Клизна стаклена врата и преграде: улазни, улични, аутоматски системи

Стаклена врата - стилски елемент ентеријера стана или куће који вам омогућава да визуелно проширите простор и изградите свеукупни дизајн просторије на необичан начин. Идеалне за ове сврхе су клизна стаклена врата. Употреба таквог механизма је позната још од старог Рима, сада тај елемент обраде није нешто посебно.Инсталација стаклених клизних врата и преграда је дуго била стандард за пројектовање модерних стамбених и нестамбених просторија: станова, сеоских кућа и канцеларија.

предности дизајна

Стаклена клизна врата имају неколико важних предности, од којих је главна уштеда простора приликом отварања. На фотографији интеријера, укључујући и инсталацију таквог дизајна, можете видјети његову супериорност пред аналозима својих рођака. Ова функција се обично користи у двије сврхе: за уштеду простора и стварање ширег отвора. Значајно је и то да се уградња клизног механизма са стаклом врши само уз помоћ горњег водича, што омогућава да се остане равномерна подна облога.

Једна смјерница је несумњив плус дизајна.

Клизна стаклена врата пружају максимални могући приступ соби у просторији, што ствара атмосферу у просторији. Овај ефекат даје соби атрактиван изглед, као и штеди енергију због високог нивоа природне светлости. Уштеда простора и визуелна експанзија простора омогућавају вам да користите пројектне податкеу унутрашњости мале површине.

Висока естетика - још једна предност клизних стаклених врата.

Варијације дизајна: угаоне, приањајуће на страну, које су састављене по принципу "хармоника" - дозвољавају употребу ове врсте преграда за разне сврхе. Дизајн можете користити као врата између просторија, као што су улазна врата, као лака преграда за раздвајање простора.


Врата "хармоника".

Клизне конструкције се могу користити као терасе или као вањски улаз у кућу. Улична стаклена врата могу се уградити у приватну кућу на веранди, а користе се и као преграда између просторије и лође у стану.

Поправка од употребе стаклених тканина као дизајн шупљина како би се избегли незграпни оквири, спречавајући да уживање буде отворено према горе. Употреба таквог дизајна није погодна за приградске куће и викендице.

Међу предностима клизних стаклених врата су такође наведене: једноставна нега са неабразивном отпорношћу на растварач на високу влажност, очување облика приликом промене услова околине, укључујући и температурне промене.

Одржавање стаклених врата не захтева много труда.

Клизна стаклена врата и сличне преграде такође имају неке недостатке. Стакло је крхки материјал, како би се избјегли проблеми у даљњем раду, потребно је одабрати висококвалитетно, трајно стакло које нема страшан утјецај. Чак и ако их пратитепрепоруке, треба узети у обзир да стаклене конструкције не треба излагати високим оптерећењима. Још један недостатак употребе стакла као крпе за врата је његова велика тежина и сложеност инсталације. Инсталацију клизних стаклених врата треба направити без грешака, стога је најбоље привући стручњака за извођење радова.

Главни недостатак стакла је његова крхкост.

Правилном инсталацијом клизних стаклених врата добићете издржљиво и функционално рјешење проблема дизајнирања одговарајућег утора, а унутрашњост стана - његов јединствени јединствени изглед.

Главне врсте производа

Клизна стаклена врата се међусобно разликују у зависности од дестинације. Најчешће се разликују четири главне врсте:

  • унутрашње опције;
  • преграде од стакла;
  • Израда патио;
  • Балконска врата.

    Матирано стакло у унутрашњости.

Приликом избора дизајна важно је узети у обзир да постоје врата са једноструким и двоструким стаклом. Шта то значи? Клизне варијанте са стаклом у једном слоју користе се за поделу просторија. Они обезбеђују топлоту у просторији и добар ниво изолације буке, а такође остављају отворену рецензију. Такве преграде могу бити од обичног стакла и мат. Фростед стакло ће створити интимнију атмосферу у соби.

