Шта је камин на енглеском? Преглед камина у енглеском стилу

Са изгледом камина у најједноставнијим и непретенциозним просторијама простор се трансформише и испуњен шармом дома. У елитним кућама, камин у енглеском стилу обезбеђује семантичку и декоративну оријентацију у кући.

Присуство камина ствара сигурност, удобност и смирење. Можете је гледати бескрајно дуго, опуштати се или се концентрирати на своје мисли.

Изузетни камини у енглеском стилу постали су саставни део ентеријера богатих људи, љубитеља луксуза и племените атмосфере аристокрације. Формирање британског стила још увијек узима у обзир садашње трендове, иако главне тенденције остају непромијењене.

Карактеристичне карактеристике стила

Извођење камина у класичном стилу показује елеганцију у свему. У давна времена, такве пећи су биле украшене палатама, палачама и богатим кућама.

У нашем времену, камин ствара јединствену унутрашњост и пружа пуноћу простора уз угодну атмосферу. Енглески стил карактерише употреба класичних форми, јасних линија и практичности.

Изглед представља аристократски дизајн. Иако дизајн открива бизарне елементе који су толико популарни у давна времена, енглески камин остаје релевантан и проналази своје присталице већ много векова.

Британска традиција производње камина је поносна на своју историју и културу. Главне идеје енглеског стила - комбиновати неповезане.

  • Стилске карактеристикекарактерише присуство великог П-облика портала.
  • Има суздржане боје, изражене декоративне елементе и облагање керамичким плочама.
  • Прави енглески камин је уроњен у зид што је више могуће.
  • За викторијански портал карактеристичне су ниша, полице за камине и присуство пиластара.

Посебност декоративне декорације су плочице и керамичке плочице. Заједничке слике уплетених биљака, као и цртежи инсеката, птица које играју децу, слика цвећа, као и сцене интеракције између животиња и људи. Портали украшени мозаицима могу имати асиметричне декоративне елементе.

Плочица за прераду се производи у Енглеској и има своје производне праксе већ неколико стотина година.

Понекад је костур направљен од вредног дрвета у комбинацији са гранитом и мрамором, као и разним кованим и ливеним елементима. Постоји облога са полудрагим камењем - јаспис и оникс.

Унутар камина се налази мала ватрогасна комора, израђена углавном од лијеваног жељеза. Она има грациозне облике, али са мостом. Задњи зид коморе за гориво је затворен панелима од ливеног гвожђа. Фотографије које приказују сјај камина на енглеском језику су заробљене, запањујуће су разне изузетне декорације.

Састојци камина

Дизајн обично има значајне димензије. За масивно камење опремљено отвореном пећи од ливеног гвожђа, од давнина су направљени појединачни елементи дизајна. Састављен је од кофера, визира и разнесених сличних делова.У наше вријеме све ове компоненте су направљене од стране једине појединости.

Карактеристична одлика енглеског стила, који преноси традицију британских мајстора, је горионик на угаљ. Његов облик је сличан корпи која има практичну погодност за сагоревање горива.

Карактеристике енглеског стила се испољавају не само у спољној обради зграде, већ иу разноврсности кориштеног горива. На пример, у класичној верзији дрво се никада не користи - гориво је угаљ.
Карактеристична карактеристика - велика отворена ложишта стварају могућност да искре падну у просторију. У ту сврху стварају се заштитне партиције, које се праве у одговарајућим стилским одлукама.

унутрашња монтажа

Ако сте познавалац традиција и породичних вредности, а неодвојив квалитет живота је племенитост, строгост и лепота, онда је камин у енглеском стилу погодан за уређење вашег животног простора.

За време владавине краљице Викторије, у осамнаестом веку, изградња камина вршена је коришћењем природног камена и елитних врста дрвећа. У енглеском стилу, озбиљност линија и изражајност облика су увек били присутни.

Приликом уградње камина у енглеском стилу, он је у средишту пажње и стога су сви елементи интеријера прилагођени изгледу дизајна. У ситуацији са другим стиловима постоји обрнута слика - изглед камина се бира под постојећим дизајном простора.

Камин са мраморном подставом портала савршено се комбинује са дрвенимукрас и врста пећи за гвожђе.

С обзиром на чињеницу да се такви дизајни односе на класична рјешења, разноврсност текстура и елемената обраде допушта им да се хармонично комбинују са другим предметима декора.

Декорација и детаљи ентеријера

Главни украс домаћег огњишта је, наравно, сама ватра. Друге ставке су секундарне, тако да морате поставити најмањи број поред њих. Стил визит карте се користи у обради дрвених елемената портала, украшених резбарењем и уметањем.

  • Полица камина ће украсити статуе од метала, дрвених фигура или керамичких ваза. На каменој полици се налазе породичне вредности, црно-беле фотографије у оквиру, древне скулптуре, лустери или бронзани сатови.
  • Изузетни атрибути камина су прибор у облику пинцета, виљушки, лопата и покера, постављених на постоље.
  • Такође је потребно додати неопходни елемент декорације - кошару од дрвета.

У прикаменној зони су одговарајући намештај: неколико кожних фотеља од племенитог дрвета, израђених за антик, огроман мекани кауч.

Ако желите, успоставите добар стол. Сам пожар, као главни елемент просторије, даје целокупном саставу племство, јединственост и строгост.

Истински познаваоци оригиналних рјешења ће бити фасцинирани беспријекорношћу и практичношћу камина, изведеног у складу с енглеским стилом.

Дизајн сваке копије је индивидуалан и извршава се ручно.Ово чини производ луксузним и атрактивним. Богати људи бирају најбоље камине који одговарају аристократским укусима и ненадмашној лепоти.