Профил спојнице за поликарбонат - врсте и правила за монтажу

Поликарбонатске јунице, у поређењу са конвенционалним стакленим конструкцијама, у већини случајева изгледају много више победничке. По правилу, не само да имају уредну форму, већ се и изводе прилично квалитативно, без видљивих недостатака. Међутим, да би биле не само лијепе, већ и функционалне, такве би структуре требале имати најбољу заштиту од различитих природних феномена, укључујући кишу и вјетар. Да би се побољшали ови параметри, користи се профил канала за поликарбонат.

Употреба профила за уградњу ћелијског поликарбоната

Шта је ово?

За почетак, разумјет ћемо што је то - пристајање или повезивање профила. Све је једноставно - овај елемент је дуга пластична шипка, унутар ње има одређену структуру (најчешће Х-облик). Намењен је за пристајање или спајање два листа целуларног поликарбоната, како на пластеницима, тако и на различитим крововима, преградама и др.

Профил спојнице за поликарбонат

Циљеви за употребу профила за поликарбонат су дати у наставку.

 1. Естетика. Између два листа поликарбоната изгледа уредније и лепше ако је покривено профилом. Осим тога, ако обратите пажњу на кров од поликарбоната, који се сударио без профила апликације, можете да видите смеће и прљавштину унутар ћелија - празни канали, који се формирају у структури материјала. И ово, слажете се, увелико квари изглед. А ако се прљавштина са спољне стране лако испере обичном водом, она није изнутра једноставнаремове Повезујући (као и крајњи) профил ће помоћи да се поликарбонат очисти.

  Последице занемаривања повезивањем профила

 2. Најбоље заптивање. Спојни профил омогућава повезивање два листа поликарбоната без отвора и пукотина. То ће их одржати чврсто и чврсто. Са овим елементом, листови постају као једини кров или зид. У овом случају, постоје врсте профила које ће вам омогућити да вежете и закривите делове.

  Стварање оптималне микроклиме у стакленику поликарбоната

Спојни профил је обично направљен од прозирног материјала - поликарбоната, који омогућава да се користи и за транспарентне и за полупрозирне структуре, које изнутра треба да буду добро осветљене. Овај елемент омогућава крову или зиду да максимизира способност проласка свјетлости. Може бити и од алуминијума.

Профил за стезање /спајање поликарбоната, алуминијум, АТ 53-10

Напомена! Спојни профил може бити изведен у различитим варијацијама боја - потпуно исти као и сам поликарбонат. Често се у продавницама виде жути, зелени и транспарентни профили.

Такође, не брините о заштити од ултраљубичастог зрачења. Прикључни профили имају заштиту од штетног зрачења - потпуно исти као и на поликарбонатним плочама. Погодни су за употребу не само за двокатне и једноспратне штандове, већ и за лучне и лучне. Чињеница је да се канал водиСавршено се савијају унутар дозвољеног радијуса и могу спојити два комада материјала на такве типове конструкција.

Профили за причвршћивање целуларног поликарбоната

Наведимо главне предности коришћења профила за спајање.

 1. Једноставна инсталација. Обично нема потешкоћа при инсталирању овог елемента.
 2. Лако растављање. Ако је потребно, профил за спајање се може брзо замотати и уклонити. Такође олакшава замену једног од поликарбонатних листова, ако је потребно.
 3. Чврстоћа. Због блиске монтаже профила на поликарбонатне плоче, кров, монтиран на овај начин, неће се наставити.
 4. Добро изгледа. Кров или зид који користи профил за пристајање изгледа много глатко и чистије него без њега.

Поликарбонатни нераздвојиви профил

Облагање надстрешнице поликарбонатом помоћу прикључног профила

типови профила

Постоји неколико типова канала за поликарбонат, сваки са својом ознаком, који се састоји од два слова енглеске абецеде. То су УП, ХП, РП, СП и ФП, где је П прво слово речи Профил. Сваки профил има своју сврху и сврху. На пример, конектор конектора је означен као СП, а конектор се не може одвојити као ХП.

Опције за повезивање поликарбонатних профила

Табела. Опис и карактеристике подељених и нераздвојивих профила.

