Самостално постављање плафонских таваница

Коришћење истезања плафон може сакрити све елементе комуникације и додати прецизно површину видаПотолок је веома важна тема за поправке у сваком стану или кући. Веома је важно да не грешите и да одаберете прави материјал за његову обраду. Практичан и практичан материјал је напонски плафон. Са њом можете једноставно уклонити храпавост површине, сакрити све недостатке, моћ и каблове. Сваком купцу се даје могућност да направи строп апсолутно било које боје. Такође можете одабрати земљу производње: немачке моделе или кинески квалитет. Можете завршити цијели посао за неколико сати, а након учења основних правила рада, можете покушати сами инсталирати.

Главне предности платна за затезне плафоне

Независна уградња затезног плафона уштедјет ће вам новац. Али пре него што почнете да радите, морате се упознати са основама ове инсталације.

Пре него што почнете да платну, неопходно је да се купи или налог, морате да знате потребне карактеристике да је максимална вредност малопродаје, Стандарт ексклузивно или потреби. Важно је унапред размислити о боји овог платна (монохроматског или комбинованог). За данас производња омогућава да се направи строп потпуно другачији. Можете да примените било који цртеж на њега, направите текстуру. Обично, дилери ће бити мало јефтинији, али ће вам такође помоћи да израчунате потребну количину материјала.

Али неможете заборавити да ће овај плафон увијек бити испред очију, тако да боја мора одговарати не само вањском дизајну просторије, већ и унутрашњем стању и удобности душе.

Филм за затезне стропове има повећану отпорност на температурне варијације, што омогућава употребу платна у незагрејаним просторима

Наизглед, таваница на плафону је филм који се протеже од једног зида до другог кроз дужину просторије.

Ова облога се одликује бројним предностима које га фаворизирају међу осталим плафонима:

 • Не привлачи прашину себи;
 • Не пати од деформација, чак и током скупљања у кући;
 • Није хировита за високу влажност;
 • Не гори на сунцу;
 • Не плаше се поплава сусједа.

Једина ствар која може оштетити овај материјал је оштар предмет који може пробити платно. Али чак и када је оштећено, платно се може обновити закрпом.

инсталациони круг

Инсталациа се състои от следните основни фазе:

 1. припрема;
 2. уградња профила;
 3. Постављање ПВЦ фолије;
 4. Завршна обрада;
 5. Инсталација ЛЕД диода.

Възможността за монтажу на профилите се потребни за възстановаване на въздушни строп

.

Не препоручује се употреба детерџената са честицама које могу огребати филм приликом прања тканине.

Мерење растојања од листа до мреже у припремној фази за уградњу затезних плафона

Ова фаза је потребна замерење плафона, избор одговарајућег материјала, његова боја, као и припрема инструмента и саме просторије.

Процес инсталације се не може извести без таквих алата:

 • Клипсе;
 • Хацксавинг он метал;
 • Сликарски шкот;
 • крма;
 • спатула;
 • фајлови;
 • рефлексија;
 • Рулет;
 • бушилица;
 • одвијач;
 • Термални пиштољ;
 • гасна боца;
 • одвијач;
 • мерна трака;
 • оловка;
 • типле и вијке;
 • Грађевински фен за косу;
 • Ниво.

Сходно томе, рад ће такође бити немогућ без веба и профила за његов прилог. Профил за спуштени строп је боље користити метал, не само да изгледа боље, већ ће и дуже трајати.

Поузданост самог профила и његова веза ће зависити од квалитета цјелокупног пројекта.

Схема за монтажу на тължностни тълъчни строп

Монтажа стропа започиње монтажом самог профила. Прије постављања потребно је извршити сва потребна мјерења и забиљежити гдје ће бити постављен профил, и точније, на којој удаљености треба бити причвршћен. С обзиром да висина стропа није увијек иста, важно је да се кроз периметар просторије врше мјерења, проналазећи најмањи кут у просторији, можете покренути хоризонталу, која ће бити причвршћена на профил. Потребно је да користите ниво да направите хоризонталну раван.

Профил је причвршћен на зид помоћу типли или саморезних вијака (то јестзависи од врсте зида). Профил је причвршћен на ободу зида и нема ломљења.

Профил се мора преклопити, не резати или плести. Ако се зглобови не могу избјећи, потребно их је обрадити.

Што може бити ширина платненог платна

Плафони долазе у различитим ширинама. У зависности од површине просторије у којој је снимљено платно, одабрана је жељена ширина.

Ако ширина прелази 135 цм, плафон ће имати бод.

Заварите делове заједно са посебним уређајем помоћу шиљака. Инкрементални интервал може бити на удаљености од 130 до 200 цм, а избор интервала зависи од врсте филма директно. То претпостављају технолошке норме.

Приликом одабира боје растегљивог плафона, мора се имати на уму да би требало да буде у складу са укупном сликом ентеријера

.

Ако је боја лака, на њој могу бити празнине. Ово није мањак! Да не би било соба, не препоручује се чување платна дуже од једне седмице.

Ако се дворане и даље појављују, не брините, јер ће се након неког времена развити и неће бити видљиве. Приликом израде плафона, његова величина се смањује за 6. Због тога нема опуштања. Са површином стропа од 60 или више квадратних метара, потребно је поставити додатне подјеле профила тако да се плафон не спусти.

Процес инсталације стропног филма

Пре него што пређемо на напетост новог плафона, важно је пажљиво испитати стари премаз. На старом плафонуне би требало да постоји пластифицирани малтер. Чињеница да се на крају може да почне да пада, претећи штету протежу плафон.

Газ плафон претходно обрађен уклоњен са ње све што може видколотисиа или пасти. Следеће што треба да спроведе површински слој за заштиту од разбијања плафон. Предвиђено је у овој фази електричних инсталација и уградњу спојних за будуће осветљење.

из електричног система мора се проверити унапред.

Пре инсталације, морате пратити тачно поштовање свих прописа. Инсталација се изводи под високим температурама. Опасно високе температуре могу бити за биљке и електричне апарате. Такође, не препоручује се за уградњу у плафон тканине тапета свезхеокленном соби.

приминг плафон пре уградњом суспендованог изградње даје стабилност целе радне површине

Пре инсталације бити сигурни да очисте просторију све оштре и убо објекте који се нуле или смање платно.

под високим температурама тканине постаје мека и еластична и лако радити са њим. Загревање наступи постепено, прво достигла 40 степени, а затим грејање је 60 степени. У основну тканину је угао из којег сте започели. Обично се назива произвођачима. Даље, процес не чини ништа компликовано. Треба да вози са лопатицом сечивом током гроове профилу.

Завршна и расветна инсталација

\ т

Инсталација расветних уређаја је завршна фаза уградње затезне тканине. Инсталација лустера је направљена на претходно сакупљеном пластичном прстену чији пречник не би требао бити већи од пречника лампе.

Рад треба обављати уредно, без журбе и прецизно у складу са упутством.

Монтажа напонског плафона (видео)

Ако сав посао одговара технологији, онда ће плафони трајати јако дуго. Често се плафони одлучују да се замене само када је плафон само уморан.