Самолепљиви линолеум на поду може сваки

Ако ставите линолеум на под није исправан, онда се повећава вјероватноћа смањења трајања премаза. А када радите поправке, мало људи жели да на крају добију сличан резултат.

Задатак полагања линолеума на поду обично настаје у завршној фази козметичког третмана просторије. То јест, када је сав прљав посао на уређењу зидова и плафона већ завршен. Али, иако ова врста рада није тако напорна као и други, она ипак захтијева поштивање одређених правила и познавање неких нијанси. Хајде да смислимо како да правилно поставимо линолеум својим рукама. Да би се то урадило, поред самог линолеума, неопходно је:

• издржљив и оштар грађевински нож;

• Хладно заваривање за линолеум или декоративни праг;

• Једнака дугачка равнина (можете користити једнаку дрвену шину или ниво);

• специјални лепак (мастикс);

• обојена и двострана лепљива трака;

Како направити линолеум независно

1 корак.

Идеално би било да под буде равномеран, да се проверава нивоом у угловима и средином просторије. Ако постоји неједнакост или нагиб на подовима, пожељно је претходно направити пескасто-цементни естрих и тек тада поставити подну облогу. Под условом да нећете направити додатну скелу, сав отпад ће бити уклоњен са пода и "постојећи" поклопци саморезних вијака или чавала ће се објесити (ако је под додатно прекривен фурниром, иверицом или другим материјалом).

2 корака.

Купљен линолеум уочи(најмање 12 - 16 сати), пожељно је да се радови на полагању прошире на равну површину (обично одмах у просторијама гдје ће се полагати) како би се "приања" уз њега.

Пажња: у хладној сезони, замрзнутом линолеуму треба дозволити да се прво загреје и затим рашири.

3 корака.

"Декомпоновати" покривену подну облогу ножем.

Размотрите опцију када требате направити линолеум у два реда. Због тога смо ставили комад премаза близу два сусједна зида, тако да сваки сусједни дио ових двију ивица нема размака већих од 4 - 5 мм. На другим двјема стијенкама пресјек би требао бити "прекривен".Након овог ножа, одрежите линолеум на тим преосталим зидовима.На остатку непокривеног дела пода постављен је додатни комад линолеума који се преклапа на све четири ивице. Под условом да се на поду налази слика, прво је потребно прилагодити украс. Ако је рез у једном или два комада неравномеран, онда уз помоћ акутног ножа и равнала, снажно притискајући и проводећи неколико пута, пресећи спој између сегмената у средини преклопа, претходно фиксиран са обичном или лаком траком. Под резаним резом на поду залијепите двострану траку, а затим помакните покретне силе палицом. И тек након тога, одрежите вишак на другим рубовима (обавезно оставите празнину око једног зида, по правилу најдуже).

Ако желите ставити линолеум на под са интегралним комадом, онда је потребно, наконзаспао је и разрадио, одсекао вишак са обе стране. 4 корака.

Обично, да би се спријечило да се линолеум премести за вријеме рада (на примјер, приликом помицања намјештаја, итд.), Они се лијепе на под посебним мастиксом или љепилом. Да бисте то урадили, нанесите контактни лепак или мастик на под са назубљеном лопатицом. Затим се разграђује линолеум и одмах се помоћу ваљка уклања вишак зрака испод њега.

Али у собама са малом "квадратуром" (до 20-25 м 2) могуће је залијепити га по површини додира љепилом, а за погодност користити двострану траку на рубовима подне облоге.

5 корака.

Ако је линолеум шавови, они се "обрађују". Постоје две опције - лепљење шавова специјалним лепком или постављање прага повезивања.Тако можете сами ставити линолеум својим рукама. Затим можете наставити са уградњом лајсне.