Правилна монтажа за поклопац тоалета

Да бисте причврстили поклопац тоалета, морате правилно да подигнете прикључак, чак и консултанти у радњи често саветују да то урадите - да уђете у ВЦ шкољку у реалној величини, измерите њену максималну ширину, дужину и удаљеност између отвора. То се ради на новинским страницама. Ако имате такву скицу, консултант водоводне продавнице ће лако изабрати прави модел за купца. Наравно, можете узети слику обруча, али то није најбоља опција, јер ће мјерење бити исправније.

Демонтажа: како уклонити поклопац тоалета

Да би се одврнило старо платно, ништа није тешко. Истина, постоје случајеви када је поклопац тешко одврнути, то је због карактеристика модела. Уопштено, није тешко то урадити.

Могуће је уклонити поклопац тоалета властитим рукама ако исправно приступите овом процесу

Како уклонити поклопац тоалета:

 • Пластични затварачи се лако скидају - вијци се обично брзо изводе. Али, ако је производ већ стар, он је прљав, онда ће се причвршћивати са мало напора. Ако пластични вијци не желе да се скину, треба их уклонити врелим ножем. У овом случају, материјал не контаминира тоалет - лако је уклонити очврслу пластику.
 • Челични носач са седишта је теже уклонити. Такви детаљи се, иначе, уопште не препоручују на местима где се формира влажност. Можете купити специјално мазиво које продире у пукотине између материјала и замрзава рђу.
 • Причвршћивачи од месингалакше је уклонити, али ако нешто не успије, материја ће се ријешити уз помоћ обичног керозина.

Ако се одлучите за инсталацију, најбоља опција је пластика. Такви причврсни елементи не само да се лако инсталирају и одмотавају без специјалних алата, већ их и лако уклањају када се запрљају. И све то се може ставити сам са својим рукама.

Упутство: уградња поклопца тоалета

Важна улога у инсталацији игра неку врсту полица у тоалету, са целуларним моделом за рад ће бити лакше. Али теретница, такозвана копија "ушију" захтева више пажње. Причврстите поклопац на исте рупе, гдје је спремник фиксиран. Стога, пре него што затегнете поклопац са "ушима", биће вам потребне додатне полиетиленске обујмице.

Да би се брзо инсталирао поклопац тоалета, стручњаци препоручују олакшавање процеса инсталације

Како поспешити процес инсталације:

 • Приликом завртања месинганих делова користити менуслојне пластичне подлошке? (У супротном постоји опасност од разбијања тоалета);
 • Ако је, након што је успело да се постави ново седиште, полица ВЦ-а померила, вода је почела да цури, проверите гумену манжетну.

Понекад се манжетна мора замијенити. Прво зауставите довод воде, затим одспојите резервоар за одвод, а затим уклоните саму манжетну. И пре фиксирања новог дела, очистите бунар плоче и креча. А онда мирно поставите седиште.

Ставите уски део производа на тоалетну даску. Вратите резервоар за воду на право место.Извуците манжетну, ставите је на тело тела са широким делом. Оциједите воду и провјерите цурење.

Висок поправак поклопца тоалета

Понекад се изненада оштети столица или поклопац тоалета. Кривица је или једноставно стара, дотрајала конструкција, или неодговарајуће руковање производом, или ударац у нешто тешко. Неко, на пример, претпоставља да ће постати ноге на поклопцу, под претпоставком да се ништа страшно неће догодити.

Пре него што се поправи поклопац тоалета, потребно је очистити површину тоалета и припремити алате за рад

Како поправити пукотину? У случају пластичних седишта, помоћи ће дихлоретан или ацетон. Једноставно убаците мало течности у пукотину, чврсто затегните ивицу, а затим пустите да се ово место темељито осуши. Тачке лома могу се пажљиво излити у мекоћу, а затим спојити и пустити да се охлади. Затим се врши лагано брушење.

Дешава се да у ушима ВЦ шкољки пукну поклопац или седишта, а понекад се и сами уши распадају. Можете купити нови пластични дизајн, али ако је први покварен, покушајте га поправити.

Како поправити сломљену "напаљену" структуру:

 • Уклонити оштећено подручје од прљавштине;
 • Нежно осушите (можете користити сушило за косу);
 • Потпуно одмашћите производ ацетоном;
 • Мешати учвршћивач и епоксидну смолу;
 • Са овим складиштем је могуће и неопходно уклонити вишак смеше преко овог складишта;
 • Гурните ивицу жетона равно и чврсто их притиснитеједно другом.

Ставите све на место када се материјал коначно учврсти. Али више не допуштамо разлоге због којих је било потребно поправити (а понекад и промијенити) поклопац. Не само да мора бити опрезан, већ га треба пажљиво користити у будућности.

Савет: како поправити поклопац тоалетног микрокамера

Прво се демонтира дизајн. Након тога се обрађују десна и, сходно томе, леви микрофибер. Уобичајени одвијач уклања власнике. Механизам микролифта је: клипови, цилиндри, поклопци клипа и наравно подмазују материјал. Често се микрофлефа спушта и распада ако се подмазивање скупи у једној зони цилиндра.

Да бисте поправили микролизу тоалетног покривача, прво морате уклонити структуру

Поравнајте мазиво равномерно преко цилиндра. Сакупите систем обрнутим редоследом, прецизно инсталирајте сваку ставку. Ако се затварање /отварање затварача ВЦ-а учврсти, не морате само додавати уље, већ га замијенити.

Када купујете водовод, било да се ради о брендовима као што је Бергес Вассерхаус или нешто лакше, питајте консултанта о томе који пратећи материјали могу бити корисни. Ради се о истим мазивима, резервним везовима и тако даље. Понекад морате да сакупите такав комплет, тако да не морате да бринете о даљој експлоатацији.

Како инсталирати поклопац на тоалет (видео)

Да би се осигурало да нема проблема са постављањем поклопца и седишта, није потребно излагати их ризику, као што су ударци и друге повреде, очистити прикључак на време,треба подмазати.

Успешне аквизиције!