Штедњак-камин на селу, камин-пећ са својим рукама

Сваки власник виле или приватног дома сања о удобности и удобности у соби. Посебна атмосфера ће вам помоћи да направитепећницу-камин својим рукама . Ова компонента декорације просторије не само да је украшава, већ ће вас и загрејати у хладној сезони године.

Камини у приватној кући најчешће су од камена, а то се лако може објаснити. Такви дизајни одмах извршавају неколико функција: 1 - брзо и квалитетно гријање куће и 2 - камина стварају одличан интеријер просторије. На страницама Интернета или других извора можете пронаћи многе шеме и цртеже за креирање ових дизајна властитим рукама, они се разликују у зависности од стила будуће структуре, будући да се пећ-камин у земљи треба комбиновати са постојећим ентеријером и не покварити га.

Размотрите главне типове печи

Локација пећи-камина у земљи рјешава се одмах након настанка идеје о њеном стварању. Најчешће се постављају ближе зиду, у углу или се постављају директно у саму дубину зида. Најчешћи тип камина је угаона опција. Примијетите да када је поставите требате пуно простора. Такође близу њега треба да буде прозор, тако да ваздух може мирно да циркулише.

Ако немате могућност да инсталирате овај дизајн код куће, онда га можете поставити ина улицу . На овај начин, учинит ћете свој живот занимљивијим и невјеројатнијим. Јело можете спремити одмахсвеж ваздух, и како је дивно седети у дивљини од ватре у романтичном окружењу.

Природно је инсталирати камин само овог типаватрене цигле , при чему једноставна није прикладна. Може се користити само ако вам не смета стварање декоративног дизајна, гдје нећете моћи пуцати. Престаните са избором на црвеној цигли, изгледа боље и поузданије од белог материјала на својствима. За камин, узмите циглу од шамота. Украсите камин. Али ако можете направити добро зидање са црвеном циглом, то можете учинити без украшавања пећи.

Пре него што почнете да постављате пећ-камин у колиби, направитецртеж будуће структуре . Израчунајте све величине. Избегавајте грешке, будите што опрезнији. Након тога би требали направити темељ. Немојте мислити да је његов алгоритам за излијевање сличан темељима. У камину би требало да буде одвојено. Спустите га испод подних облога центиметара за 7, не заборавите на хидроизолацију.

После потпуне консолидације темеља можепрећи на полагање . Након што је урадио декорацију, о којој смо раније говорили. Време за хлађење пећи-камина у кућици варира од 10 дана до 1 месеца. Све зависи од времена његовог стварања, од климе просторије. Да бисте га протресали потребно је два пута дневно, користећи мале порције огревног дрвета. Ова процедура се ради око 7 дана. Израчунава се 1 пут у два дана. Када је камин потпуно сув, можете га користитипуном снагом.