Пројекција купатила са сјеницом под једним кровом (106 фотографија): причвршћена структура с роштиљем и роштиљем, анекс у облику павиљона под заједничким кровом

Имајући сеоску кућу, многи размишљају о томе да је направи као кућу за одмор. Најчешће купка испуњава ову функцију, па се њена конструкција брине прије свега.

Да би ова конструкција могла да изврши још више функција, једна од опција је подизање сјенице под једним кровом с кадом, што ће вам омогућити да се забавите и угодно одморите у било којој компанији.

Карактеристике

Становници приватних домова често се врте око кућних ствари и брига у граду, али прије или касније такав циклус је уморан и жели нешто друго.

Најједноставнија и истовремено корисна опција је изградња купатила. Ово место ће вам помоћи да се опустите након напорног дана, опустите се од свакодневних брига и останете сами са вама ако имате такву потребу. Неопходно је изградити такву кућу само знајући како се то ради, иначе пројект може бити неуспјешан, а зграда није само нефункционална, већ и опасна за живот.

Да би се сауна могла парити и опрати, потребно је обезбиједити најмање двије просторије, али најбоље их је допунити купаоницом за потпуну удобност.

Приликом изградње купељи, посебна пажња се посвећује понашању које треба потпуно заштитити од влаге и уземљења. Најбоље је ангажовати стручњаке за такав одговоран рад да би били потпуно сигурни у квалитет рада.


Размишљајући о купању, прво је потребно размишљати о његовом будућем пројекту. Осим тога, у парној соби можете датиспособност тела да остане неко време под утицајем високих температура, а онда узме контрастне душе, веома лепе су пријатељске куће у добром друштву.

Како се не би одвојили од процеса и једне фазе која глатко улази у другу, најбоља просторија за рекреацију може се предвидјети или у самом купатилу или близу ње.

Најпогоднија и најкориснија опција је изградња купатила са сјеницом под једним кровом. Ово не само да поједностављује конструкцију, већ и олакшава прелазак с једног подручја на друго.

Правилно планирање видиковаца и постављање роштиља и роштиља, након купања можете уживати у укусним јелима и истински се опустити. Ако има довољно времена у видиковцу, вредно је опремити расвету и ставити удобан и тапацирани намештај за најугоднију атмосферу.

Пројекат комбиновања две зграде под једним кровом омогућава вам да решите неколико проблема одједном. То је уштеда простора на локацији, могућност постављања заједничке кутије са електричном енергијом и организовање мјеста окупљања након купања за кебаб или за вечеру са цијелом породицом.

пројекти

Забринути за изградњу купатила са сјеницом под једним кровом, најзначајнија точка на којој је најдуже разбити главу бит ће сам дизајн новог објекта.

Израчун је изведен с обзиром на неколико фактора:

 • количину слободног земљишта за изградњу;
 • број особа које ће тачно присуствовати купки и видиковцу;
 • варијанте процедура купања, које су домаћинипретпоставимо да урадимо


Ако је градилиште веома велико и на њему је могуће изградити велики број објеката, сауна са сјеницом може бити планирана у замаху да буде гдје сједити и опустити се.

У истом случају, ако територија за додатне објекте није довољна, могуће је организовати двоетажне мале куће, у којима ће све бити потребно.


У зависности од броја чланова породице, рођака и пријатеља који су чести гости, потребно је обезбиједити димензије купатила.

Ако волите да заспите и број присутних у пару може достићи до десет људи, онда би његове димензије требало да буду прикладне. У случају да један или два људи буду на пари, можете направити малу, али удобну кућицу.С обзиром на користи од купања, неопходно је и планирано за будуће просторије. За парну собу и туш можете направити двије мале просторије и ограничити их само.

Не заборавите на техничку просторију у којој се налази пећ. У купатило можете додати преостали простор. За оне који воле после купања да уроните у хладну воду, можете изградити мали базен директно у купатилу, прво израчунавајући његове димензије.


Чим се размотри приближан план купатила, може се размишљати о функционалном дијелу павиљона.

Љубитељи укусног јела на отвореном сигурно ће успоставити роштиљ са роштиљем. Такођер можете поставити роштиљ и кухатибило коју храну коју само желите. Правилно проширивањем обје просторије, лако можете смјестити свакога тко жели да се смочи, а резултирајућа зона за одмор ће служити неколико генерација.


Присуство заједничког крова неће проузроковати потребу за преласком из просторије у просторије, након што се узму процедуре за купање, моћи ће се изићи на свјежи зрак, али остати у топлом и удобном затвореном сјеницу.