Тип профила десцриптион
недељив

Направљен је само од пластике и обично је јефтинији од одвојивог. Обично се користи за уобичајено пристајање два листа материјала у равним и закривљеним структурама. Рад са њим је мало компликованији него са подељеним профилом - чињеница је да овде морате да правилно управљате оба спојена поликарбонатна листа у овом профилу. Обично се користи интегрални Х-профил за повезивање финих детаља. Такође не обезбеђује потпуно заптивање спојева.
Главна предност овог типа повезујућег профила - мала дебљина, због чега се на површини материјала не појављују "туберкуле". Овај елемент може бити потпуно незапажен у стакленику или неком другом дизајну, ако одговара боји и дебљини кориштеног поликарбоната.

дисцоннецтинг

Може бити од алуминијума и пластике. Профил, који има базу-базу и посебан поклопац, повезује се међусобно уз помоћ посебног "дворца". У раду је практичнији него интегрални и укључује више функционалности. Прво, база је причвршћена за базу, а затим за горњи поклопац. Профил на раскрсници је обрнуто слово Н. Између двије пластичне траке, спојене у средини, формирају се двије шупљине у којима се причвршћују листови материјала. Профил има посебну комору у којој су отвори за причвршћивање - вијци, вијци.
Сам пластични профил за спајање није детаљне може се користити као носећи елемент. Али алуминијум у потпуности може пружити чврсту подршку и може чак дјеломично играти улогу оквира.

Подељени профил се користи за повезивање плоча од поликарбоната дебљине од 6 до 8 мм, као и 16 и 25 мм. У овом случају, за спајање материјала у дебљини од 16 мм, стручњаци препоручују употребу само одвојеног профила. Такође, током инсталације је важно обратити пажњу на процес затварања поклопца на основу - поента је у томе да ако се примени превелики напор, онда се прикључак лако ломи, али нећете уопште чути поклопац. Важно је да се уредно понашате (не користите чекиће!).

Схема за монтажу за демонтажни профил спојнице

Слова РП означавају профил клизаљке. Повезује и истовремено штити два слоја целуларног поликарбоната у подручју "скакавца" на двослојним или засвођеним пластеницима или крововима. Обично се користи на крову под углом од 90 до 150 степени. Обезбеђује неопходну чврстоћу и дуктилност при сваком од ових углова. Профил може бити израђен и од пластике и од алуминијума, може бити и одвојив и не одвојив. Његова структура јако подсећа на Х-профил.

Лооп профил за поликарбонат

Схема за монтажу клизног алуминијумског профила

Подни профил је означен као УП и користи се у случајевима када је поликарбонатна структура директно повезана са зидом, нпр.код куће. Користи се и за причвршћивање поликарбоната на греде, углове, панеле. На раскрсници овај елемент личи на слово Ф.

Зидни профил за поликарбонат

зидни профил

Скраћеница ФП означена је профилом угла који се користи за повезивање два листа поликарбоната под углом од 90 степени. А ако зидни профил има само један жлеб за материјал, онда се на углу налазе два од њих, од којих се сваки може поставити на лим. Овај профил више није толико флексибилан као конвенционални док, али обезбеђује поуздану везу између две равни.

Угаони профил за поликарбонат

Постоји и завршни профил - он се не спаја, али је неопходно да читава монтирана поликарбонатна конструкција има складан и готов изглед. У облику слова П и користи се за заштиту крајњег дела материјала, спречавајући улазак ингота прљавштине и прљавштине. Затворено на крајевима поликарбоната без употребе лепка или причвршћивача.

Профили рубова за поликарбонат

Правилна монтажа крајњег профила

Табела. Врсте и величине профила за пристајање.

| 60, 80
Тип профила Дужина, м Ширина, мм Дебљина, мм
дуцтинг 6 -6, 8, 10 (само 4 недељивог типа, 16 - само у одвојивом типу)
зидни 6 4-32 8, 10, 16. \ т
Гребен 6 4-6 и 8-10
крај лица 2.1 - 4, 6, 8, 10 и 16

Напомена: крајњи профил у дебљини је одабран на одређену дебљину поликарбоната.

Како повезати поликарбонат?

Како правилно користити поликарбонатне конекторе? Размотримо инсталацију и пристајање два листа уз помоћ подељеног профила.

Како повезати поликарбонатне плоче са профилом

Корак 1. Ставите једну половину овог елемента - базу - на основу оквира (на пример, на ивицу оквира стаклене баште). Онда у средишту правимо отворе за вијке.

Избушити рупу у бази

Корак 2. Затим, помоћу саморезних вијака, чврсто фиксирајте базу на оквир.

