Прикључак за плин, гасификација, цијена

Тешко је замислити особу која никада није користила гас, а још мање зна како је. Захваљујући њему у стану, кући, кућица је увијек топла и има прилику кухати. Да, а предности гаса, на пример, електричне пећи, су јаке. Вода, стављена на гас, кључа за неколико минута, а чекање на возу ће морати дуго и дуго чекати. Али овдјеповезивање плина- то није лако, потребно је обавити много посла, како претходног, тако и директно у процесу инсталације. Стога ће инсталација провести све живце. Међутим, даљњагасификација, чија ће цијенакоштати мало новца, само ће бити угодна. И никада нећете пожалити што сте потрошили гас у стану или кући. И сада ћемо анализирати -Могу ли повезати гас властитим рукама?Или ћете и даље морати ићи надлежним властима?

Алгоритам за повезивање гаса:

1. Пре свега, треба да контактиратекомитет за гас . Он издаје техничке спецификације за дизајн. Власник смештаја мора донети ИНН, технички пасош БТИ у ту кућу и пасош. Такође морате написати изјаву. Одговори ће морати чекати -

од 14 до 60 дана . Из тог разлога, најбоље је започети инсталацију гријања љети или прољеће.

2. Након што сте примили ове услове у одбору, морате контактиратипројектну организацију , након што сте претходно прочитали све цене и лиценце. Може бити неколико таквих организација - ми бирамо ону која вам највише одговара. НајчешћеИзбор зависи од цене инсталације гасне опреме. Из ове организације дизајнер напушта сајт. Њиме власник сазнаје за марку опреме и гдје ће бити постављен. Дизајнер, који је све то написао сам себи , шаље се Мискхаззу . Расправа о овом питању траје око двије седмице.

3. Изборорганизације окупљања . Уговор је потписан у њему, јасно одлучујући о томе који ће рокови бити извршени. Организација за инсталације издаје локацију Газпрома за пуну експлоатацију. Време одобравања ће трајати око 1930 дана . Ако Газпром донесе позитивну одлуку, онда клијент мора платити за технички надзор. Затим се сви документи чувају у Газпрому.

4.Газпрому се даје 3 седмице , тако да је услуга дошла на бирачко мјесто, запечатила бројило и склопила уговор с купцем. Наравно, станодавац мора проћи кратки курс о сигурносном инжењерству. Затим плаћа дебло умагистрални гасовод .

5. Након свих ових мјера. Корисник позива сервис гаса, који заузврат треба да отвори кран и изврши испоруку гаса до објекта. Од њих се такође тражи да провере све опреме за цурење, недостатке и, коначно, да укључе опрему.

6. Власничко брашно је практично завршено. Остаје да се позове представник организације. Клијент закључује уговор. То гарантује увођење ваше гасне опреме у рад. Ово су главне тачке за повезивање гаса за грејањеапартман или приватна кућа.

Као што видите, једноставно је немогуће да се с њом носите сами. Стога, одлука о повезивању гасамора бити добро промишљена, јер трошите много времена, новца и, што је најважније, живаца. Али, као што је већ поменуто, заиста се исплати.