Шарке са стакленим вратима: намештај, обичаји, изнад главе без бушења у сауни

Када се носе петље за стаклена врата, проблем њихове замјене постаје хитан. Поступку избора нових делова треба приступити одговорно, јер ће задржати велику тежину. А ако мислите да су стаклена врата мало тешка - грешите, уобичајени просечан производ ове врсте може тежити око 20 килограма.

Због тога би избор елемената за причвршћивање за такву заштитну конструкцију требало пажљиво и пажљиво. Добар квалитет арматуре гарантира дуги вијек трајања врата и њихову поузданост.

Које су петље

Шарке врата за висећа стаклена врата у већини случајева су израђене од следећих материјала - нерђајући челик, алуминијум, силумин, месинг и многи други. Најпопуларнији су челични затварачи.

Алуминијумска кутија.

Производи овог метала могу издржати велику тежину и лако се помичу чак и након дугог периода рада.

Да би се везни модули не одсекли од опште слике, смањењем дизајнерске израде, купац може да изабере неколико опција за њихов прелеп дизајн.

Скривене шарке са стакленим вратима, које постају чест избор, неће бити видљиве голим оком, а особа једноставно неће обратити пажњу на њих. А то ће вам омогућити да врата направите онако како желите.

Стаклене шарке врата можете поставити на два начина: шипку и равну.

Шарке од стаклених врата без бушења су честефеномен, као и методе монтаже са бушењем, и избор специфичног начина инсталације зависи од потреба и карактеристика врата.

Шарке се разликују по врсти уређаја и као што следи:

  • Спојеви овог типа најчешће се користе за причвршћивање склопивих или тенди. Ови чворови могу бити скривени или пола туцета;
  • Четири-шарка - дизајн таквих јединица омогућава њихово постављање у три димензије. Такви причврсни елементи могу осјетити знатно оптерећење без видљивих оштећења, па чак и отворити врата под кутом од 165 ступњева. За монтажу могу се налазити пречке, на пола пута, унутрашње, и свака од њих може бити најбоље рјешење за стаклена врата;
  • Цароусел (обичаји) - ове јединице имају аксијалну средишњу шипку која омогућава окретање врата. Ови затварачи се користе за стаклена надстрешница помоћу затварача. Али нису све крпе погодне за такве петље, јер је максимално оптерећење око 30 кг;
  • Наводи се да свака од ових шарки за стаклена врата може издржати не више од 20 кг, а врата се могу затворити само у једном смјеру. Такви детаљи се најчешће користе са радосним врстама баријера за улазак. Сам доказ је направљен на последњим центиметрима како би се спречило оштећење крила врата;
  • Преклапање шарки - таква опрема се ставља у сауне, купатила или тушеве. Улаз се отвара под углом од 180 степени, често се овај механизам користи за закривљенеузорци који добро изгледају на фотографији;
  • Универзално - овај тип дозвољава монтирање крила врата са сваке стране. Сличне шарке за стаклена врата често се уграђују у сауни, јер је погодност изнад свега;
  • Вертикално - могу се отворити иу хоризонталној иу вертикалној равни, а чак и такве шарке са стакленим вратима изгледају добро на фотографији.

шарке

Најчешће коришћене шарке за стаклена врата са шаркама без бушења су за уградњу. Такав прибор може се лако инсталирати и, уз прави избор, дуго ће служити. Ови предмети су направљени од петље и заптивке, што обезбеђује добру заштиту стакла од механичких оштећења и продужава животни век.

Најмање шарки за тип стаклених врата типа фактуре је да су пројектоване тако да имају малу тежину, максимално 20 кг. Инсталација почиње од стављања етикете на платно у односу на кутију, овај корак ће вам помоћи да максимално исправите и равномерно објесите стакло. Шарке за стаклена врата се причвршћују на шарку, након чега се стакло са унутрашње стране чврсто притисне на шарку, а споља се притисне пластичним носачем.

Ради лакшег отварања и затварања тканине, поравнајте га са специјалним клиновима, који се обично постављају испод стезаљке. За већу поузданост, петља за стаклена врата се подмазује посебним љепилом прије уградње.

Царински службеници (вртуљци)

Крпе које се отварају у оба смера су фиксиранешарке за царињење, које имају штап за стаклена врата.

Шарке врата се могу ротирати око своје оси уметањем шарки у плафон и под.

Да би се ограничио радијус заштите куће, он је опремљен уређајем за затварање, који може бити на залихи, али се чешће продаје одвојено као прибор. Приликом уградње, треба имати у виду да се причвршћивање и тканина израђују под истим заштитним знаком.

Систем за монтирање заокретних врата.

Овај приступ ће учинити збирку једноставном ствари. Важно је напоменути да су најбољи произвођачи таквих производа у Европи или Јапану. Али не треба презирати све остале, јер чак иу Русији и Кини постоје фирме које по омјеру цијена /квалитета нису гори од еминентних колега, а понекад чак и најбоље.

Причвршћивање за стаклену машину за вагање са великом тежином

Ако је потребно инсталирати платно тежине 20 кг, вриједно је обратити пажњу на специфичне армиране стезне петље. Од обичних, такве шарке за стаклена врата карактеришу четири опруге уместо две обичне, и могу се фиксирати и уз помоћ бушилице, и без бушења. Често недостају двије петље за уградњу тешких платна без бушења, морају се користити најмање четири.

Са становишта поузданости, најцењеније јединице за причвршћивање са анодизираним распршивањем. Такви узорци су прилично отпорни на хабање и могу задржати двоструку опструкцију стакла тежине преко 50 кг.

Учврстити шарке бушењем

Инсталација почињеозначавање радног материјала. Петље се постављају на врата са њеног дна и на горе са истим кораком. Тада оловка означава тачке причвршћивања и уз помоћ длета се праве отвори. Затим су бушилице избушене под петљама намештаја, за то се користи танка бургија од стакла.

Стакло је прилично крхки материјал и најбоље је наручити рупу на носачу у посебној кабини, јер постоји опрема са којом је ризик од оштећења стакла минималан. Након тога се тканина уметне у отвор на вратима и уз помоћ оловке наведу места за причвршћивање, на којима се монтирају шарке за стаклена врата. Можемо само убацити стакло и причврстити га на убране отворе помоћу вијака, вијака.