Фиксирање базе на оквиру

Корак 3. У бочним жљебовима базе постављамо поликарбонатне плоче са обе стране.

Поликарбонатне плоче се постављају у жлебове

Напомена! Лишће мора да вири мало изнад ивице оквира и профила.

Корак 4. Након што су плахте постављене, ставите другу половину профила на врх - поклопац.

монтажа поклопца

Корак 5. Закључавамо браве помоћу кратких притисака умерене силе у центру профила у потпуности дуж читаве дужине.

закључавање браве

\ т

Упутство о примени поликарбонатних профила у уградњи плоча од поликарбоната. Преузмите датотеку (кликните на линк да бисте отворили ПДФ у новом прозору).

Упутства за употребу

Схема монтаже за демонтажни профил спојнице

Видео - Повезивање два листа поликарбоната са подељеним профилом

Приликом постављања слова на базну базу важно је да се види да се налазе тачно, да није било непотребних пукотина и пукотина. Тек након тога пукнемо поклопац. Исти профил и други типови овог елемента једноставно се стављају на стране плоча. Изузетак - интегрални конектор. Његова, нарочито у луковима, није тако лако монтирати - прилично је уска да би ушла у жљебове. Али да бисте поједноставили проблем можете, подмазивањем унутрашњег дела са једне стране уља, и гурањем лима да се залијепи на ивици траке.

Саморезни вијци за поликарбонат

Због технолошких карактеристика полимерног материјала, нокти, металне обујмице или заковице не могу се користити за фиксирање. Најбоља опција је употреба саморезних вијака. Прочитајте више овде.

Видео - Повезивање два листа поликарбоната уз помоћ недељивог профила

Савети за повезивање поликарбоната

И на крају, неки општи савети који ће помоћи да се правилно, што је брже могуће и квалитетно повежу листове поликарбоната. Наравно, уз помоћ спојних профила.

  \ т
 1. Побрините се да приликом уградње профила канала листови материјала нису јако затегнути - морају постојати размаци око 4 мм. Чињеница је да када се температура ваздуха промени, поликарбонат се може проширити и сузити.У току дана, када је улица топла или чак топла, ширина и дужина листа материјала ће бити нешто већа него ноћу, посебно зими. И празнина је неопходна да се материјал не поквари и да се не бори око себе или око профила.

  Профили за поликарбонат

 2. Ако је потребно директно да сечете профил или поликарбонат, онда користите кружни лист тестере са нагласком и малим зубима ако желите глатки и квалитетни рез. Овај материјал можете исећи и тракастим тестерама. Прије спајања крајева поликарбоната у спојном профилу, обавезно уклоните чипове.

  \ т

  Сечење поликарбонатних плоча за производњу стакленичких башти

 3. Немојте користити профиле као елемент носача или елемент оквира - они само спајају делове два листа.

  \ т

  Профил је намењен искључиво за спајање два листа поликарбоната

 4. Профили можете савити у обиму наведеном у пасошу на њима. У супротном, могу се сломити.
 5. Пажљиво завијте поклопац на постоље без употребе чекића. Могуће је нанети само кииванку са дрвета, под условом да је уредно употребљена - лако може оставити огреботине које ће бити јасно видљиве на профилу боје профила.
 6. У крајњим профилима за одвод кондензата неопходно је бушити на дну плоче неколико дренажних отвора са танком бушилицом.

  \ т

  За боље одводњавање воде са доње ивице панела потребно је у крајњем профилуочистити дренажне рупе пречника 2-3 мм у кораку од 300 мм

 7. Покушајте да комбинујете листове исте величине и дебљине заједно, онда ће се спојни профили користити лакше и практичније, а спојеви између плоча ће бити што је могуће више затегнути.
 8. Запамтите да поликарбонат треба да буде постављен на структуру тако да канал саће унутар њега пролази окомито на оквир, а рупе ћелија су усмерене ка земљи. Затим ће унутар материјала бити мање крхотина, влаге и прљавштине.

Канали треба да буду окомити на оквир

Профили за спајање поликарбонатних плоча - то није хир и не покушавајте произвођаче извлачити више новца из новчаника. Ово је заиста неопходан и неопходан елемент у изградњи квалитетног, топлог стакленика или видиковца без кровног отвора. Куповином профила за повезивање и искориштавањем истих, нећете пожалити због куповине.