Шта могу да радим са остацима тапета?

Завршили сте поправке и оставилиостатке тапета ? Немојте их бацати, јер ће они бити корисни за побољшање декорирања ваших соба. У чланку се дају идеје које ће вам помоћи да ослободите ваш штали из додатних ролни и бројних биљешки.

1. Побољшана комода. Потребни материјали: пар ситних комада старих разнобојних тапета, бијела боја, мали конопац. Извуците полице из грудног коша, рукујте дрвом са брусним папиром. Обојите и након пуног сушења боје налепнице на предњој страни. Направите петљу од честица конопца, обојеног, растегните у рупи од претходне ручке, а са стражње стране направите поуздани чвор.

2. Стварање куће за дечију собу.Необично решење за оне са много различитих делова тапета. Из њих можете направити целу слику у соби за децу. Дете ће је гледати, и он ће развити пажњу. Овај декор просторије је добар по томе што омогућава детету да побољша ову слику, држећи се онога што жели. Иначе, боље је да се тај дио зида угуче, онда ће слика трајати много дуже.

3. Креирање слике у оквиру.Ова идеја је веома популарна у Европи.остаци тапетавеома су уредно налепљени на чврсти папир, а затим га уметнути у оквир и објесити на монокромни зид. Главна тајна ове идеје је савршена подударност шеме боја. Ове слике су направљене у већини случајева са позадиномнека врста узорка, на пример, са великим цветовима или украсима. Требало би да буду сјајни. Ако немате зид са једним зидом, онда ћете моћи да направите неколико слика таквог плана који ће се добро комбиновати. Осим тога, морају се подударати са другим објектима који се налазе у стану.

4. Лијепљење врха зидова.Ово је једна од најјефтинијих опција за ажурирање коридора. Зидови су обојени, а врх је украшен тапетама. Испоставило се да је слатко, а овакав начин ажурирања ће бити од користи онима који још не планирају поправке у блиској будућности.

5. Декорација уграђеног ормара.Прилично екстравагантна идеја, али изгледа веома импресивно. Ако ваша соба није изванредна, онда можете да се одвратите на овај начин.

6. Оригинална кутија остатака тапета.Међутим, понекад постоје веома лепе позадине које ће додати још један живот кутији, а понекад га чине још бољим него што је то било раније. Али морате потрошити много времена и труда. Ако одлучите да останете на овој идеји, ондабогато попуните тапете за декорацијуљепилом, како би их лакше савијали.

7. Стариј мебел, облепљен тапетама- најпопуларнија окупација н људи. Изгледа индивидуално и необично. Пре него што залепите тапете, сандуке или ормаре треба обојити у бело. Затим онај који одговара позадини. Након тога постоји директна наљепница и лакирање. Као што видите, ово је веома дуг процес.али он је вредан тога. Ако немате времена и стрпљења, најбоље је да се не бавите овим послом.

8. Кинески и јапански ехоса тапетама. На њих се могу примијенити свитци и панели.

9. Жалузине, завесе и екрани , направљени на тако нестандардни начин.

10. Уметнички предмети и практични предмети за кућу.Од малих комадића можете замислити гомилу идеја. Могу се третирати с пладњем с палетом тапета, сатом с необичним бројчаником и елегантним нијансама, те дизајном полице.

А ово је далеко од свих опција за употребутапета за декорацију . Да бисте остварили сваку од њих, потребна вам је фантазија, жеља и време.