Друга могућност за клизна стаклена врата су производи с двоструким стаклом. Они постају све популарнији, упркос неким глупостима. Велики плус таквог дизајна јевисок ниво очувања топлоте.

Како направити избор?

Да бисте одабрали ову или ону варијанту врата са стаклом, потребно је унапријед размислити неколико тренутака. Прво означите себе где желите да ставите стаклену тканину. Клизна улазна врата или балконска стаклена врата треба удвостручити како би се осигурао потребан ниво топлинске изолације. За унутрашње опције, само један слој стакла.

Ако планирате да инсталирате стаклену преграду у облику дворишта, размислите да ли ће бити угодно размислити о погледу који јој се отвара? Инсталација таквих клизних стаклених врата на тераси викендице има смисла ако у близини постоји прекрасан природни крајолик. У другим условима, инсталација таквог дизајна ће бити бесмислена: зашто погледати оно што вам се не свиђа?

На улазним вратима је боље одабрати двоструко стакло.

Пре уградње треба узети у обзир безбедносне захтеве. Стаклена конструкција, која отвара улицу, не испуњава ове захтјеве. Ако сте сигурни у своју личну сигурност и сигурност свог дома, има смисла размотрити аутоматске клизне конструкције. Стаклена врата у овом случају ће се отворити када им се приближавају.

Поред свих наведених тренутака, потребно је извршити и мјерења зида на којима ће преграда напустити. Зид треба да буде већи од крила врата, остатак његовог простора је користан за уградњу свих потребних механизама.

Како направити инсталацију?

Уградња клизних стаклених врата може се обавити самостално, а најважније је да се јасно прате упутстваспецијалисти. Уградња врата властитим рукама састоји се од двије фазе: означавања и директне инсталације.

Прво морате направити исправну ознаку. Веома је важно да овде све учините квалитетним. Ако постоје грешке у означавању, тада готови системи клизних стаклених врата неће радити исправно. Чак иу фази њиховог стјецања треба прецизно измјерити све параметре, иначе купљени производ не може приступити вратима - једноставно га не можете правилно поставити.

Водич за означавање и монтажу.

Монтажа и подешавање причвршћивања.

Монтажа крила врата.

Клизна стаклена врата се могу поставити на два начина. У првом случају, потребно је знати величину врата и ставити их на зид са пода, додајући 15 цм до зазора од пода до тканине и потребну удаљеност за уградњу механизма ваљка. У другом случају, треба да причврстите врата на рупу, нацртате линију, а затим додате потребну висину за монтажу конструкције.

Препоручује се да проверите све налепнице које су извршене помоћу нивоа. Свједочанства мајстора свједоче о чињеници да исправне и готове ознаке јамче квалитативни рад клизних стаклених врата, а неравномјераним водовима настаје даљња обрада цијеле конструкције.

Уградња клизних стаклених врата врши се према следећем алгоритму. Према означеној линији на вијцима се причвршћује водилица. Дирецтионалтреба да се налази испод линије водилице. Обратите пажњу на чврстоћу и чврстоћу причвршћивања. За бетонски зид користите типле.

Након постављања водича, можете сакупљати вагоне. Након склапања важно је провјерити сваку од њих ради обрадивости: вагони се морају кретати без препрека.

Када су ваљци и монтажа за њих инсталирани, можете ићи на инсталацију самих клизних стаклених врата.

Тканина се подиже и убацује у жлеб, након чега је потребно заврнути вијке у носачима. Не постоји начин да се то уради без помоћи других. Врата треба да буду постављена хоризонтално. Клизни механизми, који у својој конструкцији укључују стакло, морају се прилагодити ако постоје одступања од нивоа.

Након постављања платна и његовог подешавања, можете се побринути да сакријете падине и врата. Ово се ради уз помоћ плоча и склопова, а по жељи и декоративна плоча може затворити сам механизам врата. На крају монтаже клизних стаклених врата на њих можете причврстити фитинге.