Избор шарки за ормаре са стакленим вратима

За уређење ентеријера, власници инсталирају намјештај са стакленим фасадама и вратима. Приликом причвршћивања потребно је користити специјалне арматуре. На позадини уобичајених типова петљи ови елементи имају своје разлике. Познавајући посебности њиховог избора и принципе извођења инсталационих радова, ове елементе окова можете купити и квалитетно их држати на стакленим површинама намјештаја.

садржај

 • Карактеристике стаклених петљи
 • Врсте шарки за стаклене фасаде
 • Карактеристике шарки за стаклена врата
  • Шта зависи од врата за тенде?
 • Како правилно инсталирати арматуре?
 • Усклађивање и регулација
  • Алати и материјали
  • Регулаторни процес
 • закључак

Карактеристике стаклених шарки

При производњи ових петљи користи се метал високе чврстоће. Углавном користе произвођачи:

 • нерђајући челик;
 • карбид месинг;
 • бронза;
 • алуминијум.

Уз снагу је важна иестетска привлачностпетље. Све због елемената окова, транспарентан материјал се јасно види кроз предњу и унутрашњу страну. Ако се користе двосмјерне петље, онда се урезни дијелови извана прекривају украсним поклопцима.

Стакло је материјал који разликује крхкост и малу рањивост. Да би се осигурало сигурно причвршћивање стаклених шарки, користити заптивку за заптивање, са којом овај елементприкључци спојени на стакло.

Шарке намењене стакленим вратима за намештај могу се разликовати не само по изгледу, већ и по начину наметања.

Врсте шарки за стаклене фасаде

Различити начини отварања и уградње имају шарке за намештај дизајниране за стаклена врата. Најчешћа варијанта је опрема са сличним елементима равних и угаоних ормара.

Начин монтаже

Шарке за стакло без бушења. Креирање рупа врши се на зидовима или равнима кабинета одозго или одоздо. За причвршћивање стакла користе се стезни вијци. Заптивка која се користи за фиксирање стакла може бити:

 • гума;
 • пластика;
 • лепљено.

Поставља се између делова. Такве петље се користе при уградњи стаклених врата до 8 мм.

Избушити рупе за бушење. Ови елементи имају дизајн чаше. Још једно име за ове петље је урез. Они садрже траку која се причвршћује за зид ормара и базу. Декоративни чеп се користи за затварање шарки са спољне стране. Употреба ових делова обезбеђује поуздано причвршћивање стаклених врата ормара. Ова опрема може издржати дебљину стакла до 10 мм. Приликом самосталне монтаже ових петљи, може бити тешко избушити рупе испод чаше. Требале би имати величину од 26 цм

Отварањем

 • режијски трошкови. Постављање таквог предмета спојница дјелује као зидна површина самостојећег кућишта.
 • На пола пута. Користе се у случајевима када постоји потреба да се на зид монтирају два шарка за врата која се отварају у различитим правцима.
 • Инвестиције. Њихова инсталација се врши на дизајну намештаја. Када се користи оваква опрема, пројекат треба да обезбеди увучена врата.
 • Угао. На угловима дизајна намештаја, врши се уградња ове арматуре за стаклене ормаре. Њихова производња се одвија у одређеном степену. Уобичајене варијанте су петље испод 30, 45 - 30, - 45 степени. Постоје модели који су направљени са другим величинама. У неким случајевима, за монтажу врата може се користити петостепена заптивка клинастог облика. Његово причвршћивање се изводи између петље и зида.
 • Са амортизером за гас. Овај уређај елиминише куцање на површину ормарића са стакленим вратима. Овај дио може бити уграђен у петљу или инсталиран одозго. Тренутно постоје различите врсте амортизера. Они су пластична заптивка која се протеже изван кућишта.
 • Са орманом. Додаци за намештај од стаклених врата, након уградње осигуравају глатку привлачност стаклене фасаде. Њихова инсталација се може извршити додатно.
 • Шарке. У горњем и доњем зиду оквира се избушују рупе које нису оштре. Свака од њих инсталира прибор за стаклена врата. Причвршћивање стакла врши се у уторима, а затим се вијцима притисне. Да бисте обезбедили удобност приликом отварања стаклених врата честосет садржи оловку.

Правилно подешавање одређује колико дуго ће стаклене фасаде трајати док се не појави први квар. Поред тога,утиче на способност рада:

 • исправност уградње држача за стаклену петљу;
 • прецизност навоја;
 • поштовање правила током инсталационих радова.

Коришћење транспарентних елемената у намештају је тренутно веома популарно. Они су уграђени у оквир, који је направио намјештај многих произвођача. Због постојања таквог намјештаја простор у просторији постаје лакши, ау малим просторијама њихов волумен расте.

Карактеристике шарки за стаклена врата

Од шарки намењених за дрво, ови предмети намјештајасе разликују по цијени . Њихов трошак је за ред величине већи. Значајна цијена на овим петљама углавном је узрокована не само посебним извођењем, већ и употребом посебних материјала. У зависности од параметара као што су дебљина и величина стаклених врата, изабране су петље. Имајте на уму да тежина таквих врата може достићи и до 40 килограма. Иначе, четири пута мање тежи врата фурнира.

