертикални носач. Погодан је и лук за грожђе.

2. На сталку.Ако не желите да размишљате о томе како и гдје да поставите умиваоник, онда купите модел на полици. Захваљујући свом дизајну и мобилности, капацитет се лако поставља у било ком делу врта. Ноге сталка закопане у земљу до нивоа скакача. Такви дизајни морају бити смјештени између кревета - то ће бити погодно за прање поврћа и воћа. Да, и ваше руке ће увек остати чисте. Овај тип укључује конструкције са судопером. Вода коју користите је једноставнастог на земљу. Тако да се влага на површини тла не стагнира, можете створити дренажни слој шљунка или дробљеног камена.

3. Са постољем.Сви су чули име таквог умиваоника - "Мојдодир". Та бајка постоји иу стварном животу. Његов дизајн је што је могуће вишефункционалан. То је огромна кутија која се састоји од резервоара, судопера и постоља. Овај капацитет импресионира својом запремином - више од 22 литара. Такав умиваоник може употпунити огледало, ноћне ормариће и полице за сапун. На бочним површинама налазе се куке за ручнике. Овај тип се односи на звучне структуре, тешко га је носити. Због тога је неопходно одмах размотрити где ћете га инсталирати пре куповине. Ова опција је добра зато што вода не прска, већ је састављена на једном месту.

4. Са грејањем.Чак иу сунчаним данима, вода не увек има времена да се загреје, и шта онда да уради ако време не задовољава? Идеална опција је куповина судопера за гријање с кућицом. За данас одабрати такав модел неће бити велика потешкоћа. У принципу, то је пластични резервоар, испод којег је десет. Скоро сваки модел има термостат који поставља потребну температуру. Систем ради на струју, тако да је умиваоник инсталиран у близини напајања.

5. Својим рукама. Многи туристи не желе да купују такве гадгете, њима је лакше да их сами ураде. Најједноставнија опција јеиз једноставног пластичног боца. Дно му се реже и на тај начин ствара поклопац за контејнер. Боца је окренута и причвршћена за дрво. Криза ће бити сама капуљача. Можете користити поклопац са дозатором. Заправо, овде сте направили најједноставнији умиваоник за кућице својим рукама.

У чланку су приказане најосновније врсте таквих дизајна. Али немојте заборавити да напредак није на месту, и свакодневно обртници стварају све више и више модела. Сигурно ћете наћи умиваоник који се лако уклапа у ваш сеоски стил.