Шта хранити лубенице и диње да расту брже

Да би лубенице и диње добро израсле, дали су жељену жетву, потребно је да им се обезбеди одговарајућа нега. Мере неге укључују редовно храњење.

Ове културе воле велики број органских супстанци у земљишту. Због тога је неопходно посебно озбиљно водити рачуна о томе. За раст лубеница и диње, као и свих других биљака, потребне су следеће супстанце - азот, фосфор, калијум, калцијум, магнезијум и сумпор. Ове потребе морају бити задовољене путем гнојидбе. Постоје две врсте ђубрива - минерална и органска. Минерали се, по правилу, продају у продавницама за сељаке, а органски се могу направити сопственим рукама директно на њиховом месту.

Минерална ђубрива за лубенице и диње

Елементи исхране диње, лубеница, који су део земљишта у стакленику, су калијум, калцијум, магнезијум, сумпор, фосфор и азот. Да би се осигурали високи приноси, диње и лубенице треба да конзумирају ове елементе у великим количинама, а то олакшавају органска, минерална ђубрива, која треба да буду уведена на време за сетву. У зависности од фазе раста, лубенице неравномерно усађују елементе исхране.

Од велике важности у директној исхрани биљака је калијум: ако је довољно у земљи, онда женски цветови активно и доследно цветају, принос се повећава, док диње и лубенице постају отпорније на болести, фетус садржи више шећера и витамина Ц (аскорбинска киселина). вероватноћа сазревања. Биљка троши магнезијум и калцијум више од 4 до 6 недеља, истовременовегетативни раст, азот - од 10 до 12 недеља, током формирања фетуса. Исхрана је потребна, као и ефективна у таквим периодима.

Храњење се врши након кише или након наводњавања, након чега се земљиште отпушта.

Сви елементи за исхрану лубеница, динија се испоручују локално у земљиште током сетве семена и садње садница у стакленику, или директно испод корена диње.

Технологија узгоја диње и лубеница у стаклениким условима (сетва, садња садница, формирање грмља), укључујући заједничку употребу минералних и органских, као и чврстих и течних ђубрива.

Органски дресинг за лубенице и диње

Органска ђубрива се дијеле на животиње и поврће. Ова врста ђубрења обухвата азот, фосфор, калијум, хранљиве материје и витамине у облику који је доступан усевима.

Перегни је сам начин оплодње. То је слој земље, настао распадањем и распадањем остатака животиња и биљака. Највећа количина хумуса је у чернозему, који се највише цени.

Од стајњака животињског поријекла, гној води, на пример, из легла за живину. Овај ђубриво треба користити када га надјачава, иначе може изазвати отпорност лубеница на различите болести, а може задржати раст биљке, а плодови неће бити тако укусни.

Концентрисани раствор, који се разређује са водом у пропорцији од 1 до 5, добија се из изљева и пумице, а затим се добијена смеша додаје у земљу заједно са водом. ИнУ овом случају, плодови усева неће акумулирати нитрате у плоду, што негативно утиче на здравље људи.

Мешавину раствора лигнита и стајњака треба мењати са биљном инфузијом. Таква инфузија укључује корисне микроорганизме, који у случају наводњавања закиселе земљу и боре се против штетне микрофлоре. Ова инфузија се може припремити из било којег биља.
Да би плодови усева били слатки додати у инфузију дрвеног пепела.

Биохумус се такође користи као главно органско ђубриво за динг. Производ је прераде дугиних црва из органског отпада. За биљна ђубрива укључују хумус, који се добија као резултат распадања биљних остатака.

Корен и корен корена: шта је важније?

Опште је познато да се у пракси користе два типа оплодње: корен (редовна оплодња када ђубриво улази у тло и апсорбује се коријењем) и фолијарно (када се гнојиво уводи кроз лишће, стабљике, а понекад и кроз схтамб). Другим ријечима, фолијарна гнојидба значи прскање лишћа слабим раствором гнојива. И ми са вама веома често заборављамо да се биљка не храни само коренима.

Према мишљењу стручњака, четрдесет посто жетве добијамо управо на рачун лишћа. Листови су способни да апсорбују хранљиве материје које су ухваћене на њима у облику воденог раствора, тј. У облику фолијарног храњења. Наравно, исхрана корена остаје главни узрок, јер се главна доза увек храни кроз земљуђубриво Као додатак се користи тов истог ђубрива, због малих доза ђубрива. Али они нису ништа мање важни. Аутохтона исхрана је радикалнија, оперативна метода оплодње, она је врста "амбуланте" за биљке у критичној ситуацији.

Исхрана корена лубенице и диња

\ т

За време вегетације култура диња је ефикасно спровести 1-2 корена корена: први је у фази два или три правих листова, а други је на почетку формирања зуба. За ђубрење се користе азотно-фосфорна ђубрива, која се уводе истовремено са одлепљивањем земљишта у средњем реду до дубине од 12-14 цм и на удаљености од 8-10 цм од реда. Веома ефикасна исхрана са додатним коријењем комбинованим водотопивим ђубривима, Терафлек, Мастер, Цристаллон, Новоферт, Нутритех и другима. Домаћа исхрана комплексним ђубривима, као и 0,5% раствор урее или екстракција суперфосфата (0,2%) повећава приносе, отпорност диње на болести и побољшава квалитет производа.

Домаћа исхрана лубеница и лубеница

\ т

Једном у две до три недеље, правим екстра коренску исхрану (прскање бичева, лишћа, плодова и свих мулча) са раствором биотипа "Фитососпин-М из Гуми", који спречава избијање гљивичних обољења. Таква профилакса, ау присуству болести и уништавање гљивица проводи се 3-4 пута годишње.

Шема прелива лубенице и динија

Средином априла, након прераде семена мангана, они се сијају у лонцима са мешавином земљишта следећег састава: 1 део земље, 3делови хумуса, 3 кашике. кашике фосфатних минералних ђубрива, 1 кашика. кашика калијумог ђубрива, 1 кашика. кашику азотног ђубрива.

Прије садње садница у тло, потребно је у тло додати биохумус "Ецоцзудо", затим темељито мијешати, садити и садити биљке. Затим морате обавити два одијевања: 15. дан након садње садница, сљедећи храњење за 10-15 дана. Током сезоне, лубенице и диње се залијевају у јакој суши са водом на собној температури. Висок ниво влаге у земљишту и ваздух може довести до пропадања кореновог система. Приликом заливања није могуће да вода уђе у врат корена.

Ако тло није било добро оплођено прије садње, онда би добро вријеме за размишљање о томе како узгајати диње и лубенице. Треба провести фолијарну гнојидбу са елементима у траговима. 10 литара водом темељно мешати (до потпуног растварања) 3-4 м сулфата сумпорне киселине, борне киселине и бакар сулфата. Најједноставнији начин да се хране лубенице и диње је свеж пепео. У 10 литара воде потребно је разблажити једну чашу.

Пилеће смеће или ананас је веома погодно за ђубрење. Прву оплодњу треба обавити у периоду раста од 3-4 листова, а током периода цветања други. Након наводњавања потребно је направити завоје и најбоље је након кише.