Најчешће коришћени материјали , од којих се производи прибор за стаклена врата, су:

 • никал;
 • хром;
 • нерђајући челик;
 • алуминијум.

Произвођачи о вијеку употребе ових фитинга извјештавају да петље, оловке, затварачи врата могу служити и до 50 година.

Које шарке изабирете за тенде?

Спојеви су најбоља опција за стаклена врата обрадивог типа. Они су на вратимапричвршћена на једној страни, а на другој - на стакло. Уз њихкористе се и друге врсте петљи:

 • заједно са затварачем;
 • универзални.

Инсталација се може вршити са обе стране крила врата.

Како правилно инсталирати арматуре?

Приликом инсталације можете као опцију изабрати креирање рупа у зиду тијела и без њега. Све у великој мери зависи од начина причвршћивања петљи. Естетски изгледа опција без бушења. Међутим, може се користити само за ормаре за врата са малом тежином. Ако је избор направљен у корист њих, тада максимална тежина стакла не смије бити већа од 25 кг.

Ако говоримо о најлакшем начину постављања стаклених врата, онда постојиспој на шарнир без бушења . Током рада локације, шарке су означене на кутији врата. Затим се петље увијају, затим се стакло фиксира, што се учвршћује помоћу стезних вијака. Да би се обезбедила највећа снага, стручњаци препоручују употребу адхезивне композиције специјалне намене. Наноси се на малу рупу, која се налази на самим вратима, на коју је причвршћена петља.

Када је неопходно обезбедити врата тежине преко 25 кг, препоручује се употреба методе бушења. У овом случају, мјесто будућег бушења, гдје ће се петље инсталирати касније, ће бити са горњег и доњег руба на удаљености од 20 цм. На означеној контури, пажљиво одрежите мали отвор помоћу длета. Ондакористећи танку бушилицу за стварање рупа. даљепричвршћивање шарке вратана припремљену ознаку. Након тога су већ објесили стаклена врата.

Приликом куповине стаклених врата за украшавање ентеријера ваше собе, мора се имати на уму да одабрани елементи морају бити израђени у истом стилу и да имају исту схему боја. Боље је то унапријед предвидјети, како би се избјегло претјерано куповање у трговинама у потрази за прикладном ручком за врата. Може бити тешко инсталирати такве петље. Међутим, ако знате технологију монтажних радова и све радите исправно, тачно, немојте сада журити, можете својим рукама на квалитетан начин инсталирати стаклена врата. Ако постоје компликације током рада, можете бити укључени у састављање асистента.

Усклађивање и регулација

Када је потребно извршитиподешавање врата ормараи ојачати га, што може бити потребно због ломљења врата приликом кретања, онда извођење ових манипулација не представља велику потешкоћу ако знате како је то правилно то до

Прва ствар коју треба урадити је да се позабавимо овим проблемом. Тек тада можете наставити да решавате проблеме. Чај је решен подешавањем шарки. Истовремено, потребно је узети угао под којим се врата ормара отварају.

Када зглоб почне да вуче, долази до квара приликом затварања врата. Овај проблем се може појавити и ако се стаклена врата користе за фиксирање петљи за клавир. Ину овом случајумонтажа шарке плочемора се извршити прецизно. Омча за намјештај мора бити осигурана са унутрашње стране ормарића.

Алати и материјали

За квалитативно извођење монтаже, потребно је сљедеће:

 • петља за намјештај с димензијама;
 • прстенаста бушилица са шиљатим врхом;
 • монтажна плоча;
 • завртњи.

Регулаторни процес

Као централни вод, користите наоштрени врхпрстенасте бушилице . Поред тога, потребно је користити ножеве. Они подешавају отвор бленде. Тачан пречник шарке плоче је обично 35 цм, тако да прије свега морате водити рачуна о куповини прстенасте бушилице. Само уз његову помоћ може се обезбедити висока прецизност и уједначеност глодања.

Пре него што пређемо на активну фазу радова на поравнању врата ормара, потребно је одредити његову тачну локацију.у горњим и доњим деловима врата треба предвидети мале празнине . Они су неопходни да би се врата слободно отворила и затворила без икаквих ограничења. У присуству шаблона означене су рупе за вијке. Затим је потребно избушити рупу контејнера на тражену дубину. Након тога се монтира монтажна плоча. Када су врата изравната, можете сами заврнути вијке.

закључак

Стаклена врата у различитим типовима намештаја - прилично уобичајена. Они су добар украс не само намештаја, већ иунутрашњост собе. Да би отворили врата било је згоднокористити високо квалитетне окови . Ако је потребно поправити фасаду, онда је, поред употребе добрих петљи, важно да су и правилно причвршћене. Затим ће инсталирана врата трајати дуго и неће испоручити никакве проблеме током рада.