Што се тиче самих арбора, они могу бити направљени од два типа:

 • затворено;
 • је отворен.


За први тип карактерише зидна монтажа и присуство прозора који су добро заштићени од стране оних који су унутра. Ова опција је најбоља за љубитеље купања током цијеле године. За ту функцију, камин или други грејни уређај се налази у овом делу конструкције.

Да би просторије биле мултифункционалне, могуће је да се у летњем периоду обезбиједе уклоњиве структуре, што ће омогућити да се из затворене просторије направи конвенционална сјеница.

Други тип се сматра лакшим и са купатилом комбинира под и кров. У овом случају, није предвиђен прозор или зид, соба је потпуно отворена. Ова опција је далеко мање разноврсна и погодна за употребу само у топлим годинама.

Једна од опција за планирање подручја сеоског имања је комбинација купатила са сјеницом, у којем ће бити љетна кухиња. Врло удобно у врућем временукува на улици, има приступ свежем ваздуху и не загрева кућу, која је врућа без грубе хране.


За оне који желе направити добру и поуздану видиковцу у близини купке, али је не покривају у потпуности, могуће је организирати полуотворену структуру у којој ће неки зидови бити дјеломично затворени, а други дио је потпуно отворен. Помоћи ће делимично да се ослободи кише или јаког ветра, али неће моћи да добије пуну удобност.

Када је изградња сеоских кућа у изградњи, величина сваке грађевине је регулисана величином територије. Ако их има много, могуће је изградити велику стамбену зграду, кућне објекте, направити купатило са преласком на видиковцу и ако желите додати још структура.

Што се тиче купања, овај комплекс ће бити радост онима који воле огромна пространства која омогућавају да се повуку и уживају у природи. На излазу из сауне, унутрашњи пролаз води до села, где можете наћи удобно место за опуштање. Стварна верзија иу оним случајевима гдје су постојале обје зграде, али је постојала потреба да се комбинирају и направе једна цјелина.


Врло често се висина крова у купатилу разликује од крова видиковца, што, заузврат, чини вишеслојни строп лијепо комбинованим заједно. Да не би било проблема са протоком, посебну пажњу треба обратити на систем регала.

Друга опција јепавиљон причвршћен за купатило. Његов облик може бити различит, али најчешће ствара хексагоналну структуру.

Окосница видиковаца је направљена непосредно поред купатила, која у готовом облику служи као веранда. Завршена конструкција наставља кров, а на бочним странама греде повезане су решеткастим структурама, које изгледају посебно лијепо код резбарења дрва. Осим тога, ова опција је да нема појединачних прелаза из једне просторије у другу, што штеди и вријеме зграде и материјале за њега.

За оне који не желе да проводе време на сложеним структурама, постоји једноставан и поуздан начин да се направи видиковац повезан са купатилом.

До завршене капиталне конструкције постављен је поред оквира сјенице, која није прекривена новим кровом, већ наставак оног који је већ у кади. Кров у једном нагибу у овом случају ће омогућити комбинацију двије конструкције са минималним промјенама.

Комплекснија верзија таквог пројекта подразумијева изградњу сјенице под кровом с двије оштрице, која проширује завршену конструкцију купатила.

Ако је у претходној верзији анекс био на страни, онда се у томе изводи испред купатила, повећавајући његову дужину. Ако постоји жеља да се направи сложен комплекс, онда се с једне стране из купатила може поставити темељ уграђеног видиковца, ас друге - пуног простора за роштиљ. Постојање све три зграде ће бити успјешно у случају истовремене изградње, што ће омогућити изградњу чврсте и поуздане структуре.

Када се планира изградња додатне структуре докупатило, морате размислити о величини, намјени и изгледу зграде. У овом случају, направљен је раван кров или раван кров, а ако су куће одвојене, онда су повезане унутрашњим прелазом.

У случајевима када нема времена и материјала да се изгради нешто капитала, могуће је користити тенде и направити павиљон материјала. Ако нема потребе за таквом зоном, купатило, као гаража, може да стоји на најпогоднијем месту за ово место.


материалс

Да бисте изградили купатило са видиковцем, можете користити готово све материјале.

Најпопуларнији од њих су:

  \ т
 • округло дрво;
 • греде обликоване, урезане или лепљене;
 • дрвени оквир;
 • цигле;
 • керамички блокови;
 • порозни бетонски блокови;
 • схлакоблок.

Природно дрво је најпопуларније и еколошки прихватљивије. С обзиром да ради само, лако је купити и његова вриједност није тако висока као у другим материјалима. Ако се раније користила чврста стабла, она се сада замењује различитим варијантама, што не утиче значајно на квалитет завршене градње.

