Пуњење ормара (108 фотографија): опције за попуњавање интеријера у ходнику 3 метарског модела, дизајн и изглед уграђеног купе

Пуњење одељка ормара, у првом реду, зависи од његове величине. Понекад чак и мали модели могу да приме велики број опреме. Али због великог броја понуда на тржишту, веома је тешко одабрати ормар који одговара вашој соби или ходнику. Понекад је уобичајено питање: "Шта и како ставити у ормар?" - претвара се у велики проблем, који захтијева велику количину времена или стручну помоћ.


Опције интерног планирања

Асортиман прибора за унутарње планирање зависи од тога гдје желите ставити ормар: у ходнику, спаваћој соби, дјечјој соби, дневној соби или ходнику. Приликом избора места за уградњу ормарића, потребно је узети у обзир величину и облик.

Ако се ормар налази у ходнику или предсобљу, сматрајте да ће то бити углавном улична одјећа, обућа и прибор. Да бисте то урадили, најбоље је поставити шипку дуж цијелог ормарића, а испод да направите полице или кутије. Висина шипке за капуте, крзнене капуте и другу уличну одјећу је око 130 цм, док је за доњи дио алуминијских окова направљена решетка. Такви модели полица неће се заглавити у ормарићу лошег мириса ципела. Одлазите са дна ормарића 50 цм и направите прву доњу полицу за високе чизме.

Треба имати на уму да ако у ходнику нема полице за ситну опрему, онда у ормар уградите неколико ладица. Ви сте овдеможете уклонити шешире, рукавице, кључеве и мали прибор.


За спаваћу собу или дијете, одговараће модели с побољшаним пуњењем, јер ћете у овим собама, осим одјеће, моћи похранити и постељину, ручнике и остале кућне предмете. Ако у стану више не постоје ормарићи или полице, боље је направити дизајн максималног капацитета.


У ормару можете инсталирати и посебан одјељак у којем ћете наћи кућне предмете: жељезо, усисивач итд. За њих у продавницама се продају специјалне компоненте, са инсталацијом којих ћете у великој мери уштедети простор у ормару.


Врло је важно имати гардеробу у дјечјој соби тако да дијете има одвојене полице од самог почетка живота за ствари које неће доћи у додир са одраслим стварима. За разлику од одраслих ормара, три или два одјељка ће се уклопити у дјечју собу, од којих ће једна бити потребна за постељину и играчке.


Гардероба у дневној соби може имати нестандардне обрасце и комбиновати се са тоалетним столом или телевизором. У већини случајева такви модели уклањају постељину, сезонску одјећу или кућне предмете.


Размотрите величину и облик

Облик ормара је безброј: можете изабрати правоугаоне, угаоне, радосне ормаре. Потоњи се могу користити као комплетни ормари иу малим собама.

Најоптималнији су ормари по дужини2 и 3 метра. Одговараће и на ходнику иу спаваћој соби. Можете их подијелити на неколико дијелова, који ће бити међусобно неовисни. Због тога, у једном ормару, улични намјештај и постељина могу се складиштити без проблема.


Још једна заједничка гардероба - димензија 1800х2400х600. По димензијама се може уклопити у дечију собу и дневни боравак. Његово пуњење може да варира у зависности од локације инсталације. Препоручљиво је подијелити кабинет на одвојени простор за полице и ладице, као и одвојени одјељак за одијевање или премаз.

Најоптималнија опција је да се кабинет подели на два одељка: један 600 центиметара, други на 1152 центиметра.У већем одељку треба да се инсталира мрена и дно полице. У мањем одељку треба да се инсталирају полице или кутије са кораком од 376 цм.


Такође, ормари се разликују по дубини од 40 цм, 60 цм и 500 мм. Ормар дубине 40 цм најчешће се користи у мањим халама и спаваћим собама. Такви модели могу бити било које дужине, али због нестандардних дубина, умјесто уобичајене шипке, уграђује се увлачива шипка, која се може купити у посебној трговини.

Ормари са дубином од 50 цм нису најпопуларнији. Такође се разликују у нестандардној дубини и арматурама, које се уграђују у унутрашњост, тако да је проналажење одговарајућих окова за њих прилично тешко или скупо.

Најједноставнији је ормарић дубине 60 цм, а за такву дубину можете лако инсталирати све потребне додатке: комплетну шипку, решеткасте кутије, полице.


Пуњење механизама за увлачење

Унутрашња опрема ормара може бити буџет, као и премија. Пуњење ормара је од 10 до 60% цијелог ормарића. За клизне механизме, ормар са дубином од 60 до 70 цм ће бити оптималан, а за ове моделе је направљен велики број склопивих фазонских комада, али можете пронаћи варијанте увлачивих механизама, али у ограниченом асортиману, на дубини од 40 цм.

Често приликом одабира вјешалице покушајте инсталирати најмање два прибора: један за дуге ствари (хаљине, капути, итд.), Други за кратке (блузе, кошуље, итд.)


