Рецепт за пасту од брашна: припрема, дезинфекција

Шта да радите ако при руци нема адхезива, и морате одмах да га налепите? Екит ис. Само заварите пасту од брашна (или скроба) код куће. У правилу, припрема пасте властитим рукама не одузима много времена и не захтијева никаква посебна знања. Рецепт је прилично једноставан, а смеса на крају постаје потпуно безопасна. Дакле, све је у реду.

Таква мешавина испада потпуно безопасна, стога је идеална за лепљење тапета, али и за израду дечијих производа. Затим ћете научити како направити пасту од брашна.

Како направити пасту од брашна

Дакле, како направити пасту? Узмите посуду за кување потребне количине, припремите воду, брашно (или скроб). Помешајте шољицу брашна са чашом воде у посуди. Након добијања хомогене масе без грудица додајте још две чаше воде. Ставите посуду на ватру и стално се мешајте. Када прокувате смјесу, извадите је из врућине и охладите. Понекад због неусклађености, паста постаје густа, али се увијек може разриједити с водом да би се добила флуиднија конзистенција.

Тако је могуће проверити и спремност пасте - ако се састојци одводе, онда је спремна за употребу. Ако не - разриједите водом.

Паста од брашна за лепљење тапета

Пропорције брашна и воде при изради јефтиног љепила за тапете су нешто другачије од стандардног рецепта. За мешање је потребно израчунати две кашике по литру воде. Истомешати мешавину на лаганој ватри пет минута. Са таквим љепилом можете залијепити не само тапете, већ и густе материјале, као што су картон или шперплоча.

је важно

Створено властитим рукама, паста није намијењена за дуже складиштење, па је боље кухати за једнократну употребу у потребној количини. Истовремено и на материјалима уштедите.

Како направити пасту за робу за бебе

Догађа се да је дете тражило од куће да направи папирне /картонске производе, као што је папиер мацхе. Направљена од природне хране, домаћа паста је потпуно безопасна. Дакле, чак и најмлађа дјеца могу радити с њим, а ако се радознало покушавају окусити пасту, онда неће бити штете.

је важно

Самоусисавајућа паста за брашно се лако може одбацити у супротности са истим ПВА лепаком.

Паста брашна излази издржљивије него са скробом. Иако је то било приметно при креирању школских производа. За папиер-мацхе је погоднија течна паста, за производе са навојем - дебља.

Држите ову врсту љепила у фрижидеру не више од два дана у затвореној амбалажи. Након истека овог рока, он ће скиснест, тако да не преводити узалуд производа. Ако имате још неискориштеног ПВА љепила, можете га додати у самољепиво љепило из брашна ради веће чврстоће.

Приликом кувања пасте, она се мора стално мијешати како би се спријечило стварање грудица

Успут, решење није потребнокува на ватри. Можете једноставно сипати мјешавину воде и брашна с кипућом водом. Само сипајте кипућу воду није потребно одмах, већ постепено, периодично мијешајући, тако да се не формирају груди. Ако формирање квржица још није постигнуто, узмите конвенционалну газу, уврните у неколико слојева и прођите кроз њу смјесу. Газа филтрира велике комаде и побољшава квалитет домаћег лепка.

О минусу паста од брашна

Међутим, у пасти од брашна постоје и њихови недостаци. Ако га користите за лијепљење тапета, а сусједи одозго вас изненада преплављују, позадине се једноставно одвајају од зидова. Да би се то избегло, могуће је повећати отпорност пасте на влагу са додатним састојцима који се користе за јачину индустријског лепка.

дезинфекција пасте

Познато је да се у органским супстанцама, од којих се пасте производе код куће, често производе мали паразити. Да бисте избегли штету по здравље, у пасту можете додати бакар сулфат. Сваком килограму брашна који се користи за прављење пасте треба додати десет грама сулфата.

За бољи примјер погледајте видео о томе како код куће кувати пасту од брашна. Нудимо вам једноставан и разумљив видео рецепт.