Они укључују:

 • Цилиндрични дневник - сваки дио има посебне параметре, који су дати на почетку. Врло је лако саставити зграду, а цијена материјала није висока, па је ова опција врло популарна.
 • Дрвене греде - користи их неколико људитехнике, једна од њих захтева прераду пуног дрвета, а за другу ће бити потребан лепак. Уз помоћ овог материјала је погодно и једноставно подићи зграду купатила или павиљона.


Купатила од храстовине су сада врло ријетко подигнута, јер материјал има високу топлотну проводљивост, а када се прави од њега, пароброди могу добити озбиљне опекотине, тако да ће задовољство процеса бити уништено.

Ако су спољне шипке направљене од храста, онда је неопходно користити унутар другог стабла дрвета, које има низак степен топлотне проводљивости и биће безбедно за човека.


Ако је дрво најчешће коришћено, један од најпопуларнијих начина је пјенасти блок и цигла. Цијена сваке од њих је различита, као и начин слагања, тако да сватко може одабрати метод који му одговара.

Најчешће коришћено комплексно планирање, за које се користи пјенасти бетон у облику блокова и дрвета. Будући да су материјали лагани, не морате трошити снагу и материјале на ојачани темељ.


Лако је радити са пјенастим бетоном, блокови се прскају ножем и конструишу као што је потребно. У процесу полагања потребно је паралелно бавити се хидроизолацијом, тако да у будућности не буде проблема.

Следећи корак ће бити организација изолације и вентилације паре.
За оне који преферирају изградњу просторија дневника, морате знати о његовим заслугама.Низак ниво топлотне проводљивости и еколошки прихватљивости чине овај грађевински материјал приоритетом. Током употребе осетите мирис дрвета, који ће изазвати пријатне сензације и имати позитиван ефекат на цело тело у целини.

За просторије греде није потребна топлотна изолација, тако да ће трошкови зграде бити скраћени у времену.

Најједноставнија и најпоузданија опција била би цигла, јер има своје особине отпорне на топлоту и отпорна је на ниске температуре. Овај тип дизајна ће служити много година.

У процесу изградње пажња се посвећује хидро и топлотној изолацији.

Можеш направити камено купатило, али је много скупље. Међу предностима су висока чврстоћа и трајност конструкција.

Конструкција овог типа треба да има присилну вентилацију, поред тога, важно је водити рачуна о изолацији.

Једна од нестандардних опција за материјале за изградњу може бити арболит или дрвени бетон. Композиција садржи цемент, који везује органску пиљевину трске, сламе и друго.

Из предности је могуће издвојити добру издржљивост и способност за гашење звучних таласа, материјал се не боји промјена времена и готово не даје скупљање. Један од недостатака је потреба за извођењем фасадних радова, јер дрвени бетон НЕЋЕ бити естетски и атрактиван у готовом облику.

кровна конструкција

Када се планира изградња љетње кућице са сјеницом, важно је озбиљно схватити не само планирање саме зграде, већ и извођење крова за њу. Инцоррецтизбор материјала може покварити и најуспјешнију шалу. Само по себи, кровна конструкција може бити једнострука и обострана.

Једна падина се користи за мале просторије, где количина падавина и других материја које улазе на њену површину неће бити већа и лако ће се емитовати са површине. Двоструке варијанте добро изгледају на великим зградама, гдје ће доступност друге опције бити неприкладна. Структура у облику павиљона у потпуности зависи од типа кровног купатила, ако се налази у његовој непосредној близини.


У случају објеката са покривеном транзицијом, тип крова у свакој згради може бити различит, што је најважније, да се успјешно комбинирају.

Кровови са једним нагибом постављени су под таквим углом да су сви екстра од њега што је брже могуће, падавине процуреле у одводни канал и одложене из просторије. Двоструки кровови такође могу имати различите углове, у зависности од тога да ли је кров таван или не и колико је свака страна велика. Рампа је дужа, што је виша.


Да бисте направили добар кров, морате поставити добру основу, која ће прилагодити и структуру и кров.

Будући да је сауна обично изграђена од тешких материјала, а сјеница од плућа, учинак на темељ је различит.

Да би се правилно поставио кров, боље је изградити зграду која би стајала око годину дана, а затим поставити греду на гнијезду.

Правилно изабрати шипке димензија 150 до 150 мм, и даске 50 до 100 и 50 до 150 мм, којеслуже као рогова и део других елемената.