Најјефтиније су покретне шипке које се обично уграђују у уске ормаре. Ако имате могућност да инсталирате пуну траку, најбоље је користити ову опцију. У традиционалној верзији, морат ћете објесити више ствари него мобилни бар. Осим тога, све ствари у избору можете размотрити, а не уклонити из вјешалице, одабрати једну или другу хаљину. Спирална спирала се може користити иу кутним ормарима.Један од најскупљих система је подизна шипка или пантограф. Овај модел има механизам за подизање, што га чини прилично скупим за уобичајени буџет. Често се полице за пртљаг налазе на врху ормарића. Уз помоћ механизма, приступ стварима није ограничен. Потребно је само повући ручку и механизам се спустити.

Опција буџета је лествица. За ову инсталацију можете инсталиратиспецијални кабинет са бочним рупама, али можете направити стандардну опцију. Неконвенционална верзија укључује и савијену вјешалицу која има куке за одјећу. Може се инсталирати иу уском ормару иу широком.Корпе са ћелијским елементима

Приликом избора корпи или ћелијских елемената, потребно је узети у обзир дубину кабинета. Ако за дубину од 40 цм без много посла и високих трошкова наиђете на вјешалицу, онда је са кошевима све много компликованије. Оптимална дубина намештаја је 60 и више, а за такве моделе могуће је пронаћи опрему на обичним масовним тржиштима, без прибјегавања високим финансијским трошковима.


Полице ћелија су направљене од металних решетки. Најчешће су то одвојиви елементи. Такве полице и целуларни елементи су веома погодни за чување ципела. Због присуства решетке, ципеле у ормарићу ће бити константно проветрене. Такође, ови модели се користе за складиштење производа од коже (торбе, појасеви, рукавице, итд.).

Испод ормарића, обично су кутије, полице или клизни елементи који су дизајнирани за ципеле. Типично, то могу бити клизне, стационарне или мрежасте полице. Поред тога, у продавницама ћете моћи да нађете и снацк или, још једноставније, цолосхнитси - специјалне организаторе обуће. Њихова инсталација ће увелике олакшати чишћење ципела.

За панталоне и каишеве

Држачи за панталоне и појасеве су такође неопходан део модерногормари Постоји неколико механизама, укључујући ротирајуће, фулл-валлед, фулл-валлинг фиксирање и вјешалица. Држачи за кравате су направљени у облику малог штапа са кукама или петљама. Њихова главна разлика је број кука.

За панталоне, окови су безначајни, али се разликују по облику. Такође је направљен од штапа (мало је шири и дебљи од држача за кравате), панталоне су дуже и јаче.


Дијелови и ладице за цртање

Традиционална опрема такође укључује увучене дијелове који се могу направити не само од метала, већ и од дрвета, стакла и пластике. Ови системи ће бити корисни за чување ствари: од кравата и лептира до постељине и ћебади.

У стандардној конфигурацији, фиоке за гардеробу су израђене од ламелиране иверице. Дно може бити од шперплоче или ламелиране иверице. Један од најважнијих детаља при избору кутија је избор ручки.

Имајте на уму да неће ометати затварање кабинета. Имајте на уму да постоје посебне "скривене" оловке за одељак ормара.Поред уобичајеног прибора, вашу гардеробу можете опремити за посебне потребе. У овај број спадају: држач за даску за пеглање, усисивач, пегла, сушаре. Поред тога, у ормар можете уградити и даску за пеглање. Да бисте то урадили, потребан вам је само посебан механизам.

Напуните свој ормар различитим прибором, учините га што удобнијимсвакодневну употребу. Такође користите простор у кабинету. Ово је главна разлика уобичајеног ормарића од клизног стакла.


Основни прибор: изаберите пунила и прибор

Као што смо раније рекли, постоје огромне количине ормарских конфигурација, међутим, ако одлучите да уштедите новац и не наручите ормар за себе, препоручујемо вам да користите стандардну опрему која се лако може наћи у продавницама. Ормар је увек подељен на три дела: главни, мезанин и доњи део. Испод је обућа, одјећа - у главном дијелу, а на полукату најчешће су шешири и остала покривала за главу.

Оптимална опција је зонирање кабинета у три одвојене зоне:

  • остављамо један део потпуно испод полица или кутија;
  • подијели другу са дворуком за кратке ствари;
  • трећи - један штап за дуге ствари.

У исто вријеме треба постојати полица за ципеле, а од врха напустити мезанин.

Ова опција је идеална за спаваћу собу или дјечју собу, али није погодна за предсобље.

За велику породицу одлична опција је велика гардероба, у којој ћете очистити не само одећу већ и постељину. Ако се у орману мисли на складиштење само за двије особе, бит ће сврсисходно подијелити га на два једнака дијела.

Сваки од примљених дијелова мора бити подијељен на два једнака дијела. Горњи мезанин је нешто већи од осталих полица. Инједан од делова базе да заврши две или три полице, а испод да направи место за панталоне - да се успостави посебан механизам који се увлачи. У другом делу кабинета поставите шипку за обичне ствари, а испод донесите 3-4 кутије.

За шарку ормара боље је подијелити у двије зоне - оставити мезанин и доњу полицу за ципеле. Основа је подељена на два дела: у једном сету штап за дуге ствари (капути, капути, огртачи, ровови, итд.), У другом делу се праве полице или кутије.


нестандардна решења

Неконвенционалне варијанте укључују ормаре са телевизором, компјутерски сто, комоду, радни простор, тоалетни стол. Приликом инсталирања ТБ модела можете користити двије опције: прво, телевизор се може сакрити у ормар уз клизна врата, а друго, инсталирати телевизор, тако да се један од дијелова ормара отвори.

Модерне технологије представљају могућност постављања ТБ на једној од врата. Међутим, у овом случају, цијена намјештаја ће бити много већа. За дечје собе је веома актуелна опција са спајањем радног места.Како планирати постављање полица?

Важно питање приликом инсталирања ормарића-одјељка је уградња полица. У зависности од модела који одаберете, можете планирати полице.

У моделима за спаваћу собу, дјечју и дневну собу, треба постојати затворени ормар за доње рубље. Секције треба да имају дубину од 15 до 30 цм, отворене полице су одличне за чување ствари које не мрмљају (џемпери, фармерке, итд.).предвидите шипке на два нивоа.

Мале клизне фиоке са специјалним пуњењем ријешит ће проблеме спремања мале опреме једном заувијек.Пожељно је истакнути посебно мјесто у кабинету за складиштење ковчега. Ово може бити мезанин, или нижи ниво намештаја. Најједноставнија опција у дубоким и великим моделима. Полице се могу наћи у редовним продавницама.

Теже је покупити полице за уске моделе, али данас произвођачи намјештаја нуде велики асортиман полица и уских ормара.

Најтеже је покупити полице за радосне моделе. Ако говоримо о конкавним моделима, онда су полице боље распоредити на једној страни, а на другој - поставити шипку. Лакше је конвексне моделе. Овде можете инсталирати пуне полице са обе стране.

Постоји неколико опција за монтажу прибора за дизајн угаона. Прво, два сусједна шипка за вјешалице могу се монтирати у куту. У овој опцији, дно угла ће бити бесплатно за кофере или кутије. Друго, да направимо "махање" две кутије. Као резултат, моћи ћете да уклоните непотребну одећу из удаљеног угла. Коначно, трећа опција - инсталација окреће сталке. Такав модел није погодан за оне који имају сваки центиметар у свом рачуну.


примери дизајна

Класични дизајн одјељка ормара укључује ормар за клизна врата, као и унутарње пуњење. Модел уграђен у нишу је савршена опција за велике просторије и за ускеходницима

Са нишом уштедите простор у целом стану, док намјештај неће изгубити ни центиметар. Осим тога, приликом инсталирања таквог модела не бринете о уградњи плафона.


Угаона гардероба може сакрити читаву гардеробу. Упркос истој области као иу обичном линеарном моделу, њен унутрашњи волумен је много већи. Често се у оваквим моделима инсталирају окови за пословне потребе - власници даски за глачање, усисавачи, глачала итд.


Недавно, радостан купе за гардеробу добија на популарности. Ови модели су сложенији у инсталацији и инсталацији, али ће се савршено уклопити у сваки ентеријер. Што се тиче пуњења, модели су у много чему лошији од кутних ормара. Срећно, ормар се често поставља у дневним собама.


Дизајн свих модела одређује фасаду. Може бити од сјајног, мат материјала, дрвета, коже и тканине. Најчешћи дизајн је дрвена врата. Поред тога, дизајн фасаде за намештај може да се изради од: огледала, огледала са пешчарима, витража, штампање фотографија, МДФ панела. Дизајнери комбинују стаклена врата са цртежима пескирањем.препоруке

\ т

Приликом избора ормара, прво обратите пажњу на материјал од којег је направљен. Такође, размотрите тип отварања врата - једночелну или ваљак.Потоњи је погоднији за уске моделе, а монораил систем може издржати велика оптерећења.


Погледајте квалитет изабране додатне опреме. Ако желите модел високог квалитета, престаните да бирате страни намештај. Такође, када бирате, не заборавите на дубину вашег ормара. На пример, за моделе од 40-50 цм, уобичајена шипка се неће уклопити, јер се вешалице неће уклопити. Боље је да се користи роллоут.

Узмите у обзир и карактеристике своје собе. Најбоље од свега, по доласку у радњу, има план за ваш стан, који ће обухватити све представе, лукове и друге техничке тачке које могу одиграти важну улогу у куповини намештаја.

Коришћење профила. Сви модели користе или челични или алуминијумски профил. Ово друго је најбоље купити ако имате мали кабинет. Код модела већих од два метра, купите челични профил, јер може издржати тешка оптерећења.

Приликом уградње преградног ормарића, питајте за инсталацију плафона. Ако ћете користити растегљиве плафоне, онда замолите чаробњака да инсталира хипотеке за њих. Приликом уградње радијуса, најпрактичнија опција је напонски плафон или једноставан кит.

Немојте саветовати о уградњи уских, дубоких, великих модела како бисте им направили затегнут строп. Код ових модела најбоље је поставити ормаре испод главног стропа, а затезно платно се не увлачи у сам кабинет.

За детаљније савете о избору кабинета и обављању независних мерења, погледајте следећи видео запис.