Следећи корак - Обрачун рогова. Што је виша регија, мање корак од хладнији - тако често. Производња се јавља само уз употребу висококвалитетних материјала, јер свака труле комада, поправка и други трагови могу покварити коначан резултат. Када је темељ спреман, повезује БОНГС и покривена са флексибилним шиндром. Да би то закључимо, до чврстог сандук користе ОСБ или плоче од иверице.

Све материјалне опције имају своје предности и недостатке. Неки могу да се користе заједно са другима неће толерисати никакав комшилук тако важно да прво одлучи шта ће бити изграђен купање и видиковац, а затим планирају свој дизајн и спровести је.

Десигн

са жељом да се створи у својој земљи или у приватној кући са пергола купатилом, можете да користите читав низ решења. Једна занимљива опција је гост, у комбинацији са купатилу. Ово је одличан начин за смештај гостију који долазе често.

Функционалне опције дизајна укључују слом на клавиру у два дела: једна половина ће бити складиште од дрвета, док је други могу да се опусте и ћаскање са пријатељима и породицом.

Ако је продужетак у каду пружа опуштање зону само, роштиљ и роштиљ простор може да се уради појединачно, пружајући јој лако лопту.

За оне који желе да се опусте у кади у дрвеној финском стилу, випрво помислите на његов изглед и материјале. Рурална зграда са парном собом и сауном може бити једноставна, али мултифункционална и модерна.


Концепт стила и љепоте свакога, а само власник може рећи точно оно што жели видјети на свом мјесту. Руски стил карактерише присуство специјалних лежаљки, велики тешки сто и клупе. Дрво треба грубо обрадити да би издржало стилистику.

Ако желите да унутрашњост буде модернија, можете додати стол за билијар или ТВ. Декор зидова руског купатила је направљен од метли и гомиле сухог биља.

Да бисте створили модерно купатило, морате користити елементе од метала и плочица. Стил земље укључује грубо руковање материјалом. Скандинавски нуди комбинацију строгих линија и грубих обрадака. Шема боја таквих просторија је углавном лагана.

Ако постоји жеља за стварањем занимљивих и нестандардних опција за уређење простора, тада ће најпогоднији бити јапански стил. У дизајну је важно користити бамбусов застор, пјену, ниски подиј, на којем ће бити постављени јастуци. За такво купање није потребно подићи парну собу, потребно је инсталирати буре са шљунком и укусом пиљевине и загријати све до 60 степени.

Најпопуларнији је стил јахте. Комбинира метал, дрво и текстил. Детаљи метала морају бити хромирани. За подне, зидне облоге користити крзно,може се поставити и као покривач на софи. За дизајн унутрашњих зидова користе се облоге.

Намјештај се користи од издржљивих материјала који се не боје влаге.Типс анд Трицкс

Имајући простор за купање и сједећу површину, можете доћи до различитих начина за повезивање. Ако искуство у таквим случајевима уопште није, боље је позвати стручњака који ће помоћи у одабиру праве опције, израчунати количину материјала и дати корисне савјете о процесу изградње.

Ако купатило још није изграђено и планирано је само његово подизање, боље је направити пројекат за изградњу видиковца. Истовремена изградња два објекта под једним кровом ће смањити вријеме изградње и трошкове материјала, као и повећати функционалност.

Ако локација допушта, могуће је направити не само каду, већ и цијели базен. Све нијансе треба израчунати до најмањег детаља. У овом случају, морате радити само са професионалцима ако немате одговарајуће образовање или искуство. Само висококвалификовани саветници ће помоћи у стварању купатила које ће се савршено уклопити у пејзаж и задовољити своје господаре већ дуги низ година.


беаутифул екамплес

Да бисте добили инспирацију и цртали идеје, важно је да видите готов посао испред себе. Сауна са сјеницом под једним кровом је мала просторија са огромним могућностима планирања.


Употреба идентичних дрвених греда омогућава да се постигне веома леп изглед зграде. Као декоративни ефекат, горње греде имају издужени облик, а ивице су обојене контрастном тамно смеђом бојом. Носач је израђен од истог материјала и има отворени тип. Пространа соба припремљена за кухање.

Сауна је направљена од блокова од цигле или пјене, а сјеница је украшена каменом. Тип је отворен, унутра садржи потребан намјештај за одмор и роштиљ за кухање.

Купатило је од дрвета, али зидови су равни и имају глатку површину. Затворени павиљон је потпуно остакљен и служи као потпуно опремљена соба у којој можете бити у било које доба године.

У наредном видеу, погледајте занимљиву трансформацију сјенице у кади.